Първоначално публикувано от
различен
Ами, аз казах, че ще ме оплюете и излязох прав.
Има много все още действащи и развиващи се кооперации. Аз написах, че не всеки трябва да членува в такава. Тези които произвеждат и продават мед и търсят по-добра цена, като за начало, трябва да сформират ядрото, а не такива измислени, като мен. Управителя трябва да взема заплата, обвързана с печалбата и развитието на кооперацията. Не е нужно да е пчелар. Има много млади надъхани и нахъсани хора, които се чудят къде да вложат енергията си. Виж управителният съвет трябва да е съставен от опитни пчелари. Всеки член влиза с някакъв уставен капитал. Нещо като акция. И в края на годината получава дивиденти за това, след решения на общото събрание, освен ако не се реши, капитала да остане за развитие и нарастване през следващата година. Има много пчеларски програми, а и не само пчеларски, по които може да се участва. За всякакви производители се дават пари за закупуване на машини, за енергийна ефективност, за конкурентно способност, за млади кадри до 29 години и всякакви безработни.
Та при желание може!
Но всеки от нас гледа да е пред печката, на нарязаната сланинка и ракийца и да псува партията и правителството и да се оплаква от кожодерите прекупвачи, но да го мързи да направи, каквото и да е било, за да се промени това! И да завижда на такива, като Матеев, които с труд и пот е успял да постигне нещо, за което ЕВАЛЛА!
Та давайте, плюйте. Не ми е за пръв път!