Маната си излиза и по това време, малко по трудно, но все пак излиза.P_20161202_103407.jpg
Маната си излиза и по това време, малко по трудно, но все пак излиза.P_20161202_103407.jpg
Едно изказване за ситуацията в района:http://burgasdream.com/biznes-2/1749...zvoditelite-si
Моля тези по високите бълкани да споделят какво се предприема в това време, защото от петък го дават най лошо времето при нас в югоизточна българия. В момента има около 50 см сняг при мен, а към Малко Търново е над метър и се очакват нови валежи със минусови температури.
Няма да се плашиш:
<<Пра-прастарата българска поговорка за дебелия сняг и големия комат не е единствена сред богатата съкровищница народни мъдрости. Към нея могат да се прибавят още "Ако през януари вали сняг, годината ще е плодородна", "Замръзнат ли на Богоявление кръстът и китката, с която ръси попът, годината ще е здрава и берекетлия" и най-после: "Кишоват януари, година без плод, а от топъл януари, да те пази Бог".>>
http://www.imoti.net/imoti-net-%C4%E...E--nno754.html
п.п. Аз не съм по високите балкани, само на 150метра надморска височина съм, имаме 10-тина см сняг, надяваме се поне на още 50-60, ама и 100 да дойдат - няма да ги върнем...
При мен в момента е слънце и топличко. Според мен може да се развали времето, ама чак пък толкова колкото ни плашат по медиите, не вярвам. Според мен покрай празниците, управниците (кметове, министри т.н.) се издъниха като бяха оставили държавата на самотек и сега си “връзват гащите“ и плашат народа. Иначе е добре да вали, водата е живот.![]()
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Снега е добър изолатор от сибирските температури от порядъка на -15 до -25. Като мине бурята се прави дупка да отвориш отвора на прелката, друго нищо. Той ще се стопи, като около кошера се отваря фуга като се затопли. Моите са били затупани напълно не се виждат изобщо, доста дълъг период 10-12 дни докато направя отвор на прелката. Аз съм на 440 м. надморско равнище с много тежки зими преди години, сега зимите омекнаха, малко сняг много вятър.
На моя пчелин нещата се подобриха. Прогнозата от - 17 падна на -12 градуса. Свещите ми свършили, за това си сипах един пелин и пия за тяхното здраве.![]()
В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))