Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 17 ПърваПърва ... 51314151617 ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 164
    VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Супер ! 7,62 х 54 . Един изстрел и е долу.

Малка корекция 7.62х39 е калибъра, иначе другото си беше точно така

И какво му има калашника за трепане на свине? 90% от калибрите на карабините са създадени за "лов на хора". След това има модификации на оръжията и мунициите за ловни цели.
    А за финансовата обосновка на "калашника" няма да говорим...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Малка корекция 7.62х39 е калибъра, иначе другото си беше точно така

И какво му има калашника за трепане на свине? 90% от калибрите на карабините са създадени за "лов на хора". След това има модификации на оръжията и мунициите за ловни цели.
    А за финансовата обосновка на "калашника" няма да говорим...
    Аз с калашник съм стрелял, нищо му няма, ама не е ли много силен за лов? Аз дет не отбирам от лов, с един пълнител таз свиня ше я направя на решето, пък ако сложа и оптика, то какъв лов ще е тогава. Идеята не е ли да се ходи на лов с ловна пушка?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    За Баш авджиите законът разрешава и карабини .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    За Баш авджиите законът разрешава и карабини .
    Даскале, пусни някоя снимка, не се крий. Да не пуцаш с някоя кремаклийка и да те е срам.

я виж тука

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Какво имам аз , нищо !

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Да поясня. АК 47 демек Калашник е 7.62*39 и е един от най неподходящите калибри за лов на прасе. Но не защото е силен а точно обратното. Прекалено е слаб за лов на прасе. 7.62*54 е друга бира. Това е калибъра на Драгиново , Мазалат и други. Калибър подходящ за прасета и елени.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    У нас се произвежда аналог на АК-47 под наименованието SLR 95.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Драгиново има ловен вариант и се казва Тигър но не знам да се произвежда у нас.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Да поясня. АК 47 демек Калашник е 7.62*39 и е един от най неподходящите калибри за лов на прасе. Но не защото е силен а точно обратното. Прекалено е слаб за лов на прасе. 7.62*54 е друга бира. Това е калибъра на Драгиново , Мазалат и други. Калибър подходящ за прасета и елени.
    Ся... Има истина в цитата, но има и друга истина. 7.62х39 не е много мощен калибър, но успешно се ловува на прасета с него. Факт. Не е силен, но който си познава оръжието, събаря прасета по 200-250 кила с по един изстрел.
    7.62х54 е еквивалент на НАТО-всия 30-06. Изобщо, всичко което започва с 3 (308, 30-06, 300win) са с един диаметър на куршума, но теглото му е различно, както е и различен заряда (и размера на гилзата). От там и поражението, което нанася.
    Може и още да се каже, но все пак сме в пчеларски форум, не в ловен...

Накрая ще кажа. Примерно, средното тегло на пчеларя е 80кг, колкото е и масовото прасе, ако някой не вярва в силата на моя "калашник", да тръгне да бяга по плаца , пък аз да пуцам...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Ся... Има истина в цитата, но има и друга истина. 7.62х39 не е много мощен калибър, но успешно се ловува на прасета с него. Факт. Не е силен, но който си познава оръжието, събаря прасета по 200-250 кила с по един изстрел.

7.62х54 е еквивалент на НАТО-всия 30-06. Изобщо, всичко което започва с 3 (308, 30-06, 300win) са с един диаметър на куршума, но теглото му е различно, както е и различен заряда (и размера на гилзата). От там и поражението, което нанася.
    Може и още да се каже, но все пак сме в пчеларски форум, не в ловен...

Накрая ще кажа. Примерно, средното тегло на пчеларя е 80кг, колкото е и масовото прасе, ако някой не вярва в силата на моя "калашник", да тръгне да бяга по плаца , пък аз да пуцам...
    Не казвам че не убива прасета просто енергията която носи не е достатъчна за да нанесе убийствено поражение, освен в случаите на попадения в сърце , глава. И поради тази пичина ползването му за прасета води по често до похасяването на месото или иначе казано животното най вероятно ще умре но след доста време и сериозно разстояние. А целта на подходящият калибър е да доведе до бърза и по малко мъчителна смърт за животното. А 30-06 е 7,62*63 , сам прецени разликата с Драгунова които е 7.62*54
    ПП Написаното в предният ми пост не е цитат.

Страница 15 от 17 ПърваПърва ... 51314151617 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •