Снегът няма как да пази от студ, защото е сняг. Но, когато натрупа около кошерите пази от вятър.
Въпреки това е добре да се поразчиства - отпред и евентуално от капаците. Отпред, защото като се позатопли, там където е почистено снегът се топи бързо, показва се земята и пчелите кацат там, а не в околния сняг при облитане. Затова някои спецове препоръчват разпръскване на слама в снега пред кошерите. Аз слама нямам и поразривам отпред с крак.
А многото сняг върху капаците се топи бавно и струйките вода има опасност да проникнат в кошера. Това, естествено ако капакът няма добро водооткапване.
Здравейте!Зимата не ще да си отиде!В петък беше слънчево и топло, а събота,неделя и днес една мъгла, която не знам дали ще се вдигне цял ден.Синоптиците дават постепенно затопляне , но ще видим какво ще е то.Дано започне постепенно затопляне ,че ако е рязко топенето на снега-може да направи хиляди поразии.
Поздрави:Цветан Димитров
Дават го от четвъртък да се затопли и температурите да стигнат около +10 градуса.Дано наистина да познаят,че пчелите не са се облитали от средата на ноември месец.
В Събота на 29 ги наобиколих, времето беше идеално за това, слънчице без вятър и температура между 2 и 4 градуса. Всичките до един си бръмкаха спокойно, дадох им по около 700 гр. от купешка питка със тимол да си имат да похапват. Есента са третирани със Супер стриип за акарите и двукратно с Нозевит+ за нозематозата. Но си нямах работа да ида със един черен анцуг и повечето ме ползвха като дръвче - кацат по мен, свършват си естествените нужди и бръмммм обратно в кошера. Всичко е много добре но жената като ми видя анцуга и щеше да припадне...
Здравейте!Вчера беше слънчево, а днес следобед заваля сняг.Вали си умерено и хубаво и си трупа малко по малко.В неделя пак ще се ходи до пчелина понеже Чолака го дава до 30см. сняг.Но това да не плаши душите наши.Ще си направим една разходка,ще подишаме чист въздух и като се приберем ще пием по едно червено винце с домашна пастърмичка пък да ни е зле.
Поздрави колеги:Цветан Димитров
Днес при нас от сутринта вали.Времето е отвратително-дъжд,лека мъгла.Да преминава и тази вълна и да се пооправи пак.
Здравейте!Днес времето е приказно топло.Температурата е 18.5-19 градуса и има съвсем лек ветрец.Гледах прогнозата за да видя как ще бъде в събота и неделя понеже го даваха да вали.Прогнозата днес е съвсем различна -ще бъде топло с леки облаци.Ще видим пчелите какво правят.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 2 гост (и))