Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 200 от 807 ПърваПърва ... 100150190198199200201202210250300700 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,991 до 2,000 от общо 8061
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Тежък случай. Ама нищо ново- БСП още държи 17%. Винаги съм се чудил, как уж умни хора търсят вина в промяната и демокрацията, а пропускат сбъркания соц експеримент и всички последици от провала му.Като чета такива неща, как СССР ни давал, /подарявал /направо ми идва да се гръмна.
    Е нема такъв друг народ у европата.
    Отговора се крие тук:
    Но защо не взехме хубавото от него и не продължихме да надграждаме, както направиха Чехия, Полша, Словакия и т.н.н., а трябваше да съборим и унищожим всичко и сега да се мъчим да го създаваме на ново!
    Така тъпо като нас не постъпи никой!!! И още нещо. Когато 89-90г с жена ми, заслепени от идеите за по-добро бъдеще ходехме по митинги, тъста ми, вече на преклонна възраст, преживял и фашизъм и комунизъм ни каза една приказка: "Не се радвайте. До сега хранехме сити въшки, сега ще храним гладни!" Оказа се дяволски прав!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Така тъпо като нас не постъпи никой!!! !
    Ще стигнем пак до народопсихологията и някои патриоти много се засягат ,но ние постъпихме тъпо и след 9-ти. Незнам, защо вечно искате да сте като Чехи, Унгарци, Поляци -Нестава! Чехи и Унгарци видяха сбъркания соц модел , още 57 и 68г. Поляците никога не са правили национализация на земята. От там тръгна промяната.
    Да ме прощават патриотите , но когато Европейските народи са се развивали, ние 500г сме били в мрака. Жалкото е, че и при днешните постижения и комуникации, много хора са си пак там.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    Въй,
    Вие тук сте заформили един малък "сексуален" спор! Явно всички почиват, а аз лошия капиталист съм на работа. Що ли? Сигурно щот съм глупак и трЕбе да внеса нЕкой и друг данък, та да има циганчетата, какво да ядат!

Хайде да погледнем на нещата малко по-глобално, а не да се концентрираме на определени стоки!
    България 89 гонеше 9 милиона население, а сега сме под 7 милиона. В никоя война не сме губили толкова много младо, здраво и работоспособно население. И не ми възразявайте, че те всичките са живи и здрави, но са по чужбината, защото техните деца остават в тази чужбина, данъците им пак там, а за вас и мен пенсии ще има на кукуво лято!
    Циганите тогава бяха 30-50 хиляди, а сега са над милион. Тотална промяна на генофонда и то упорито стимулирано от нашите сегашни "демократи"!
    Външният дълг бе под 10 милиарда, а сега гони 30 милиарда, но не сме фалирали??? ГолЕм смях!
    Имахме 120 хилядна армия, а сега не можем събра и 40 хиляди!
    За 45 години слушкане на СССР получихме от там над 800 реактивни самолета, и имахме по-голяма авиация от Турция и Гърция взети заедно!
    А сега, след 27 години демокрация, нямаме ни един нов самолет, а сме все още с омразните ни руски самолети миг 29. И се готвят за поредният обир на държавата, със закупуването на самолети трета употреба от братските ни "демократични" държави!
    Имахме здравеопазване, а сега влезеш ли, не дай си боже в болница, или си плащаш, или те изнасят умрял от там!
    Имахме някакво селско стопанство и изнасяхме селскостопанска продукция, а сега внасяме тотално от съседните ни и не само съседни държави. Същото важи и за животновъдството!
    Имахме не лошо образование, а сега имаме едно лошо образУвание.
    Тотално затрихме всякаква промишленост и нарязахме на скрап заводите, но внасяме вече майсторски от всякъде.
    "Нямаме" никаква престъпност, но в замяна на това всички къщи сгради и офиси са със решетки до третите етажи и са задължително със СОТ, а най-проспериращите фирми в държавата са тези за охрана!
    Да не коментираме законодателство, съд и прокуратура, щот там е жална ни майка!
    Пример за подражание не са успелите хора и можещите, знаещите и създаващите иновативност, а цицо-гъзо-бузестите каки и момченцата с дебели вратове, два пръста челце и БМВ!
    Та няма смисъл да продължавам. Който разбрал разбрал, който не е, за негова сметка.
    Не хваля старото. Имаше много отвр и сратителни неща в него и семейството ни е потърпевшо от миналото и комунизма!
    Но защо не взехме хубавото от него и не продължихме да надграждаме, както направиха Чехия, Полша, Словакия и т.н.н., а трябваше да съборим и унищожим всичко
    Каква е тази орисия на България?!
    Много си прав колега,не може да си събориш къщата до основи ,да нямаш пари и средства и да искаш да правиш подобрения или да строиш по-хубав дом.2008г. за пръв път пътувах до Румъния,и като видях че заводите им работят на50 процента, селата им пълни с деца ,млади хора,народ,във всяко село националният им флаг вдигнат и полицейска кола във селото.А при нас какво е 1 полицай на 13 села пълни със стари хора и гладни цигани които не искат да работят за по- малко от 50 лв.И се възпроизвеждат като зайци.Присмиват ни се че работим за без пари,а те живеят ден за ден,иска да му се плати добре,а работата му не отговаря за добре свършена работа.Унищожихме всичко,а изкаме да сме добре.Не ни чака нищо добро,такава вандалщина не съм въждал.Защо е съборено всичко до основи,не могло ли е да се използва за нещо друго,а всеки е грабил и развалял като е взимал като дялов капитал.Като след война сме,празни села,пусти улици и обрасли с бурени дворове.А там преди е било обработено и е имало и животни,сега пълно с белки,лисици и змий,а нощно време чакали се разхождат по-улиците.Сърбите война водиха,и се съвзеха,а ние без война сме като след война.Селата бяха пълни с хора и имаше много животни като,крави коне ,магарета,овце.Тези животни опасваха тревата,и отдолу излизаха медоносни треви а сега само тревистни бурени който не пускат нищо.И това ли е хубавото за което хората излизаха на митингите през 1989г.Икономически и пазарно ни завладяха.Кога ще се събудим от тази летаргия.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Сами сме си виновни! Човек, каквото сам си направи, никой друг не може.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    За много години, да сте живи и здрави !!! Нека бъдем по оптимистични, стига противопоставяне. Замислете се по един въпрос на глед маловажен. Тези които напуснаха България след 1989 г. заслужават ли тази прекрасна природа и климат ? Те винаги може да се върнат, никой не им пречи. Това което сме имали и сме го загубили е духовността, вяра, не е задължително да си религиозен, воля, борбеност и любов към родината. Всичко материално си го имаме, загубили сме нещо което е отвъд материята.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    .... Поляците никога не са правили национализация на земята. От там тръгна промяната.
    Да ме прощават патриотите , но когато Европейските народи са се развивали, ние 500г сме били в мрака. Жалкото е, че и при днешните постижения и комуникации, много хора са си пак там.
    Бъркаш нещата! В България национализация на земята никога не е правена. Да, създадоха се ТКЗС, къде доброволно, къде доброзорно. Иначе нямаше начин да се мине от Белчо и Сивушка към тракторите и комбайните. Държавата ги подпомогна в началния период с ДЗС и МТС и нещата потръгнаха. Та ние хранехме половин източна Европа с плодове и зеленчуци, СССР ядеше наши домати, пушеше български цигари и пиеше нашите вина. Да не говорим за корабите с живи агнета за арабите и със замразени пилета за Куба, срещу които получавахме кораби с нерафинирана тръстикова захар. Сега какво от тези неща изнасяме? Трънки!
    Какво стана огромните напоителни системи в Дунавската равнина и Тракийската низина? Отидоха за скраб! А сега внасяме плодове и зеленчуци от Гърция и Македония, чесън и боб от Китай и магданоз от Египет.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Бъркаш нещата! В България национализация на земята никога не е правена. Да, създадоха се ТКЗС, къде доброволно, къде доброзорно. Иначе нямаше начин да се мине от Белчо и Сивушка към тракторите и комбайните. Държавата ги подпомогна в началния период с ДЗС и МТС и нещата потръгнаха. Та ние хранехме половин източна Европа с плодове и зеленчуци, СССР ядеше наши домати, пушеше български цигари и пиеше нашите вина. Да не говорим за корабите с живи агнета за арабите и със замразени пилета за Куба, срещу които получавахме кораби с нерафинирана тръстикова захар. Сега какво от тези неща изнасяме? Трънки!
    Какво стана огромните напоителни системи в Дунавската равнина и Тракийската низина? Отидоха за скраб! А сега внасяме плодове и зеленчуци от Гърция и Македония, чесън и боб от Китай и магданоз от Египет.
    Бъркам, ама в това, че изобщо пиша. Без ТКЗС щели сме да останем без трактори и без комбайни с Белчо и Сивушка. Ще умра от смях. Сега без ТКЗС -да не би да копат с мотики на ръка. Ама чудно, що ли не виждам руски машини.

Като сме въртяли такъв успешен бизнес, защо фалирахме. Защото сделките бяха : кон -за кокошка. След 90 г., като теглиха чертата - великите ни дължаха 400 милиона долара, от неплатени доставки. Няма да го признаеш, знам ти възгледите.
    пп.да не кажеш, че бъркам нещата.

" България и Русия подписаха междуправителствено споразумение за погасяване на остатъка от дълга на бившия СССР към България, въпрос който оставаше неуреден в продължение на 20 години. Общият обем на задълженията е бил около 100 млн. долара. Москва се беше ангажирала да го изплати изцяло до 2004 г. чрез доставка на ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй и специална продукция за българската армия. Това споразумение обаче не беше изпълнено заради различни обстоятелства. За България няма да има никакви финансови загуби от преминаването на този дълг от неговото стоково измерение към парично,коментират експерти"

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Бъркам, ама в това, че изобщо пиша. Без ТКЗС щели сме да останем без трактори и без комбайни с Белчо и Сивушка. Ще умра от смях. Сега без ТКЗС -да не би да копат с мотики на ръка. Ама чудно, що ли не виждам руски машини.

Като сме въртяли такъв успешен бизнес, защо фалирахме. Защото сделките бяха : кон -за кокошка. След 90 г., като теглиха чертата - великите ни дължаха 400 милиона долара, от неплатени доставки. Няма да го признаеш, знам ти възгледите.

Въпроса с фалирането на държавата е доста интересен.
    Аз имам по-РАЗЛИЧНО мнение и то е следното: Фалирахме, защото ни управляваха прости и некадърни хора/като сегашните/, които и на всичко отгоре бяха грандомани.
    Парите потънаха в една камара огромни предприятия като Радомир, КТМ Русе, Кремиковци, Химко, Дебелт и т.н.н. които източиха живителните сили на икономиката. Нашите партийни величия гледаха, какво става в СССР, и искаха да се мерят по него, но няма как да сравняваш една 7 милионна държава с една 260 милионна примерно. И като потребление и необходимост от такива предприятия, и като суровинна база, а защо не и като управленчески, инж. и работнически състав.
    А България трябваше да се развива в коренно различно направление, като се набляга на дребните и средни предприятия и на производство с висока принадена стойност, нещо актуално и днес.
    Да не забравяме и голямото крадене и влагането на пари в Научно-техническото разузнаване и закупуването на заводи на запад, които след псевдо демокрацията така и не бяха потърсени и бившите другари от ДС и БКП си ги "приватизираха" за без пари!
    Е има и други фактори, но за мен тия са основните!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    Въпроса с фалирането на държавата е доста интересен.
    Аз имам по-РАЗЛИЧНО мнение и то е следното: Фалирахме, защото ни управляваха прости и некадърни хора/като сегашните/, които и на всичко отгоре бяха грандомани.
    Парите потънаха в една камара огромни предприятия като Радомир, КТМ Русе, Кремиковци, Химко, Дебелт и т.н.н. които източиха живителните сили на икономиката. Нашите партийни величия гледаха, какво става в СССР, и искаха да се мерят по него, но няма как да сравняваш една 7 милионна държава с една 260 милионна примерно. И като потребление и необходимост от такива предприятия, и като суровинна база, а защо не и като управленчески, инж. и работнически състав.
    А България трябваше да се развива в коренно различно направление, като се набляга на дребните и средни предприятия и на производство с висока принадена стойност, нещо актуално и днес.
    Да не забравяме и голямото крадене и влагането на пари в Научно-техническото разузнаване и закупуването на заводи на запад, които след псевдо демокрацията така и не бяха потърсени и бившите другари от ДС и БКП си ги "приватизираха" за без пари!
    Е има и други фактори, но за мен тия са основните!
    Прав си, само бъркаш причините. Не са ни управлявали прости хора /учеха в СССР/, а системата беше сбъркана. Освен това беше наложена със сила.

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Прав си, само бъркаш причините. Не са ни управлявали прости хора /учеха в СССР/, а системата беше сбъркана. Освен това беше наложена със сила.
    Че системата бе наложена със сила съм съгласен.
    Че избиха 30-40 хиляди за няколко дена по 9-ти също! Че избиха още 200-300 хиляди в лагерите в последствие също. И това бе цвета на нацията и предприемачите!
    Но какво е образУванието на Бай Тошо и Пенчо Кубадински, примерно и с какво се занимаваха те?

Страница 200 от 807 ПърваПърва ... 100150190198199200201202210250300700 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •