Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 991

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    Колеги, имам въпрос! Попадна ми една 24 рамкова центрофуга без кошница за рамките,( поръчал съм я допълнително), но дали да сменя втулката на дъното със сачмата с лагер?
    Или дори и да сложа лагер, струва ми се че оста пак трябва да опира в сачмата.
    При вас как са фабричните големи центрофуги?
    Идеятати е добра но ще си отвориш доста работа понеже трябва да монтираш лагерно тяло и семеринг който да не позволява да влезе мед в лагера,а относно лагера трябва да бъде радиалноаксиален.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    Идеятати е добра но ще си отвориш доста работа понеже трябва да монтираш лагерно тяло и семеринг който да не позволява да влезе мед в лагера,а относно лагера трябва да бъде радиалноаксиален.
    И аз нещо подобно си представям. Че ще се ходи на стругар няколко пъти е ясно. Замислил съм да сложа за мотор 800W бъркалка, отгоре на оста с потенциометър и еднопосочен лагер(фрайлауф)

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Мотора добре,а еднопосочния лагер точно каква функция ще изпълнява?

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    Мотора добре,а еднопосочния лагер точно каква функция ще изпълнява?
    Когато спре мотора и центрофугата продължава да се върти без да натоварва зъбчатките в редуктора. Като задната ос на велосипедите,
    Този пост е редактиран от tihmr; 08.12.2016 в 19:21.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    Каото спре мотора и центрофугата продължава да се върти без да натоварва зъбчатките в редуктора. Като задната ос на велосипедите,
    Ясно,разбрах но аз минах и без него и вече 5години не съм имал проблеми,но като идея е добра.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Тишо, защо си усложняваш живота бе човек? За да се губи по-малко и без това ценно време при ваденето на мед, според мен е по-добре дори да има възможност центрофугата да спре да се върти, възможно най-бързо (не рязко).

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    За спиране може да се сложи спирачка, но еднопосочния лагер освобождава и кошницата и редуктура от напрежения.

Потребител
    Регистриран
    11.04.2015
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Аз използвах двигател и модул за управление от перална ,заедно с голямата шайба и тази на двигателя с трапецовиден ремък е
    всичко взех от пункт за отпадъци ,центрофугата ми е 36 рамки ,ел. платката се доработва и се слага потенциометър , ако някой се интересува ,ще помагам
    снимки изводи и така на татък ,

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •