Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    04.12.2016
    Пчеларски район
    Силистра
    Здравейте! Приготвям инвертиран сироп с машина по рецепта: 100 кг. захар, 42 л. вода и 10 гр. Инвертаза. Понеже ми остана едно шише от есенното подхранване и реших да го оставя за на пролет, но на дъното на шишето около 1-2 см. започва да се озахарява. Някой може ли да ми обясни причина?

Наблюдател
    Регистриран
    03.11.2014
    Пчеларски район
    Ловеч
    Така е,защото водата е малко.При мен се захаросваше на 100% с 36л вода.Увеличи водата до 60-66л и проблема е решен.И не е нужно чак толкова ензим.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Вчера и аз си спретнах машина за инвертиране, като ползвах стара българска пералня Роса,има си мотор с перка и нагревател аз просто добавих терморегулатор,остана да се сдобия с ензим,та въпроса ми е откъде го купувате?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от icoss Виж публикацията
    Здравейте! Приготвям инвертиран сироп с машина по рецепта: 100 кг. захар, 42 л. вода и 10 гр. Инвертаза. Понеже ми остана едно шише от есенното подхранване и реших да го оставя за на пролет, но на дъното на шишето около 1-2 см. започва да се озахарява. Някой може ли да ми обясни причина?
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    Вчера и аз си спретнах машина за инвертиране, като ползвах стара българска пералня Роса,има си мотор с перка и нагревател аз просто добавих терморегулатор,остана да се сдобия с ензим,та въпроса ми е откъде го купувате?
    https://www.fermer.bg//инвертазата-н...news18907.html

"В много от пробите мед се установява по-голямо количество инвертаза. Тази година количества от реализираните количества мед на колеги за чужбина, бяха върнати обратно в България, поради подобно наличие, извън определените норми. В една такава ситуация този мед се смята за фалшификат“, допълва Желязкова. "

За по -нагледно и по- достъпно.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Така е , като се храни с ИС по време на паша и направен чрез изкуствена инвертаза. Вярно е, че направата на ИС с мед е по-бавен процес, но продукта е по естествен и се доближава до пчелния мед, който пчелите предполагам предпочитат повече и затова го смъкват по бързо. Скоро ми се оплака пчелар, че си е закупил ИС направен някъде с изкуствена инвертаза и сега всичките му 25 отводки са загинали още след първото напълване на хранилките..... Не зная защо са луднали всички по тази изкуствена инвертаза, която основно се ползва в сладкарската промишленост, за да не се захаросват сиропите в захарните продукти. Знаете какво означава това, че в меда, който бавно кристализира, количеството на фруктозата е доста по-голямо от това на глюкозата. А когато инвертирания сироп се прави по неправилна технология, ФРУКТОЗАТА СТАВА ТОКСИЧНА.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Захарозата е дизахарид. Разпада се на една молекула глюкоза и на една молекула фруктоза. Дали чрез нагряване с киселина, дали с пчелна или с бактериална инвертаза, резултата е все един и същ. Как точно фруктозата ще стане повече, не ми е ясно, а как точно ще стане токсична, ми е още по-неясно.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Така е , като се храни с ИС по време на паша и направен чрез изкуствена инвертаза. Вярно е, че направата на ИС с мед е по-бавен процес, но продукта е по естествен и се доближава до пчелния мед, който пчелите предполагам предпочитат повече и затова го смъкват по бързо. Скоро ми се оплака пчелар, че си е закупил ИС направен някъде с изкуствена инвертаза и сега всичките му 25 отводки са загинали още след първото напълване на хранилките..... Не зная защо са луднали всички по тази изкуствена инвертаза, която основно се ползва в сладкарската промишленост, за да не се захаросват сиропите в захарните продукти. Знаете какво означава това, че в меда, който бавно кристализира, количеството на фруктозата е доста по-голямо от това на глюкозата. А когато инвертирания сироп се прави по неправилна технология, ФРУКТОЗАТА СТАВА ТОКСИЧНА.
    Твоят познат явно си е купил инвертиран сироп от някой мошенник който го инвертиран по метода(висока температура в киселина среда)при който сиропа наистина става доста токсичен!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ейй, това пчеларя не е като хората. Очаквах , не да коментирате самия инвертиран сироп, а как да го няма в меда. Как някои да си сменят практиката на "мократа" хранилка и хранене по време на паша , и между пашите. Не се е знаело, не се е очаквал такъв фал, но сега е ясно и трябва да се изясни на всички. Спрете, забравете инвертирания сироп, както забравихме антибиотиците.

пп. става въпрос за изкуствена инвертаза.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •