Аз в една друга тема питах за пчелин в горски фонд. Оттогава, вече една година се моля на горските да ми дадат нещо по-различно от едногодишно право на ползване на мястото, ама ядец.Да, казва началника, разрешено е от закона, ама не е задължително. И ми резолюира заявленията с "не". Чудя се мога ли да направя нещо легално, по процедура някаква за обжалване, да речем.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Посочих единствения законен начин, защо си помисли нещо друго - незнам, вероятно защото имаш по-други разбирания за законността. Та по същество, наистина текста за 10 годишното учредяване право на ползване за пчелин е пожелателен, а не - задължителен. Което ще рече, че ножа и хляба са в този който одобрява или не, искането на пчеларя.
По твоя въпрос намерих нещо полезно от тази година, прочети го и виж дали може да ти помогне по някакъв начин:
Ukazaniq .pchelini.MZH_N.docx
Аз горе-долу така съм постъпил, платих и на геодезисти за заснемане по координати и скица, но отговора не е, че ми липсва някакъв документ и да го представя, а просто резолюция "не". Потвърждава се убеждението ми, че у нас законите се пишат нарочно с някои пожелателни текстове с точно определена цел.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Имай в предвид, че отказа трябва да е мотивиран. Т.е. давам "не" защото...не мисля, че държавен орган може да даде отказ, без да посочи мотивите си.
Причините, поради които не ескалираш въпроса са ми ясни, но все пак...защо не отнесеш искането си до общинския съвет, или кмета, или ДГС София, т.е. до по горна инстанция. По принцип няма причина за отказ, когато документите ти са изрядни, а колкото до пожелателната част - да пожелателна е, но все пак ти в документацията си пишеш 10 г., не 1г. и ти се отказва без мотив.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))