Цитат Първоначално публикувано от GeorgiGT Виж публикацията
Здравейте г-н Матеев,не знам юридическии законово дали е обосновано, но защо не сключвате договор с условие да няма отпуска през активния сезон. Най вероятно ще загубите някои от работниците си, но примерно едно от нещата, които ви дразнят ще отпадне.
Аз ежедневно се разкъсвам между дилемата да бъда добър с хората (работниците) и в същото време да се спася от фалит. И вече 30 години търся разумния баланс между тези две крайности. И не съм го намерил до ден днешен. Безкрайно добър не може, защото ти се качват на главата. Започвайки обаче да се опитваш да стягаш нещата с трудовата дисциплина, веднага ставаш лош в очите на хората. Веднага се сдобиваш с врагове, които не пропускат случая да ти направят някоя умишлена мизерия или да те оплюят в публичното пространство например.

Нима не е същата история и с пчеларското лидерство. Колкото по-добър лидер се опитвам да бъда, толкова по-лош ставам в очите на някои хора, и те не пропускат да си отмъстят под една или друга форма.

Нима не е същото и във форума. Колкото повече ред искам да има, за да може форума да е полезен за пчеларите, с толкова повече врагове се сдобивам, и толкова повече започват да ме плюят в публичното пространство.

Няма как да го разберете всичко това, докато не го пробвате и сами не се убедите в правотата на думите ми ........

Ако човек иска да е добър и да е полезен на колкото се може повече хора, трябва да е готов на саможертва да стане "лош" в очите на някои от тях. Подобни мисли имат в главата си всички началници и лидери без изключение. Те знаят за неща, които ние не ги знаем, но няма как да обяснят логиката на решенията си на хора, които като коне с капаци вярват на собствените си самозаблуди. Съжалявам за казаните думи. Не трябваше да ви ги казвам, но как иначе да ви обясня, че всичко случващо се по света и у нас си има логика, която задължително и неотклонно води събитията към това, което вече се случва. И част от случващото се е това, че властимащите бързо бързо стигат до извода, че някои от нещата НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВАТ НА ПОДЧИНЕНИТЕ, защото те от позицията на собствената си камбанарийка НЯМА ДА ГИ РАЗБЕРАТ. Нещо повече - ЩЕ ГИ ИЗТЪЛКУВАТ ПОГРЕШНО, и така ще налеят масло в огъня, който сами са си запалили поради незнание и некомпетентност.

Самият аз вече съм на етап, на който вече много внимателно обмислям кое да ви го казвам, и за кое да си замълча. Самата система (самите вие и отношениято на някой от вас) ме прунудихте да го правя това. Кажете ми колко дълго време съвеста ми ще продължава да е чиста, след като вече умишлено крия информация от вас? И аз ли найстина съм виновен, или отношението и реакцията на някой хора от форума към честнои своевременно поднасяната информация.