Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 51

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от stonit
    по време на цъфтежа не пръскам заради пчелите ,но преди и след него си пръскам и нямам проблеми нито с овошките нито с пчелите
    Аз също. Карантинния срок на препарата инсектицид Нуреле Д, който е със системно действие, т.е.действа в соковете на растението и унищожава повечето вредители, като листна въшка, плодов червей/ябълков, сливов и источен/, сливова и черешова оса и др. е 24 дни. Никое овощно растение не цъфти толкова дълго. Така, че ако пръскаш преди цъфтежа, следващото пръскане е след прецъфтяването. Преди това е безпредметно /препарата си действа в соковете/.Имам опит в овощарството и съм си съставил програма за борба с болестите и вредителите която съм изпитал и действа приятели. Този препарат, както и други комбинирам, преди пръскане с някой фунгицид за болестите.Пръскането е профилактично или в началото на появяването им. Не ангажирам никого с мнението си.Всеки има право на лично виждане, пък и плодовете са си негови.. Вредителите не са проблем, но има години когато болестите и киселинните дъждове са бич за овощарите. Благадаря и успех на всички.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Наблюдател
    Регистриран
    04.03.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Станко Ставров Виж публикацията
    Аз също. Карантинния срок на препарата инсектицид Нуреле Д, който е със системно действие, т.е.действа в соковете на растението и унищожава повечето вредители, като листна въшка, плодов червей/ябълков, сливов и источен/, сливова и черешова оса и др. е 24 дни. Никое овощно растение не цъфти толкова дълго. Така, че ако пръскаш преди цъфтежа, следващото пръскане е след прецъфтяването. Преди това е безпредметно /препарата си действа в соковете/.Имам опит в овощарството и съм си съставил програма за борба с болестите и вредителите която съм изпитал и действа приятели. Този препарат, както и други комбинирам, преди пръскане с някой фунгицид за болестите.Пръскането е профилактично или в началото на появяването им. Не ангажирам никого с мнението си.Всеки има право на лично виждане, пък и плодовете са си негови.. Вредителите не са проблем, но има години когато болестите и киселинните дъждове са бич за овощарите. Благадаря и успех на всички.
    А може ли да попитам, след като напръсках с бурдолезов разтвор овошките, пречи ли да напръскам ябълки и круши срещу струпясване?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •