Мислим с главата, преди да сглобим кутията.![]()
Тъй наречената от теб кутия, е проблем на пчеларя, който е поставил в нея семейството, но дори и в нея са предвидени други отвори, освен тези на прелката. Имам предвид промишлените кутии, а собственоръчно направените - нинам! Т.е. зависи как са си ги изработили пчеларите.
Виждам, че има един съфорумник с никнейм s3s3s3, който често неудобрява писанките ни, но ми е интересно, какво му е мнението по казусите, които обсъждаме.
https://www.fermer.bg/%D1%80%D0%B0%D...B0-tip352.html
Нещо като периодичен печат.![]()
12-14 градуса на завет . Снегът се топи здраво а пчелите се облитат . Още вчера махнах шапките и изкопах каквото не е на стойка - слама можеше да хвърля , да има къде да кацат , ама реших на естествения подбор да се доверя . Специална " благодарност " за Областна управа Добрич и Общинска Администрация Ген. Тошево за зле почистените пътища - и все така машини с дигнати гребла да има .
Ето ви един нагледен пример със снимки от днес.
Това са два нуклеуса - с пчели и без пчели. Откривате ли разликата?![]()
Илийчо,мойте кашери са почти всичките са с отвор на дъното 15х15см. който са постоянно отворени и зиме и лете.Досега зимата не съм забелязвал влага по дъното или по горната табла.Става много добра вентилация и зиме и лете.
поздрав:Цветан Димитров
благодаря,
Моите и те имат мрежест отвор 15х20 см / в профила ми има качена снимка на дъната, с които работя и точно на нея още го няма отвора/, но за свое успокоение и неопитност м. декември поставих вестник. Преди студовете на 3 от кошерите уплътних вестника за още по - голяма сигурност и в тях се вижда на вестника петната с влага. Другите също имат конденз в хранилката, но не забелязах влага по вестника да е текла. Сега пак оставих вестниците, но ги разбутах да влиза въздух от долу.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))