Винаги този който е в Родопите или другите планини ако си прави сам кошерите ще му излязат много по евтино от твойте, защото дървената мафия работи и то на големи обороти, но как да се сетиш сам за това. Галин и ти живеете на друго място и искаш, не искаш материала ще го купувате много по скъпо.
п.п- печеля достатъчно от пчелите да си позволя по скъпи кошери
За качеството, това нещо е 20 кинта. На няколко месеца е.Снимка0408.jpg
Това дъно е сгрешено още от проекта му. Абсолютно ясно е че това ще се случи защото няма възможност да се обере раздуването на летвите по дъното. Ако и не са боядисани от долу разцепването дори е закъсняло.
По темата. На мнение съм че всеки трябва да си е профисионалист в работата си и да не се занимава с други дейности а да ги остава на профисионалистите в тях. Тоест ние да си гледаме пчелните продукти, изкупвачите - търговията, дърводелците- кошери сандъци и т.н. То хубаво ми се иска ама не се получава. За това и вчера обикалях цял ден по дърводелските машини. Все пак най-добре е да не се мъчим да си правим цели кошери сами. Спорейки за цената искам да ви питам, някой с нормално закупен материал може ли да докара няколко хиляди рамки с ушерител на цена 0,50 лв.? Не се мъчете да го смятате. Излизат над 0,40 лв. Е заслужава ли си, ако не разполагате със супер машини които са настроени че и произведени точно за тази дейност?
Аве пишете без постоянно да си дописвате. По-добре нов постинг.
Ти изкривявяш нещата , пишеш за рамки- при тях има едросерийно производство. Приказката тръгна дали е изгодно човек, докато е свободен да си прави кошери.
Пак ще кажа--ДА.
Ми, къде си блял, та не си видял, какво е качеството на изделието. Очевадно е, че материала на рамката, боядисана в зелено, не е подготвен подобаващо, защото е калпав.
Пуста му и икономия - майка на мизерията, а после се жалваме как ни били прекарали. За останалите недостатъци Рости е споменал.
Незнам Рости, каква специалност има, но друго си е да се намеси инженеро. Особено умен и кадърен, като теб, виждащ и неблеещ.Толкова си в облаците, че не четеш и не мислиш. Пробвай пак да не ме хокаш на вятъра.
Писал съм, че снимката е за онагледяване на качество, на евтини кошери, в случая -дъно. Дали съм блял: Сигурно, аз съм бръснар, кво разбирам.
Когато рано на пролет ми трябват две дъна и в момента не мога да си ги направя, от къде да ги взема гн. инженер. Да ги поръчам от Родопите или да ги купя от магазина. А, и друго :В магазина имаше 25 модела, ама аз избрах най-иефтиното.
пп. Спирам, че да ти е по-лесно.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))