Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 352 от 496 ПърваПърва ... 252302342350351352353354362402452 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,511 до 3,520 от общо 4956
    Потребител
    Регистриран
    27.04.2011
    Всеки сам си решава и си носи последствията

Това,че сме в EU не значи,че свободното движение на стоки и товари може да се извършва без съответните документи за товара.

Автор
    Регистриран
    13.12.2014
    Значи проблемът не е в самите куриери - те ще го приемат, но предупреждават, че медът ще бъде конфискуван и унищожен в Германия. Ако това е вярно, не виждам каква е ролята на тия с "шамарите".
    А за придружаващата документация съм съгласен, че трябва да я има. Но явно не е достатъчна тази, която е необходима за продажбите на дребно в страната - етикети, анализи, фактура и т.н.
    Ако някой е по-запознат, да сподели какви документи са необходими за придружаване на такива малки пратки.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Единствената логика виждам в териториалния обхват на наредба 26. Със сигурност знам, че във Франция регистрираните по подобната им наредба имат право да продават само в определен район (департамент, област) Разрешението не важи за цялата страна. Нашета регистрация ни позволява да търгуваме в страната, НО дали важи и зад граница? Започнах я наредбата от начало, но нещо ми е кофти (предполагаем грип) и не ми се чете подробно сега. Освен това трябва да се погледне и прословутата заповед на Мехмет Дикме за забрана на износ на нехомогенизиран мед. Аз като се замисля не съм я чел и само слушам за нея. Може ли ако някой я знае къде е или я има да даде линк или да я качи да я видим.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Sakar Виж публикацията
    Значи проблемът не е в самите куриери - те ще го приемат, но предупреждават, че медът ще бъде конфискуван и унищожен в Германия. Ако това е вярно, не виждам каква е ролята на тия с "шамарите".
    А за придружаващата документация съм съгласен, че трябва да я има. Но явно не е достатъчна тази, която е необходима за продажбите на дребно в страната - етикети, анализи, фактура и т.н.
    Ако някой е по-запознат, да сподели какви документи са необходими за придружаване на такива малки пратки.
    От 01.07.2016 г. има нова инструкция/наредба която е специално за пощенските пратки в ЕС съгласно някакви дерективи, регламенти и т.н. В нея има вече включени редица държави от ЕС които забраняват изпращането/вноса на храни по колет в това число и пчелен мед. Мисля че можеше да мине само ако се докаже че е за лична употреба или е закупена от сайт/магазин - а за целта се изискват две или три митнически декларации май бяха CN22 или CN23, отделно уведомление до пощите... Най добре питай в пощата или на сайта им

Иначе може по някой познат които пътува до Германия ще мине за лична употреба, друг вариант е фирмите за транспорт дето пренасят багажи и други подобни в нета има доста такива, Последно взимаха по 1 евро на кг.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Единствената логика виждам в териториалния обхват на наредба 26. Със сигурност знам, че във Франция регистрираните по подобната им наредба имат право да продават само в определен район (департамент, област) Разрешението не важи за цялата страна. Нашета регистрация ни позволява да търгуваме в страната, НО дали важи и зад граница? Започнах я наредбата от начало, но нещо ми е кофти (предполагаем грип) и не ми се чете подробно сега. Освен това трябва да се погледне и прословутата заповед на Мехмет Дикме за забрана на износ на нехомогенизиран мед. Аз като се замисля не съм я чел и само слушам за нея. Може ли ако някой я знае къде е или я има да даде линк или да я качи да я видим.
    МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ГОРИТЕ
    ЗАПОВЕД: РД0943 гр. София 14. 01. 2003 г.
    На основание чл. 3,алинея 1 във връзка с член 2,т. 5 и член 49 , алинея 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност НАРЕЖДАМ:
    1. Забранявам, считано от 20. 01.2003 г употребата в пчеларството на антибиотици, сулфонамиди и други химиотерапевтици за лечение и профилактика на болестите по пчелите.
    2.Забранявам употребата на захар и други подсладители за подхранване на пчелните семейства по време на медосбора и в периода, когато подхранването би довело до наличие на остатъци в стоковия мед.
    3.Забранявам износа на технологично непреработен, нехомогенизиран пчелен мед.
    Контролът по изпълнението на заповедта се възлага на генералния директор на Националната ветеринарномедицинска служба.

МИНИСТЪР : МЕХМЕД ДИКМЕ
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Някой вижда ли на какво основание е забраната по точка 3?
    Освен разбира се интереса на преработвателите.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Тази заповед вечно действие ли има? Никой ли не я е отменил? Няма ли давност? От тогава са минали 13г.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Тази заповед вечно действие ли има? Никой ли не я е отменил? Няма ли давност? От тогава са минали 13г.
    Все още е действаща...

Автор
    Регистриран
    13.12.2014
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    ... друг вариант е фирмите за транспорт дето пренасят багажи и други подобни в нета има доста такива...
    Те също отказват, понеже са наясно с това ограничение и често ги проверявали (германците).

Страница 352 от 496 ПърваПърва ... 252302342350351352353354362402452 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •