Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 42 от 73 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 411 до 420 от общо 730
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Цената е такава когато има кой да я плати. Когато един дърводелец напълни склада с кошери и продажбите не вървят, ще падне и цената. Защо не си правите кошерите сами, след като ви излиза токова евтино, пък и време сега зимата колкото иска човек!
    Цената е такава, защото някой в лицето на държавата я плаща, вместо клиента.

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Да, не означава, но такава е /ужким/ пазарната логика. Няма да подкарваме никакви производители, те сами ще се подкарат, защото ние като обедняващи , няма да им купуваме стоката. С програмите обаче работата се изкривява.
    НИщо не се изкривява просто по програмите не можеш да купиш основи и хранилки.И да не забравяме че целият търговски риск се поема от пчеларя купил отводките.Което ще рече плащаш отводките на производителя той ти казва какви супер майки са какви супер пчели са - културистки.А то си е едно купуване на китайска котка в сак- взимаш едни затворени сандъчета и толкова .Отиваш си в къщи и после коя не оплодена коя хич я няма коя стара това никой не ти го отчита .Айде да не са толкова онеправдани производителите на отводки аз още не съм чул някой да е поел гаранция за не снасяща майка.И понеже някой ще каже че това е не измерима величина.КОй пак поема целият риск - пчеларя който е и дал пари от семейния бюджет. Е и тук някой ще каже то да е нещо ми то пари

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    Аз си ги правя и не се оплаквам

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ivohit Виж публикацията
    КОй пак поема целият риск - пчеларя който е и дал пари от семейния бюджет. Е и тук някой ще каже то да е нещо ми то пари
    Какъв цял риск поема -вятър. Точно защото 60% се поема от " държавата", са се юрнали в несвяст.

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    Какъв цял риск поема -вятър. Точно защото 60% се поема от " държавата", са се юрнали в несвяст.
    А той пчеларят съвсем ли нищичко не дава ?и ако тая отводка се случи келева както е в много случаи той не връща ли цялата сума на фонда ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    А той пчеларят съвсем ли нищичко не дава ?и ако тая отводка се случи келева както е в много случаи той не връща ли цялата сума на фонда ?
    Е, дава- 40% .Някои и душа дават /има такива между вас /, но има такива, на които инвестицията е само на книга.

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    Е, дава- 40% .Някои и душа дават /има такива между вас /, но има такива, на които инвестицията е само на книга.
    Ако ще се дават 70лв и около тази цена за отводка по програма - ами единия ще си държи парите другият ще си държи отводките.Взимането на отводка по програма нищо не значи.Пчеларят има и други разходи по нея например подлежи на проверки и се ЗАДЪЛЖАВА да се грижи за този отводка поне 3 години и ако за тези години ще съм спестил едни 20лв ами защо да го правя ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цената на основите зависи от суровината восък нали ? е той да не се е покачил.Оня ден правих калкулация на дъно без мрежата и без труда с 2 броя пантички излезе 4 лв .Айде че и дърводелците ги направихме хора .Един кошер правен от всякакви дъски го направиха на цената на мебел.И като го питам що така е криво тук и там ми казва - нали няма да го слагаш в къщи.А цената ми е все едно ще си лягам с него .
    Чакай сега как я правиш сметката на дърводелеца, ако говориш за някой с некачествена продукция и високи цени разбирам да си недоволен.Аз си купувам кошери от фирма.Там човека си е направил инвестиция в хале, цех, заплати, осигуровки, машини, амортизация, сметки и пр.Изведнъж се появяваш ти и заявяваш че едно дъно струвало 4лв и дърводелците сме ги направили хора.Същото е и с отводките и майките.Всеки сам решава на каква цена да си продава продукцията.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ако ще се дават 70лв и около тази цена за отводка по програма - ами единия ще си държи парите другият ще си държи отводките.Взимането на отводка по програма нищо не значи.Пчеларят има и други разходи по нея например подлежи на проверки и се ЗАДЪЛЖАВА да се грижи за този отводка поне 3 години и ако за тези години ще съм спестил едни 20лв ами защо да го правя ?
    Незнам ти защо да го правиш, но много го правят заради -келепира. Не съм участвал по програми и изказах само мнение. Стана като двустранен диалог, нека и други се изкажат.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цената е такава, защото някой в лицето на държавата я плаща, вместо клиента.
    Субсидирането по принцип трябва да води до намаляването на цената на крайния продукт. В случая се явява меда и опрашването. Всички по вергата щипват по нещо от това субсидиране, едни повече други по-малко. Държавата ако я интересува, трябва да предвиди, да проектира и да разпредели справедливо средствата между всички.
    При всички субсидирани производства го има това щипване от всички по вергата. Ето и при зърнопроизводителите - от една страна щипват собствениците на земя със свръх високите ренти, от друга производители на тор, на механизирана техника, посевен материал и т.н. Такава е системата.

Страница 42 от 73 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •