Днес бях като малко японско багерче. Времето се затопли и отворих прелките. Готови са за следващата виелица след неделя.
Днес бях като малко японско багерче. Времето се затопли и отворих прелките. Готови са за следващата виелица след неделя.
Аз все още не съм ходил на пчелина, не че мога да стигна до там. Преспите са по 1,5-2 метра. Някой из пчеларските форуми, бе преразказал приказка, чута от баба му за ярмата и снега. Смисъла и е, че снега има порьозна структура и въздуха преминава през него, тъй че пчелите не биха се задушили, аналогично на иглуто при ескимосите!
Моят дядо ми каза, че веднъж преди години при голям сняг със замръзнал горен пласт върху който е вървял без да потъва , са били покрити изцяло кошерите и от метри разстояние ги е чул да бучат. При разравяне пред входовете се оказва , че много пчели са излезли в междината между кошера и снега да вентилират, и при притока на въздух се прибират в кошера .
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))