Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
Въй,
Вие тук сте заформили един малък "сексуален" спор! Явно всички почиват, а аз лошия капиталист съм на работа. Що ли? Сигурно щот съм глупак и трЕбе да внеса нЕкой и друг данък, та да има циганчетата, какво да ядат!

Хайде да погледнем на нещата малко по-глобално, а не да се концентрираме на определени стоки!
България 89 гонеше 9 милиона население, а сега сме под 7 милиона. В никоя война не сме губили толкова много младо, здраво и работоспособно население. И не ми възразявайте, че те всичките са живи и здрави, но са по чужбината, защото техните деца остават в тази чужбина, данъците им пак там, а за вас и мен пенсии ще има на кукуво лято!
Циганите тогава бяха 30-50 хиляди, а сега са над милион. Тотална промяна на генофонда и то упорито стимулирано от нашите сегашни "демократи"!
Външният дълг бе под 10 милиарда, а сега гони 30 милиарда, но не сме фалирали??? ГолЕм смях!
Имахме 120 хилядна армия, а сега не можем събра и 40 хиляди!
За 45 години слушкане на СССР получихме от там над 800 реактивни самолета, и имахме по-голяма авиация от Турция и Гърция взети заедно!
А сега, след 27 години демокрация, нямаме ни един нов самолет, а сме все още с омразните ни руски самолети миг 29. И се готвят за поредният обир на държавата, със закупуването на самолети трета употреба от братските ни "демократични" държави!
Имахме здравеопазване, а сега влезеш ли, не дай си боже в болница, или си плащаш, или те изнасят умрял от там!
Имахме някакво селско стопанство и изнасяхме селскостопанска продукция, а сега внасяме тотално от съседните ни и не само съседни държави. Същото важи и за животновъдството!
Имахме не лошо образование, а сега имаме едно лошо образУвание.
Тотално затрихме всякаква промишленост и нарязахме на скрап заводите, но внасяме вече майсторски от всякъде.
"Нямаме" никаква престъпност, но в замяна на това всички къщи сгради и офиси са със решетки до третите етажи и са задължително със СОТ, а най-проспериращите фирми в държавата са тези за охрана!
Да не коментираме законодателство, съд и прокуратура, щот там е жална ни майка!
Пример за подражание не са успелите хора и можещите, знаещите и създаващите иновативност, а цицо-гъзо-бузестите каки и момченцата с дебели вратове, два пръста челце и БМВ!
Та няма смисъл да продължавам. Който разбрал разбрал, който не е, за негова сметка.
Не хваля старото. Имаше много отвр и сратителни неща в него и семейството ни е потърпевшо от миналото и комунизма!
Но защо не взехме хубавото от него и не продължихме да надграждаме, както направиха Чехия, Полша, Словакия и т.н.н., а трябваше да съборим и унищожим всичко
Каква е тази орисия на България?!
Много си прав колега,не може да си събориш къщата до основи ,да нямаш пари и средства и да искаш да правиш подобрения или да строиш по-хубав дом.2008г. за пръв път пътувах до Румъния,и като видях че заводите им работят на50 процента, селата им пълни с деца ,млади хора,народ,във всяко село националният им флаг вдигнат и полицейска кола във селото.А при нас какво е 1 полицай на 13 села пълни със стари хора и гладни цигани които не искат да работят за по- малко от 50 лв.И се възпроизвеждат като зайци.Присмиват ни се че работим за без пари,а те живеят ден за ден,иска да му се плати добре,а работата му не отговаря за добре свършена работа.Унищожихме всичко,а изкаме да сме добре.Не ни чака нищо добро,такава вандалщина не съм въждал.Защо е съборено всичко до основи,не могло ли е да се използва за нещо друго,а всеки е грабил и развалял като е взимал като дялов капитал.Като след война сме,празни села,пусти улици и обрасли с бурени дворове.А там преди е било обработено и е имало и животни,сега пълно с белки,лисици и змий,а нощно време чакали се разхождат по-улиците.Сърбите война водиха,и се съвзеха,а ние без война сме като след война.Селата бяха пълни с хора и имаше много животни като,крави коне ,магарета,овце.Тези животни опасваха тревата,и отдолу излизаха медоносни треви а сега само тревистни бурени който не пускат нищо.И това ли е хубавото за което хората излизаха на митингите през 1989г.Икономически и пазарно ни завладяха.Кога ще се събудим от тази летаргия.