Цитат Първоначално публикувано от judas Виж публикацията
Роско, според мен проблемът е в цифрите ти - 10 хиляди лв са 100 тенекии мед, които в населено място трудно ще се извадят - къде са тия блокове, камо ли с медоноси. А и не е малко работа!
Ами аз казвам каквото съм чувал. Специално колегата от Лесичери ми е казвал, че когато не са сеяли рапица е вадил по 25-30 kg от семейство, а когато се е появила и рапицата се е вдигнало до 40-42 kg. За миналата година си спомням, че ми се похвали с 3.5 тона мед от около 100 кошера. Ха сега го сметни по 5.20 или дори по 5.50, и ще видиш, че цифрата клони към 20 000 лв.

Пчелина му е на южния край на с. Лесичери. На 100-150 метра е река Росица, а от другата страна на реката е една безкрайна равнина, които се засява от арендаторите и кооперациите.

Другия човек, който използвах в описанието на прототипа, е мой работник - дългогодишен пчелар. Пчелина му е в полупланински регион и рядко вади по повече от 15 кг. от кошер, но за сметка на това успява да го продава на дребно по 8-10 лева. Хайде смятай отново, за да видиш, че цифрите са верни.

Самият аз успявам да продавам по 1.5-2 тона на година на дребно в квартала. Жена ми обаче го продава по 8 лева, защото има конкуренция. Ако бях само със 100 кошера и вадех само по 15 кг. от кошер, щях да имам 1.5 тона х 8 лв. = 12 000 лв. на година.

Та не разбрах какъв е проблема със сметките, като казах диапазон 10-20 хиляди лева.