Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 144 от 239 ПърваПърва ... 4494134142143144145146154194 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,431 до 1,440 от общо 2387
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Маната си излиза и по това време, малко по трудно, но все пак излиза.P_20161202_103407.jpg

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Едно изказване за ситуацията в района:http://burgasdream.com/biznes-2/1749...zvoditelite-si

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Едно изказване за ситуацията в района:http://burgasdream.com/biznes-2/1749...zvoditelite-si
    Ха, ха....аз някъде го предрекох.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Моля тези по високите бълкани да споделят какво се предприема в това време, защото от петък го дават най лошо времето при нас в югоизточна българия. В момента има около 50 см сняг при мен, а към Малко Търново е над метър и се очакват нови валежи със минусови температури.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ха, ха....аз някъде го предрекох.
    Това което си спомням, че предрече е, че след нова година ще има раздвиждане на цената нагоре, и за сега определено има индикации в тази посока, ама да не говорим предварително и напразно, да видим дали ще се материализират, тези индикации...

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски

ДЕБЕЛ СНЯГ - ГОЛЯМ КОМАТ...

Моля тези по високите бълкани да споделят какво се предприема в това време, защото от петък го дават най лошо времето при нас в югоизточна българия. В момента има около 50 см сняг при мен, а към Малко Търново е над метър и се очакват нови валежи със минусови температури.
    Няма да се плашиш:

<<Пра-прастарата българска поговорка за дебелия сняг и големия комат не е единствена сред богатата съкровищница народни мъдрости. Към нея могат да се прибавят още "Ако през януари вали сняг, годината ще е плодородна", "Замръзнат ли на Богоявление кръстът и китката, с която ръси попът, годината ще е здрава и берекетлия" и най-после: "Кишоват януари, година без плод, а от топъл януари, да те пази Бог".>>

http://www.imoti.net/imoti-net-%C4%E...E--nno754.html

п.п. Аз не съм по високите балкани, само на 150метра надморска височина съм, имаме 10-тина см сняг, надяваме се поне на още 50-60, ама и 100 да дойдат - няма да ги върнем...

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    При мен в момента е слънце и топличко. Според мен може да се развали времето, ама чак пък толкова колкото ни плашат по медиите, не вярвам. Според мен покрай празниците, управниците (кметове, министри т.н.) се издъниха като бяха оставили държавата на самотек и сега си “връзват гащите“ и плашат народа. Иначе е добре да вали, водата е живот.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    При мен в момента е слънце и топличко. Според мен може да се развали времето, ама чак пък толкова колкото ни плашат по медиите, не вярвам. Според мен покрай празниците, управниците (кметове, министри т.н.) се издъниха като бяха оставили държавата на самотек и сега си “връзват гащите“ и плашат народа. Иначе е добре да вали, водата е живот.
    Едно време имаше преспи по два метра и чак Март в края се топеше снега . Сега бедствие , жълти -бенбени кодове и прочие простотии на 10 санта сняг и +5 градуса. Ма нали трябва се всява паника у електората !
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Снега е добър изолатор от сибирските температури от порядъка на -15 до -25. Като мине бурята се прави дупка да отвориш отвора на прелката, друго нищо. Той ще се стопи, като около кошера се отваря фуга като се затопли. Моите са били затупани напълно не се виждат изобщо, доста дълъг период 10-12 дни докато направя отвор на прелката. Аз съм на 440 м. надморско равнище с много тежки зими преди години, сега зимите омекнаха, малко сняг много вятър.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    На моя пчелин нещата се подобриха. Прогнозата от - 17 падна на -12 градуса. Свещите ми свършили, за това си сипах един пелин и пия за тяхното здраве.

Страница 144 от 239 ПърваПърва ... 4494134142143144145146154194 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •