Nil satis nisi optimum
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Тази агония продължава от години.Бизнес с остарели структури и разбирания няма как да е успешен.
По времето, когато станах отглеждач на пчели, меда се изкупуваше от държавата и се изнасяше за валута 2-ро направление. Демек -капиталистически долари . Тогава беше голям глад за истински пари. Държавата даваше някакви пари, изнасяше на загуба, но това което внасяше покриваше всичко.Който помни знае, че в БГ нямаше и едни гащи /дънки / от къде да си купиш. Та пчеларството се развиваше и то по второ направление, само от военни пенсионери и тук там някой друг за цвят. Сега валута -колкото щеш : МВФ ,ЕЦБ .....и държавата не се интересува от пчеларския бранш.
За остарелите структури /разбирам пчеларските организации / мисля, че не са толкова стари. Май повечето /без БПС / се пръкнаха на прага на членството ни в ЕС.
Обединяването не е трудна работа. Всичко е до привикване към компромис. Относно гледната точка на колегите. И сега има немалко групи, които си помагат. Аз също смятам, че рано или късно, трябва да започнем съвместна дейност. Но организации, в които не присъстват понятията председател, или лидер- така няма да има засегнати болни амбиции.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Ние и сега си помагаме за съвместни поръчки на инвентар, храни и т.н. И отделно си помагаме по пчелините било за отводки или центрофугиранеАз съм един от пчеларите в профила посочен от Матеев, 80 % от колегите работят и друго, но не разбрах това че пчелините са на самотек. Аз съм на при пчелите постоянно, пчелина е като едно лозе оставиш ли го на самотек не го режеш, първата година ще вземеш, втората ще вземеш и на третата ще си прибереш кошерите или в в случая коловете от лозето...
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))