Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 46 от 73 ПърваПърва ... 36444546474856 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 451 до 460 от общо 730
    Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Cvetomir Виж публикацията
    Дали е трабант или мерцедес знам само аз и няма да ти доказвам нищо , само ще помоля догодина да кажеш колко семейства си продал по 450лв.

Аз ще се изкажа в подкрепа на колегата Цветомир с факти около моезакупуване две поредни години.Знам,че хубавото и евтиното са в два различни магазина .....но ...... . В две поредни години (17 и 22 септември)закупувам семейства с кошерите и пълни плодници с мед и зазимени на цена съответно 130 и 150 лв на кошер.От тези семейства още следващата година бях напред.Вярно,че сандъците не бяха нови,но бяха запазени и след като ги реставрирах,твърдя,че ще ме изкарат още доста сезони,защото са читави.
    Тази цена от 450 лв ми се струва крайно висока и неразумна.Не знам кой би си позволил подобна инвестиция при тези цени на меда.Прогнозирам,че до 2-3 години цените на майките и отводките ще се сринат като спрат програмите.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Извадка от Наредба 15 за условията за кандидатстване по НПП прием 2017

http://www.dfz.bg/assets/11288/NARED...t_31102016.pdf

Чл. 13. (1) По мярката се подпомагат следните активи и оборудване, описани в приложение № 1, и свързаните
    с тях разходи за закупуване на:
    1. центрофуга;
    2. нож за разпечатване;
    3. матуратор;
    4. восъкотопилка за подготовка на восък за изработване на восъчни основи от производители на восъчни
    основи;
    5. вана за разпечатване.
    (2) Активите и оборудването по ал. 1 се подпомагат при следните условия:
    1. за всяка финансова година кандидатът е заявил само по един брой от един или повече от предвидените за
    подпомагане по дейността активи;
    2. заявеният актив и/или оборудване отговаря на законово разписаните изисквания за производство на храни;
    3. заявеният актив и/или оборудване е ново и не е втора употреба;
    4. заявеният актив и/или оборудване е заприходено в инвентарната книга на ЗС (за ЕТ и ЮЛ).

(3) Разходите по ал. 1 се финансират, когато са представени най-малко три независими оферти в оригинал за
    всеки заявен актив (оборудване) разход, съпоставими по показателите за оценка от приложение № 1. Цената в
    офертите трябва да е определена в левове или в евро с описан ДДС. Офертите трябва да са издадени не
    по-късно от датата на сключване на договора с избрания оферент и да се придружават от технически
    спецификации. В случаите, когато не е избрана офертата с най-ниска цена, се представя обяснителна записка.

Наблягам най вече на ал. 3

И друго следете сайта www.dfz.bg , ако там не може да намерите отговор питайте в ОД на ДФЗ. Експертите ще ви дадат необходимата информация. Все още на тези които заявяват желание за кандидатстване бъдете в офисите в 9 часа за да може да ви приемат и обработят заявленията. Заявлението се попълва електронно и на място, когато НЕ СЕ ПОДАВА ОТ УПЪЛНОМОЩЕНО ЛИЦЕ. В СЛУЧАЙ НА УПЪЛНОМОЩАВАНЕ СЕ ПРЕДСТАВЯ НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНО ИЗРИЧНО ПЪЛНОМОЩНО И ПОПЪЛНЕНО И ПОДПИСАНО ОТ КАНДИДАТА ЗАЯВЛЕНИЕ НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ. В момента тече прием и по мярка 4.1 който е до 7 декември а там се сравняват оферти при приемане на заявленията и приема на едно заявление по тази мярка отнема доста време. Така, че който знае за какво идва и е подготвен се обслужва за около 20 минути.

Успех на всички.
    Този пост е редактиран от Краско; 30.11.2016 в 22:05.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Не казвам да си купиш отводката за 20 лв, но не и да е вземеш за 200 лв колкото им се иска на някой.... Виж всички пчелни продукти падат а цените на отводките скачат е това не го разбирам... Цената на меда стигна цената на питките, говорим за цената на едро, тази на дребно си зависи от всеки един пчелар и пазара който си е разработил

Поздравления за хубавия предходен твой пост! Колкото до цената на отводките(двете рамки с пчели и малко мед) високата цена се дължи на програмите,ама като секнат ще се нормализира!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от hristov72 Виж публикацията
    И аз като една скрита лимонка да се включа в дискусията .Не съм писал от доста време , но в случая ще защитя Матеев защото преди 2 години закупих 50 кошера от него и макар с леки забележки от моя страна и отстъпки от негова, тези кошери се изплатиха още на първата година !
    По 450лв ли ги купи!?!

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    По 450лв ли ги купи!?!

Какво значение има.Парите са си негови и както виждам е доволен.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от borifototo Виж публикацията
    Какво значение има.Парите са си негови и както виждам е доволен.
    Хмм. Ти доволен ли си да купуваш отводки по 110-120.

Наблюдател
    Регистриран
    16.01.2011
    Пчеларски район
    Добрич
    Не съм участвал по програми , а и немисля да участвам при тези условия. Парите са изкарани от пчели и са вложени в пчели. Цената не е от значение и не обект на темата ,но определено не беше ниска .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Верно не е по темата. Ама не беше и по темата да обясняваш какво си купил и от кого. А темата беше,че на някой хора са им малко 110лв за 4 пити пчели. Всъщност имаше един дето се опитваше да пробута 3 пити и 1 основа в отводката. Сега се сетих. Сигурно е имало кой да му ги купува.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Тази цена от 450 лв ми се струва крайно висока и неразумна.....
    И на мен цена от 5,50-6.00 лв./кг на чист натурален пчелен мед на ДРЕБНО обявена от някой пчелари ми се струва крайно занижена и неразумна ама си мълча... то оня бъркоч в магазина струва повече за килограм....
    На мен пък ми е изгодно догодина да продавам отводки по 200 лв. и семейство по 800 лв. дори промоция ще направя по 799,99 лв. Само не мога да разбера какво ви интересува и защо толкова ви вълнува цената която някой е обявил. Да не сте съдружници/бизнес пратньори?
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    "Националната програма по пчеларство за периода 2017-2019 г. е одобрена от ЕК с решение за изпълнение (ЕС) 2016/1102, като общият бюджет е около 14,28 млн. лв. От тях 50 на сто са осигурени от ЕС и 50% - от националния бюджет. За 2017 г. финансовият ресурс е 4 758 590 лв "

"Парламентът прие окончателно на второ четене бюджета за 2017 г."

Хайде и да почерпите по-нататък.

Страница 46 от 73 ПърваПърва ... 36444546474856 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •