Кокошката или яйцето ?
Пич, не ми се спори за глупости ?
Ако целта ти е да изродиш темата, считай, че си успял , демек "твоЙто магаре е мъжко".
ПП1
За да продължа по темата за 33-НЗ/34-Р рамка, от прочетеното по техните форуми забелязах, че намаленото разстояние на вертикалната летва води и до липса на търтиев градеж. Дори строителните рамки, пчелите ги градят само с работнически клетки, а търтиеви правят малко, по-наклонени и само долу в ъглите. Този недостатък/предимство се решава, като се залагат и 37мм строителни рамки за градеж само на търтиеви клетки или 33мм строителна рамка се отдалечи от другите с 2х2мм подложки на стандартното 37мм.
ПП2
Намерих и потребител, който в коментара си твърди, че при него благодарение на намаленото разстояние между питите, акарите са намалели драстично.
Този пост е редактиран от Outcast; 10.01.2017 в 22:16.
О, повярвай ми почти невъзможно е да се сдържаш в тия чатове и сайтове. Има хора сутрин в 7:00 ги отварят, вечер в 23:59 ги приспиват.Сега по питането ти. Явно няма кой да ти даде инфо за живота и развитието на пчелите при Хофман 33-34мм. Предлагам ти да си направиш рамките без Хофман, и винаги можеш да ги стесняваш или разширяваш....както прецениш ти. Иначе моето мнение е, че в определен момент от годината може да има полза от по-малко междурамие. Но целогодишно не е добре. Това според мен.
П.П. Не само 9 пити в 8-рамков кошер стават на 33-34мм. Същото става и с 11 пити в десетак.![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))