Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 18 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 177
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Как му поднасяш прашеца?
    На дъното в чинийка, стрит на прах. Не знам дали това е правилно - в понеделник ще видим дали са го взели.

Ако не се получи, мога да им забъркам и перга .....

От миналото лято имам личен опит с няколко тави прашец на гранули, оставени от жена ми да се сушат на терасата (голяма глупост). И пчелите като го надушиха, за няма половин час го отмъкнаха като куцо пиле домат. А жена ми се ядосваше и гледаше през прозореца, но не смееше да излезе, защото вън сигурно имаше 1 милион пчели.

Така че съм склонен да си мисля, че пчелите ще го вземат независимо от това под каква форма им го поднеса.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Та покрай многото мечти да ви кажа и за един експеримент, който го заложихме преди няколко дена. В будката с кошера с многото майки добавихме и нов кошер, който обаче е на друг хранителен режим. Има си майка и всичко останало, но се храни с изобилие от сироп и прашец (истински). Стои си на 15 градуса и зимното кълбо се е разпуснало. Сега чакам да видя дали майката ще се активира да снася и да напълни питите с пило. Ако това се случи, значи ключът към активната работа на семейството е изобилното хранене с протеинова храна (в случая истински прашец). В понеделник ще направим първа проверка дали майката е започнала да снася интензивно.
    Не се учудвайте, защо ядем храни ГМО, храни с изкуствени съставки и т.н. Човек, в стремежа си да съкрати до минимум разходите си, е способен да обърне природата с главата на долу. При техниката е ясно, но защо е необходимо да побъркаме и природата, включително и човека. Ясно е, че човек се стреми да разбие всички пчеларски митове, но все пак - спрете - смилете се на майката природа. Не съм природозащитник, но все пак се чудя, защо се мъчите да промените изкуствено, това което природата е творила през милионите години.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не се учудвайте, защо ядем храни ГМО, храни с изкуствени съставки и т.н. Човек, в стремежа си да съкрати до минимум разходите си, е способен да обърне природата с главата на долу. При техниката е ясно, но защо е необходимо да побъркаме и природата, включително и човека. Ясно е, че човек се стреми да разбие всички пчеларски митове, но все пак - спрете - смилете се на майката природа. Не съм природозащитник, но все пак се чудя, защо се мъчите да промените изкуствено, това което природата е творила през милионите години.
    Как защо - нали сме Homo Sapiens (човек "уж" разумен) ......

Ти би ли се върнал да живееш в пещера, и да си палиш огън с триене на 2 пръчки? Бъди сигурен, че така ще е много природно и много екологично. Всичко останало извън това, всички екстри на съвременния живот, са плод на унищожаването на един или друг природен ресурс. Включая и ракията и мезето, с които в момента може би си се заиграл като мене.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010

Ти би ли се върнал да живееш в пещера, и да си палиш огън с триене на 2 пръчки? Бъди сигурен, че така ще е много природно и много екологично.
    Аха ти, по примера на зърнарите, защо да копам тревата, като мога да я унищожа с едно пръскане, а после се жалваме от глифозата и не само от него. Излишни въпроси ми задаваш, на които знаеш отговора. Мисля си, че има някакъв предел на мечти! Примери бол - парникови ефекти, случайно загинали невинни хора и т.н. Ако се стремиш да си първия е друг въпрос, но навсякъде се тръби колко ощетяваме природата и би следвало да намалим темпа на това.

ПП А ракийцата и мезето си мисля, че и те са се родили от майката природа. Аз обаче не консумирам райкийца "Цар Киро" и мезе от витабел(соев продукт), а домашно - натурално.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014

.
    Тук не съм съгласен! Кое му е разумното да разрушиш един съвършен свят за да изграждаш машини които се чупят без човешка намеса.

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    На мен лично ми е интересно всичко написано дотук. Само дето това вече няма да е пчеларство ще трябва да се измисли нова дума за това което ще практикуваш от тук насетне, ако експериментите ти се получат. Не се бъзикам започни да мислиш как ще го наричаш защото това определено няма как да се вписва в думата пчеларство

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Ами казвай го. Виж Матеев как хвърли смело темата на вълците. И две мнения за недостатъци, за които не се е сетил, да получи, ще му е от голяма полза. Това се нарича мозъчна атака и многото мислещи глави вършат страхотна работа, защото всеки вижда проблема от своя гледна точка. Излизат наяве неочаквани гледни точки към обсъждания проблем. За собственик на такъв форум това е един от бонусите, а и е от полза за всички участници. Губещи няма. Така че давай твоята гледна точка. Аз самия съм имал огромна полза от иначе налудничави идеи, казани при такива обстоятелства. Те просто са били катализатора, тласнал мисълта в правилната посока.
    По отношение на цената на меда?

Защо трябва да го давате на прекупвачи???? Направете едно сдружение. КООПЕРАТИВ!
    То недостатъка на българина е точно тази, че не може да меле с никого. Изпокарват се с жени, деца, рода, приятели, щом стане въпрос за пари.

Но какво пречи да има един БЪЛГАРСКИ ПЧЕЛАРСКИ КООПЕРАТИВ?
    Всеки участващ, дава някакъв малък първоначален капитал. Той трябва да е заинтересуван да си дава меда там, защото Първо: ще има по-висока изкупна цена, а Второ: в края на годината ще получава някакъв дивидент. По разните програми могат да се вземат разфасовъчни машини и допълнително да се повиши цената на тази продукция. Създава се един запазен знак, за този кооператив, който гарантира постоянност и системност на качеството. Тогава вече може да се преговаря с вериги магазини,и с обикновени търговци. А след участие и на международни изложения, може да се договаря цената директно цената с АРАБИ и западняци. Може вече, като организация, а не единични пчелари, да се отстояват позиции, за обявяване на всякакъв вид имитации на меда, за вредни и отделянето им в сектори във веригите и магазините за не пчелни продукти. Както сиренето и имитиращите продукти. Участието в този кооператив няма да е произволно, а ще влизат сериозни хора, независими от това колко семейства имат. И всеки ще има право само на ЕДИН глас, независимо от неговото дялово участие в този кооператив!
    Ха сега ме оплюйте.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011

Ако не се получи, мога да им забъркам и перга .....

Верен отговор !

Ей, няма да се научиш да цитираш като хората. Модератор. Всички знаци са важни. Копирай ги всичките.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    По отношение на цената на меда?

Защо трябва да го давате на прекупвачи???? Направете едно сдружение. КООПЕРАТИВ!
    То недостатъка на българина е точно тази, че не може да меле с никого. Изпокарват се с жени, деца, рода, приятели, щом стане въпрос за пари.

Но какво пречи да има един БЪЛГАРСКИ ПЧЕЛАРСКИ КООПЕРАТИВ?
    Всеки участващ, дава някакъв малък първоначален капитал. Той трябва да е заинтересуван да си дава меда там, защото Първо: ще има по-висока изкупна цена, а Второ: в края на годината ще получава някакъв дивидент. По разните програми могат да се вземат разфасовъчни машини и допълнително да се повиши цената на тази продукция. Създава се един запазен знак, за този кооператив, който гарантира постоянност и системност на качеството. Тогава вече може да се преговаря с вериги магазини,и с обикновени търговци. А след участие и на международни изложения, може да се договаря цената директно цената с АРАБИ и западняци. Може вече, като организация, а не единични пчелари, да се отстояват позиции, за обявяване на всякакъв вид имитации на меда, за вредни и отделянето им в сектори във веригите и магазините за не пчелни продукти. Както сиренето и имитиращите продукти. Участието в този кооператив няма да е произволно, а ще влизат сериозни хора, независими от това колко семейства имат. И всеки ще има право само на ЕДИН глас, независимо от неговото дялово участие в този кооператив!
    Ха сега ме оплюйте.
    Чудя се г-н Матеев защо не направи такъв кооператив за пчеларите в сдружението. Просто да има честна търговия!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    Чудя се г-н Матеев защо не направи такъв кооператив за пчеларите в сдружението. Просто да има честна търговия!
    А защо да го прави?

Страница 10 от 18 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •