Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    снега има порьозна структура и въздуха преминава през него, тъй че пчелите не биха се задушили
    А леда?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    А леда?
    Той е на пързалката, за сега. Ако завали дъжда, за който прогнозират - може и да се окаже проблем.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Той е на пързалката, за сега. Ако завали дъжда, за който прогнозират - може и да се окаже проблем.
    Не е на пързалката. Тъй като прелките са затрупани обилно със сняг, а пчелите отделят някаква топлина, то на входа може да се получи разтапяне на снега и образуване на вода, която да попие в снега. Така вече снега ще загуби това си състояние в което да пропуска въздух през себе си.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Не е на пързалката. Тъй като прелките са затрупани обилно със сняг, а пчелите отделят някаква топлина, то на входа може да се получи разтапяне на снега и образуване на вода, която да попие в снега. Така вече снега ще загуби това си състояние в което да пропуска въздух през себе си.
    Модернизатора, подготвен съм с този отговор, защото очаквах да реагираш с този въпрос. За целта има и други отвори по пчелния сандък.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Модернизатора, подготвен съм с този отговор, защото очаквах да реагираш с този въпрос. За целта има и други отвори по пчелния сандък.
    А ако нямаме сандък, а кутия от друг материал и е залепена и заздравена с по 3-4 видии по 100 мм тогава какво правим?

Мислим с главата, преди да сглобим кутията.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    А ако нямаме сандък, а кутия от друг материал и е залепена и заздравена с по 3-4 видии по 100 мм тогава какво правим?
    Тъй наречената от теб кутия, е проблем на пчеларя, който е поставил в нея семейството, но дори и в нея са предвидени други отвори, освен тези на прелката. Имам предвид промишлените кутии, а собственоръчно направените - нинам! Т.е. зависи как са си ги изработили пчеларите.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Виждам, че има един съфорумник с никнейм s3s3s3, който често неудобрява писанките ни, но ми е интересно, какво му е мнението по казусите, които обсъждаме.

Наблюдател
    Регистриран
    04.08.2015
    Пчеларски район
    обл Шумен
    Здравейте и ЧНГ,
    вчера 15.01. около минус 3 - 5 градуса отидох да почистя от снега, но те сами са се погрижи за това. Прослушах със шлаувка и всичко ми се стори на ред. Само № 4 /втория от пред на зад/ звучи като в работен режим. Отворих дъното и гледам влага по вестника. №4 от вятъра се е отворила вратичката на дъното и го няма вестника, но всичко е наред.
    Преди коледа ме достраша да не е студено на семействата и поставих на дъната плътно вестник, но излязоха прави колегите, които съветваха да има по - голямо проветрение. Тези семейства с плътен вестник са с по - голяма влага и в хранилките.
    В профила си съм качил всички снимки на № 5 и № 6 /такива съм направил на всичките 6 семейства/ и ми се иска да споделите мнения, какво виждате, тъй като ми се иска да се науча да разчитам по положението на дъното, звука и хранилката за състоянието на семейството. За това и подмених всички кошери с идеята да работя така през по - хладните времена. Качил съм и описание на тези семейства при прегледа на 01.10.2016 г.
    До сега нямах възможност за коментар с местни пчелари и за това се обръщам към вас.15012017.jpg
    Декември месец имах и помощник - чук, чук - дядо, защо не излизат пчеличките!
    20161222_102140.jpg

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •