Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 747

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Много ми е мътно това с "процедура обществено обсъждане"?????? Кой, къде, и как обсъжда? Дали после някой взема в предвид нещо от "обсъждането"! Или си "перка" както си го е замислил?
    За мен, е много кофти това някой да взема решения в сектора, без изобщо да разбира нещо. Дори сигурно не е виждал кошер и на картинка! Как може да не се взема мнението на пчеларските организации? Да, ама като сме "орел рак и щука"!
    Ще се вземат решения, които са изгодни на някой, кой ще се разбере рано или късно!
    Не ми е ясно, как тези табелки, ще подпомогнат в борбата с болестите!

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Прави ми силно впечатление един текст "Направените целесъобразни бележки и предложения са отразени". Интересно кое е прието за целесъобразно и кое не.
    Още повече с тази наредба МЗХ не само няма да постигне поставените цели, но ще създаде условия голяма част от пчеларите да минат в сивия сектор. Не е ясно как ще подобрят здравното обслужване на пчелите само с поставянето на една марка. Ниме до сега нямаше маркиране? нима капака с марката не може да се прехвърли на друг кошер? удиотщини от висока класа. Кой е луд да си губи ценното време в сезона за да тича до БАБХ да си купува или връща марки още повече, че официалните ветеринари често са на 50км от мястото (поне при мен е така) Тази простотия нито ще помогне в борбата с болестите, нито ще постигне изсветляване на сектора, нито ще има полза за целите на статистиката. Скоро ще стане ясно, че само за 1 година от 700 000 семейства са останали 100 000. А може и това да е целта по-малко семейства по-малко пари от бюджета за пчеларството. Трябва да отстояваме интересите си и то сега, а не като ни опре яйцето на задника.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Жълтите табелки, които много дразнят някои , на мен са ми най-последния дерт. Я се огледайте и ослушайте, както се очертава, изобщо няма да ми трябват, а и не само на мен.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    За завеждане на административно дело таксата е 10 лв. за физическо лице. За дела срещу МЗХ подсъдния орган е Административен съд - София град. Отваряте Административно процесуален кодекс /АПК/ и в него е описано реда, срокове и документи, какво трябва да съдържа жалбата или исковата молба. Ако има повече от една жалба по даден казус в случая наредба, съдът ги обединява в едно дело. Всеки средно интелигентен човек може да си напише жалба като прочете АПК. Няма смисъл да се плащат базнословни хонорари за адвокат. Аз лично смятам че виновни за тази каша с наредбата са лидерите на пчеларските организации с чиято помощ се стигна до тук и на второ място МЗХ. Може да се отправи жалба към Омбутсмана на РБ, а не да се започва дело към конкретна наредба, тъй като кашата с нормативните документи е в повече от една наредба.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    За завеждане на административно дело таксата е 10 лв. за физическо лице. За дела срещу МЗХ подсъдния орган е Административен съд - София град. Отваряте Административно процесуален кодекс /АПК/ и в него е описано реда, срокове и документи, какво трябва да съдържа жалбата или исковата молба. Ако има повече от една жалба по даден казус в случая наредба, съдът ги обединява в едно дело. Всеки средно интелигентен човек може да си напише жалба като прочете АПК. Няма смисъл да се плащат базнословни хонорари за адвокат. Аз лично смятам че виновни за тази каша с наредбата са лидерите на пчеларските организации с чиято помощ се стигна до тук и на второ място МЗХ. Може да се отправи жалба към Омбутсмана на РБ, а не да се започва дело към конкретна наредба, тъй като кашата с нормативните документи е в повече от една наредба.
    Мотивите за атакуване на наредбата??? Кой ще ги формулира така, че делото въобще да стигне до съда? Да не говорим, че дело срещу проект на нормативен акт не може да се заведе - трябва да се изчака влизането му в сила.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Мотивите за атакуване на наредбата??? Кой ще ги формулира така, че делото въобще да стигне до съда? Да не говорим, че дело срещу проект на нормативен акт не може да се заведе - трябва да се изчака влизането му в сила.
    Кой е писал, че ще се жалва проекта на наредбата ? Написах поста за тези които ще са недоволни от промените като влязат в сила.

Наблюдател
    Регистриран
    15.03.2016
    Както писа по горе колегата Атанасов , все едно да се бориш с вятърна мелница , полесно ще е да ди изгоним от ПАРЛАМЕНТА .

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Кой е писал, че ще се жалва проекта на наредбата ? Написах поста за тези които ще са недоволни от промените като влязат в сила.
    Не визирам в случая твоя пост. Писах и по-рано в темата - нека се види дали въобще е възможно да се атакува от юридическа гледна точка. Иска се професионален анализ и ясна аргументация, за да се заведе въобще дело.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    А ако нямаш регистриран ЖО можеш ли да си продаваш меда на изкупвачи?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Има ли регистриран ЖО (без значение на името на ФЛ или ЮЛ) с вписани в него N брой ЖИВИ кошери задължително се поставя номерация на кошерите. Отделен е въпроса дали някой проверява тая номерация.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •