Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 730

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Ти твоите семейства първо начално когато ги закупува по тая ли ставка ги взема от продавачите.
    Да, там някъде ми излязоха. Купих нови кошери от Paradise Honey в пълна комплектация по цена някъде около 170-180 лв. без ДДС. Ако бях платил и ДДС-то, щяха да ми стъпят на 220 лв. парчето. След това 30 рамки по 1 лв. + 30 основи по 1.50 - ето ти ги още 75 лв. само за да заредя кошерите с неизградени рамки. След това и самото семейство по цена средно 200 лв, като изгнилия сандък го продавах обратно за 20 лв., така че средно пчелите ми струваха 180 лв.

Така че и при мене така излезе - средно дадох за 1 кошер с едно семейство 450 лв. и освен това загубих 1 година, докато това семейство се засили и изгради 15-20 рамки. Дори загубих и част от втората година в доизграждане на останалите рамки.

Дори и кошера да беше по-евтин (дървен), аз си мисля, че пак цената му заедно с изградени рамки, напълнени с пило или мед, е някъде към 400-450 лв., че и нагоре. Толкова ви струват и вашите кошери със семействата, когато са силни, ама досега не сте се замисляли и не сте наплюнчили молива, за да посмятате малко.

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Да, там някъде ми излязоха. Купих нови кошери от Paradise Honey в пълна комплектация по цена някъде около 170-180 лв. без ДДС. Ако бях платил и ДДС-то, щяха да ми стъпят на 220 лв. парчето. След това 30 рамки по 1 лв. + 30 основи по 1.50 - ето ти ги още 75 лв. само за да заредя кошерите с неизградени рамки. След това и самото семейство по цена средно 200 лв, като изгнилия сандък го продавах обратно за 20 лв., така че средно пчелите ми струваха 180 лв.

Така че и при мене така излезе - средно дадох за 1 кошер с едно семейство 450 лв. и освен това загубих 1 година, докато това семейство се засили и изгради 15-20 рамки. Дори загубих и част от втората година в доизграждане на останалите рамки.

Дори и кошера да беше по-евтин (дървен), аз си мисля, че пак цената му заедно с изградени рамки, напълнени с пило или мед, е някъде към 400-450 лв., че и нагоре. Толкова ви струват и вашите кошери със семействата, когато са силни, ама досега не сте се замисляли и не сте наплюнчили молива, за да посмятате малко.
    Купил си семейство с пчели за 200лв , което е било с рамки , изградени пити и сандък . Това че си решил да го сложиш в кошер за още 250 е твое решение но то пак струва 200лв. Не е лошо да се вдига цената на всички пчелни продукти , както и на самите пчели но е добре от време на време да се спираме .
    Аз купувах семейства миналата и по-миналата година , като и двете години ги взех по 140лв/бр. . Едната година края на юни в разгара на пашата другата април месец подготвени , подхранени и готови за рапицата. Да това е много ниска цена и ми е коствало доста време и нерви докато ги намеря но е факт.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Cvetomir Виж публикацията
    Купил си семейство с пчели за 200лв , което е било с рамки , изградени пити и сандък . Това че си решил да го сложиш в кошер за още 250 е твое решение но то пак струва 200лв. Не е лошо да се вдига цената на всички пчелни продукти , както и на самите пчели но е добре от време на време да се спираме .
    Аз купувах семейства миналата и по-миналата година , като и двете години ги взех по 140лв/бр. . Едната година края на юни в разгара на пашата другата април месец подготвени , подхранени и готови за рапицата. Да това е много ниска цена и ми е коствало доста време и нерви докато ги намеря но е факт.
    Не забравяй че има нови Мерцедеси и стари трошки-Трабанти. Ако случайно не знаеш, те струват различни пари.

В темата се обсъждаше колко би струвало НОВО семейство, с МЛАДА МАЙКА в НОВ кошер, с НОВИ РАМКИ, СИЛНО и РАЗВИТО за паша, закупено ОФИЦИАЛНО с документи и с ДДС.

Ти ми опонираш с цената на СТАРО семейство с КАКВА ДА Е майка в СТАР и ИЗГНИЛ сандък, с ЧЕРНИ РАМКИ за изхвърляне, закупено БЕЗ ДОКУМЕНТ и без ДДС от човек, който гледа ДА СЕ ОТТЪРВЕ от него или от роднините на починал пчелар, които също гледат да се оттърват от кошерите и пчелите на КАКВАТО И ДА Е ЦЕНА..

Така че не се хаби повече да ми доказваш, че трошката Трабант струва колкото нов Мерцедес.

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Така че не се хаби повече да ми доказваш, че трошката Трабант струва колкото нов Мерцедес.
    Дали е трабант или мерцедес знам само аз и няма да ти доказвам нищо , само ще помоля догодина да кажеш колко семейства си продал по 450лв.

Eдно не ми е ясно как едно семейство било то в стар кошер е трабант като от него още първата година добиваш продукция, ако си го взел април, сезона е пред него. Това ти гарантира добив от две паши, с една дума това семейство започва да се изплаща още първия сезон. И като теглиш чертата и на 200 лв да си го купил от него си добил да речем айде 20 кг мед, това са ти 100 лв при цени на едро, прашец, прополис и пак ще закърпиш 200 лв. Макар да съм смъкнал добива защото зависи от района ... Говорим за рамките вътре никой не е казал че непременно ще са стари или че майката ще е стара. Аз преди 2 години купих на 140 лв 10 кошера, извадих по 40 кг мед от всеки (сиреч 400 кг продукция) и от тези 10 кошера от всеки от тях дръпнах по 2 рамки пило, сиреч 5 отводки на по 4 рамки... Дали не съм ги избил и дали не е по рентабилно да се взимат семейства. А на тази отводка за 140 лв ще и бая цяла година ... Матеев в пчеларството и мерцедеса и трабанта вършат еднаква работа, мотора е един същ (семействата) само ламарните от вън са различни (кошерите). Дали ще е в кошер за 200 лв или за 100 ефекта е един и същ, освен малко по ранното развитие в едните. От правилния начин на работа зависи дали и мотора ще е 1.2 или 2000 кубика, а това си зависи изцяло от теб, от самия пчелар
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Аз преди 2 години купих на 140 лв 10 кошера, .
    По тая логика една отводка трябва да я купиш за 20лв. Абстрахираме се от добиви...и т.н. Концентрираме се върху цената на едното и цената на другото.
    П.П. А по другата логика, щом има балъци да дадат 110лв за 2 пити мед, 2 пити пило и майка. Защо тогава аджеба няма балъци да дадат 600лв за кошер (готов да се вади продукция от него) на 4 ЛР корпуса или ДБ с 3 магазина!?!

Не казвам да си купиш отводката за 20 лв, но не и да е вземеш за 200 лв колкото им се иска на някой.... Виж всички пчелни продукти падат а цените на отводките скачат е това не го разбирам... Цената на меда стигна цената на питките, говорим за цената на едро, тази на дребно си зависи от всеки един пчелар и пазара който си е разработил
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Cvetomir Виж публикацията
    Дали е трабант или мерцедес знам само аз и няма да ти доказвам нищо , само ще помоля догодина да кажеш колко семейства си продал по 450лв.

Аз ще се изкажа в подкрепа на колегата Цветомир с факти около моезакупуване две поредни години.Знам,че хубавото и евтиното са в два различни магазина .....но ...... . В две поредни години (17 и 22 септември)закупувам семейства с кошерите и пълни плодници с мед и зазимени на цена съответно 130 и 150 лв на кошер.От тези семейства още следващата година бях напред.Вярно,че сандъците не бяха нови,но бяха запазени и след като ги реставрирах,твърдя,че ще ме изкарат още доста сезони,защото са читави.
    Тази цена от 450 лв ми се струва крайно висока и неразумна.Не знам кой би си позволил подобна инвестиция при тези цени на меда.Прогнозирам,че до 2-3 години цените на майките и отводките ще се сринат като спрат програмите.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Извадка от Наредба 15 за условията за кандидатстване по НПП прием 2017

http://www.dfz.bg/assets/11288/NARED...t_31102016.pdf

Чл. 13. (1) По мярката се подпомагат следните активи и оборудване, описани в приложение № 1, и свързаните
    с тях разходи за закупуване на:
    1. центрофуга;
    2. нож за разпечатване;
    3. матуратор;
    4. восъкотопилка за подготовка на восък за изработване на восъчни основи от производители на восъчни
    основи;
    5. вана за разпечатване.
    (2) Активите и оборудването по ал. 1 се подпомагат при следните условия:
    1. за всяка финансова година кандидатът е заявил само по един брой от един или повече от предвидените за
    подпомагане по дейността активи;
    2. заявеният актив и/или оборудване отговаря на законово разписаните изисквания за производство на храни;
    3. заявеният актив и/или оборудване е ново и не е втора употреба;
    4. заявеният актив и/или оборудване е заприходено в инвентарната книга на ЗС (за ЕТ и ЮЛ).

(3) Разходите по ал. 1 се финансират, когато са представени най-малко три независими оферти в оригинал за
    всеки заявен актив (оборудване) разход, съпоставими по показателите за оценка от приложение № 1. Цената в
    офертите трябва да е определена в левове или в евро с описан ДДС. Офертите трябва да са издадени не
    по-късно от датата на сключване на договора с избрания оферент и да се придружават от технически
    спецификации. В случаите, когато не е избрана офертата с най-ниска цена, се представя обяснителна записка.

Наблягам най вече на ал. 3

И друго следете сайта www.dfz.bg , ако там не може да намерите отговор питайте в ОД на ДФЗ. Експертите ще ви дадат необходимата информация. Все още на тези които заявяват желание за кандидатстване бъдете в офисите в 9 часа за да може да ви приемат и обработят заявленията. Заявлението се попълва електронно и на място, когато НЕ СЕ ПОДАВА ОТ УПЪЛНОМОЩЕНО ЛИЦЕ. В СЛУЧАЙ НА УПЪЛНОМОЩАВАНЕ СЕ ПРЕДСТАВЯ НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНО ИЗРИЧНО ПЪЛНОМОЩНО И ПОПЪЛНЕНО И ПОДПИСАНО ОТ КАНДИДАТА ЗАЯВЛЕНИЕ НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ. В момента тече прием и по мярка 4.1 който е до 7 декември а там се сравняват оферти при приемане на заявленията и приема на едно заявление по тази мярка отнема доста време. Така, че който знае за какво идва и е подготвен се обслужва за около 20 минути.

Успех на всички.
    Този пост е редактиран от Краско; 30.11.2016 в 22:05.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Тази цена от 450 лв ми се струва крайно висока и неразумна.....
    И на мен цена от 5,50-6.00 лв./кг на чист натурален пчелен мед на ДРЕБНО обявена от някой пчелари ми се струва крайно занижена и неразумна ама си мълча... то оня бъркоч в магазина струва повече за килограм....
    На мен пък ми е изгодно догодина да продавам отводки по 200 лв. и семейство по 800 лв. дори промоция ще направя по 799,99 лв. Само не мога да разбера какво ви интересува и защо толкова ви вълнува цената която някой е обявил. Да не сте съдружници/бизнес пратньори?
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •