Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 45 от 73 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 441 до 450 от общо 730
    Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    Освен офертите искат и молбите които си изпратил за офертите. Другата глупост, макар че не е по тая тема, за ДЕНИМИНИСА искат копие на есенното третиране.Края на третирането беше 31.08. а документите събираха септември

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Питайте ме мене .....

Още от Плевенското изложение разни хора започнаха да ме натискат да продавам само документи или пък частично - да купи Х майки и отводки, а аз да издам документи за Y. И всякакви други схеми за измама или заобикаляне на изискванията на ДФЗ. Може да се каже, че вече съм експерт по схемите на програмистите - разказвали са ми ги всичките и са ме натискали да ги прилагам .....

За съжаление обаче при мене удариха на камък, но не съм много сигурен дали това е така с другата развъдна асоцияция. Все пак те са ги измислили повечето от схемите и явно дълго време са ги прилагали, след като пчеларите вече ги знаят и искат да ги прилагат. Тъжна история, но нали искате истината .......

Освен при майки и отводки сигурно има схеми и при лекарствата, при кошерите и при всичко останало ..... Въобще има ли пари, разни болни мозъци веднага започват да мислят как да ги "усвоят", без да си мръднат пръста да направят нещо полезно с тези пари ........
    Точно така е !
    Сега за Коледа ще изпратя подарък на Borifototo

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    С офертите как ще се решат нещата не съм още наясно, но с договорите изникна следния проблем:
    Договора се подписва сега със срок на действие примерно 12 месеца. Ако той влезе в сила веднага, започват да текат разни срокове за изпълнение и плащания. Той обаче не може да се стартира преди ДФЗ да е одобрила проекта на съответния бенефициент. След консултации решихме въпроса така:
    Договора се подписва сега, но влиза в сила и сроковете по него започват да текат от момента, в който постъпи авансовото плащане. Така хем вълка си, хем агнето цяло.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Петър Маринов - petermar Виж публикацията
    Бюджета за цяла България е нищожен 300 000 сравнение с другите мерки, според мен ще има не повече от 4-5 човека на област, които ще одобрят по мярка А.
    Вие я направете тази мярка ПОПУЛЯРНА, и догодина ще има по-много пари по нея. Не знам дали знаете, но един от показателите, който се следи от ДФЗ, е популярноста на всяка една мярка. Под ПОПУЛЯРНОСТ те разбират колко пъти бюджета на подадените заявления надхвърля бюджета, определен по мярката. Например миналата година популярноста на кошерите беше 550%, на отводките 350% и на майките - 150%. По всички останали мерки популярноста беше около 100% или дори под 100%.

Всъщност критерия ПОПУЛЯРНОСТ дава информация какво наистина търсят пчеларите, и в следващите години се вземат решения да се се задоволи тази популярност на принципа вземане на пари от едни мерки и даване на други.

Та покажете, че тази мярка е НАИСТИНА ПОПУЛЯРНА (има много неудовлетворени кандидати), и така ще дадете основание догодина бюджета да се увеличи за сметка на по-непопулярните мерки. Ще се случи и обратното - ако не проявявате достатъчен интерес към пчеларското оборудване, догодина бюджета ще се намали или дори мярката въобще може да се премахне.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от nyanakiev Виж публикацията
    Другата глупост, макар че не е по тая тема, за ДЕНИМИНИСА искат копие на есенното третиране.Края на третирането беше 31.08. а документите събираха септември
    Да не би да се бъркаш с есенните профилактични прегледи, защото по Де-минимиса се изисква заверка от ветиринаря за есенен профилактичен преглед(срока за който е от средата на август до края на ноември), и е нещо по-различно от есенното третиране.

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Staf_555 Виж публикацията
    Към Матеев,как си определи твоите отводки за Мерцедес,а на другите за Трабант.
    П.п Не знам колко са
    Мерцедес но от доста хора,се чуват слухове,че са си купили от Вас миналата година не одводка, а майка за 120 лв,просто отводките са били страшно слаби.
    При мен долу горе 15 майки имах само една където стана нещо с нея.Другите си работят добре и не мога да си изкривя душата че пристигнаха в срок и добро състояние всичко както си трябва.Сега тази с която се случи нещо виновни няма то си е до много фактори.А когато се казват такива неща е хубаво да се дават конкретни примери еди кой си човек еди какво си стана.Иначе ще очерним човека за нищо.В едно изследване за качеството на автомобилни гуми имаше въпрос - Бихте ли купили отново .Да аз бих купил отново и майки и отводки от Матеев.Стига да се постигне съгласие по икономическите параметри за отводките.Майките и тази година бяха с десетина процента по скъпи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Staf_555 Виж публикацията
    Към Матеев,как си определи твоите отводки за Мерцедес,а на другите за Трабант.
    П.п Не знам колко са
    Мерцедес но от доста хора,се чуват слухове,че са си купили от Вас миналата година не одводка, а майка за 120 лв,просто отводките са били страшно слаби.
    Какви са тия скрити лимонки,регистрирани преди година и половина, и точно днес 2 мнения в една тема.Досега да не са били в кома?

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    и аз прозрях конспирация

Наблюдател
    Регистриран
    16.01.2011
    Пчеларски район
    Добрич
    И аз като една скрита лимонка да се включа в дискусията .Не съм писал от доста време , но в случая ще защитя Матеев защото преди 2 години закупих 50 кошера от него и макар с леки забележки от моя страна и отстъпки от негова, тези кошери се изплатиха още на първата година !

Наблюдател
    Регистриран
    16.01.2011
    Пчеларски район
    Добрич
    Дали са били мерцедеси или трабанти вие преценете , но и тази година от тях извадих това което съм планирал!Но определено пак бих купил кошери , а не отводки!!!

Страница 45 от 73 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •