Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Забелязахте ли, че не са дерайлирали локомотивите и първите 10-20 вагона? Дерайлирали са последните вагони. Това автоматично означава, че всичко си е било наред със скороста на влака и с железопътната инфраструктура (релси, семафори, сигнализация и т.н.).

Така че когато ви лъжат по медиите, опитвайте се да четете между редовете.

На мене лично ми намирисва на планиран и успешно реализиран терористичен акт, но това вероятно ще се замете под килима, както се замете под килима и истината защо наистина се срутиха сградите на световния търговски център и как се изпариха във въздуха хиляди тонове бетон и желязо.
Ами лъжа е. Още в началото казаха, че последните вагони се "скъсали", защото машиниста бил ударил рязко спирачка. Първо ми се струва малко невероятно набиването на спирачка при локомотивите, не че не може, но не се прави. И второ. При рязко спиране не би трябвало да се скъса нищо, а се набиват един в друг. Възможно е да се получи това с дерайлирането, но едва ли композицията се е движила с толкова голяма скорост за да се получи това. Все пак е бил в района на гарата. Та споделям мисълта за терористичен акт и това ми беше първата мисъл.