Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 315 от 677 ПърваПърва ... 215265305313314315316317325365415 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,141 до 3,150 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Колеги, а ако зазимим в един 12ДБл кошер 8-9-10 млади майки на по едно междурамие с пчели, отделени по между си ХР - дали не биха оцелели по-добре зимата?
    За 4 съм правил, като от 4те страни на кошера има прелки за повече не знам.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Матеев прави експеримент дано сподели. Търсих темата, но нъц.
    Щом ти не можеш да я откриеш, тогава ние хич да не се мъчим.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    За 4 съм правил, като от 4те страни на кошера има прелки за повече не знам.
    Какво кълбо правят, общо ли? Дай малко подробности, как иззимуваха.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Какво кълбо правят, общо ли? Дай малко подробности, как иззимуваха.
    При мен не се получи за това не мога да ти кажа. Пчелите влезнаха в другите отделения убиха майките, като цяло по трудно се работеше и за това развалих сандъка и си го направих за 1.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен не се получи за това не мога да ти кажа. Пчелите влезнаха в другите отделения убиха майките, като цяло по трудно се работеше и за това развалих сандъка и си го направих за 1.
    И защо ли са ги избили?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    И защо ли са ги избили?
    Аз имам мнение, но кажи твоето.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от redbull Виж публикацията
    Колега! Без пило има ли влага, щото аз по капака на хранилката се ориентирам кой е за хранене?
    Има,няма пило–влага ще има.Всеки жив организъм използващ кислород за дишане,отделя въглероден окис и вода/влага/.Ако няма добра вентилация,тази влага кондензира по покривната материя или по стените на кошера/студените части на кошера,незаети от кълбото–пити,преградна дъска,стени/.Ако има пило влагата става двойно и тройно повече–по дъното има ''ручейче'',а мухъла е гарантиран.От тридесетина години нямам проблеми с нея.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Колеги, а ако зазимим в един 12ДБл кошер 8-9-10 млади майки на по едно междурамие с пчели, отделени по между си ХР - дали не биха оцелели по-добре зимата?
    Не съм правил подобни опити, защото считам, че ще са неудачни. Пчелите ще се избиват помежду си.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Не съм правил подобни опити, защото считам, че ще са неудачни. Пчелите ще се избиват помежду си.
    Работничките не страдат от подобно съвместяване с такава преграда/до 5бр в 12ДБ/.Април месец имаше само 1 майка.Но това беше минало–бешало,веднъж.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Няма проблем да зазимиш 4 майки в един плодник ако ги зазимиш разделени с плътна преграда. Има и условие да не ползваш основната прелка защото веднага отделението с майката която ползва основната прелка ще се налити за сметка на останалите отделения.
    Да, правят едно кълбо разделено от плътните прегради, които е хубаво да са тънички.
    Колкото до експеримента на Матеев, мисля че ще се провали заради факта, че нашите майки започват да снасят още по коледа, а в случая те няма да имат подходящи условия поне до март докато не ги раздели. Мисля че това ще окаже влияние върху способността им да яйцеснасят в последствие., но това са само предположения и евала на Матеев, че се хвана да направи този експеримент. Липсата му във форума се чувства осезателно във форума през последните седмици. Дано хората които прекалиха се усетят малко, пък може и да се извинят.

Страница 315 от 677 ПърваПърва ... 215265305313314315316317325365415 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •