Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 48 от 75 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 471 до 480 от общо 747
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    То тръгне ли пак със наши и ваши се е.а мамата на обикновения пчелар. Толкова ли няма в тези министерства читави хора да си вършат съвестно работата, нали затова всички им плащаме заплатите.
    Явно няма. Та да попитам, кой повдигна въпроса за този вид индетификация, и кога ще му потърсим сметка, още днес или в петък след работната група?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Владо-Gillan Виж публикацията
    Явно няма. Та да попитам, кой повдигна въпроса за този вид индетификация, и кога ще му потърсим сметка, още днес или в петък след работната група?
    Давай днес, до петък може да имигрира.

Информативно да знаете, в петък няма работна група, а работна среща, което ще рече, че няма да има гласувания а среща от информационен характер, какво ще ни информират само мога да се досещам. Няма да имигрира споко, тука ще си седи

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Не знам нищо повече. Най-краткото и лаишко обяснение е, че като станем регистрирани наравно с другите животновъдни обекти ще се приложи разпоредбата за забрана на съществуването на животновъдни обекти в населените места. Такава забрана има разписана в закона но не се отнася за нас сега.
    Моя ЖО е регистриран 2003-2005г. в регулация, не помня вече кога точно. Тогава имахме в него 4 крави. 2009г. продадохме кравите. 2015г. си регистрирах кошерите в ЖО. Значи при мен не е имало проблем да имам и крави и кошери.
    П.П. За мен пак си остава пак нещо....в неясното бъдеще... ако БИ, ако НЕ БИ.
    П.П. И сега сме наравно с другите ЖО. Разликата е само какъв вид животни отглеждаме.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако беше прочел темата, щеше да разбереш. Най-големия привърженик на тази наредба, а според мене и инициатор, е Георги Чобанов от БАБХ. Неговото мислене обаче е изцяло насочено към ЗДРАВОСЛОВНИЯ СТАТУС на всяко едно ЖИВОТНО и как този статус ще бъде описван във ВЕТИС, а впоследствие и контролиран от БАБХ. Част от този контрол на здравословния статус включва и ПЪЛНА ПРОСЛЕДЯЕМОСТ на движенията на това животно на територията на страната.

Пълната проследяемост е необходима и за Агроекологичните плащания, ако въобще някога включат пчеларите в тях.

Пълната проследяемост е необходима и на МЗХ, защото ако наистина я има, и се поддържа в актуално състояние, властимащите веднага ще получат ДОСТОВЕРНА СТАТИСТИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ за неща, които в момента не ги знаят, а именно:

1. Брой на пчелните семейства в страната и тяхното разпределение по области, общини, населени места и дори местности.
    2. Процент на зимната смъртност с точност до 1 кошер
    3. Процент на отровените пчелни семейства с точност до 1 кошер
    4. GPS координатите на всеки един кошер във всеки един момент от време
    5. Здравословния статус на всяко едно семейство
    6. Количеството на изгорените от БАБХ кошери заради някакво заболяване

Въобще всички институции на властимащите наистина жизнено се нуждаят от една такава система, и жълтите табелки са само една предпоставка системата да заработи. И ако тази система заработи, то тогавя тя може да се използва в полза на самите пчелари, което наистина ще се случи за една малка част от тях (тези, които вземат пари по някоя мярка). За всички останали пчелари обаче тази система ще нанесе САМО ВРЕДИ и нищо повече.

И познавайки манталитета на властимащите смело мога да твърдя, че за в бъдеще тази система ще се използва като СРЕДСТВО ЗА КОНТРОЛ и СРЕДСТВО ЗА ИЗНУДВАНЕ. Например обявяват, че според статистиката няма зимна смъртност, значи няма и деминимис. Или пък според статистиката няма натравяния на пчели, следователно можем да разрешим на арендаторите да пръскат денонощно с каквото си поискат.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ако беше прочел темата, щеше да разбереш. Най-големия привърженик на тази наредба, а според мене и инициатор, е Георги Чобанов от БАБХ. Неговото мислене обаче е изцяло насочено към ЗДРАВОСЛОВНИЯ СТАТУС на всяко едно ЖИВОТНО и как този статус ще бъде описван във ВЕТИС, а впоследствие и контролиран от БАБХ. Част от този контрол на здравословния статус включва и ПЪЛНА ПРОСЛЕДЯЕМОСТ на движенията на това животно на територията на страната.

Пълната проследяемост е необходима и за Агроекологичните плащания, ако въобще някога включат пчеларите в тях.

Пълната проследяемост е необходима и на МЗХ, защото ако наистина я има, и се поддържа в актуално състояние, властимащите веднага ще получат ДОСТОВЕРНА СТАТИСТИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ за неща, които в момента не ги знаят, а именно:

1. Брой на пчелните семейства в страната и тяхното разпределение по области, общини, населени места и дори местности.

Въобще всички институции на властимащите наистина жизнено се нуждаят от една такава система, и жълтите табелки са само една предпоставка системата да заработи. И ако тази система заработи, то тогавя тя може да се използва в полза на самите пчелари, което наистина ще се случи за една малка част от тях (тези, които вземат пари по някоя мярка). За всички останали пчелари обаче тази система ще нанесе САМО ВРЕДИ и нищо повече.

И познавайки манталитета на властимащите смело мога да твърдя, че за в бъдеще тази система ще се използва като СРЕДСТВО ЗА КОНТРОЛ и СРЕДСТВО ЗА ИЗНУДВАНЕ. Например обявяват, че според статистиката няма зимна смъртност, значи няма и деминимис. Или пък според статистиката няма натравяния на пчели, следователно можем да разрешим на арендаторите да пръскат денонощно с каквото си поискат.
    Напротив според БАБХ всички тези данни, могат да се вкарат и със сегашните номера на кошерите. Идеята е кинти, за номера и табели. Пари за опрашване няма и няма и да има, и това го знае всеки, къде в бюджета са заложени такива пари ако не съм видял? в Петък МЗХ и Бабх ще излязат с позиция, че няма нужда от промяна в наредбата, Федерацията на българските пчелари също ще сме с това становище. Бихте ли споделили, вие с какво становище ще излезете, ще подкрепите ли табелките или не? И защо предишното ви становище не е отчетено, а единственото такова е на Федерацията. п.п. знайте че становища изпратени по електронен път не ги зачитат. Само като информация споделям.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен

.
    В момента БАБХ и ВЕТИС нямат ли информация по тея 6 точки? И тогава защо сега аз ходя при личния ми ветеринар, да правим прегледи пролет и есен, да попълваме документи а после примерно БАБХ да няма инфо за това, което сме правили с ветеринаря.
    П.П. Тази година ветеринаря като ми е пускал пътен лист, БАБХ знаело ли е къде са ми кошерите?

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    В момента БАБХ и ВЕТИС нямат ли информация по тея 6 точки? И тогава защо сега аз ходя при личния ми ветеринар, да правим прегледи пролет и есен, да попълваме документи а после примерно БАБХ да няма инфо за това, което сме правили с ветеринаря.
    П.П. Тази година ветеринаря като ми е пускал пътен лист, БАБХ знаело ли е къде са ми кошерите?
    Знаят, знаят, просто няма как едни чичковци да ти вземат парички за номерцата. Наредбата е противоконституционна, и ще имаме доводи за това. Не зная защо Матеев не отговори как се маркира пчелно семейство. Постоянно в пчеларството се въртят плодникови и корпусни пити между семейства и кошери. При подсилване или изравняване силата на семействата с въртене на рамки, означава, че вече нямаме това семейство което е маркирано.

Вероятно зад акаунта на keser се крие или Калоян Кисов, или Иван Кънев от Русе. Само те двамата закъсняха за работната група и влязоха буквално 30 секунди след като Силвия Василева направи това съобщение за Наредба 10 и нейната взаимообвързаност с Агроекологичните плащания.

Съдейки обаче по простотията на изразяването, склонен съм да си мисля, че само един единствен човек е склонен на такова просташко поведение, и това е именно КАЛОЯН КИСОВ. И именно той с простотията си и с разсъжденията си на дете от детската градина заби нож в гърба на много пчелари, но за това ще разказвам по-подробно утре.

Както и да е - Силвия Василева каза, че ще получим мейл с официална покана за срещата в петък, но отсега се знае, че тя ще е от 14 часа в зала Малък колегиум на МЗХ.
    Не няма да е тогава и там, а ще е от 14,30 часа в Киносалона на МЗХ. Като получите писмо от МЗХ всички организации ще видите

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    .... Бихте ли споделили, вие с какво становище ще излезете, ще подкрепите ли табелките или не? И защо предишното ви становище не е отчетено, а единственото такова е на Федерацията. п.п. знайте че становища изпратени по електронен път не ги зачитат. Само като информация споделям.
    Становищата на КБП и БПРА отдавна ги има, отдавна са публикувани във форума и отдавна са изпратени на електронното деловодство на МЗХ. Подписани са с електронен подпис и официално са входирани в информационната система на МЗХ. С официален обратен мейл сме получили входящите номера, и във всеки един момент от време може всеки да звънне в деловодството, и да провери къде при кой служител от МЗХ се намира неговото писмо, и какъв е неговия статус на обработка. И предполагам се досещаш, че това го правим периодично .....

Така че когато пишеш неверни неща, поне малко се замисли дали те няма да бъдат прочетени от компетентни хора. В последните дни вашата федерация публикува няколко неверни твърдения, така че започнах много сериозно да се чудя какво да си мисля:

1. Ходили сте били в парламента и от там са ви били обещали, че няма да приемат Наредба 10. Това е много смешно, защото явно не знаете, че парламента НЕ СЕ ЗАНИМАВА С НАРЕДБИ, а само със закони.
    2. Видях ви и текста на самото писмо, който се появи с голямо закъснение. Признавам си - постарали сте се, но това писмо е ЕМОЦИОНАЛНО НАПИСАНО, а ако случайно не знаете, в МЗХ се съобразяват само с ЮРИДИЧЕСКИ НАПИСАНИТЕ ПИСМА. Емоциите са за кръчмата или за форумите, но с юристи трябва да се спори ЮРИДИЧЕСКИ.
    3. Това, което сега пишеш, че нашето писмо не е "отчетено" също много ме кара да се замисля. Няма такава думичка в бюрократичната машина на МЗХ. Верните думички са "заведено" или "входирано", като и двете означават, че съответното писмо е регистрирано в компютърната информационна система на МЗХ и е започнало своя път между различните служители, които ще се занимават със съответния казус.
    4. Другото смешно, което го пишеш, е че становищата, изпратени по електронен път, НЕ СЕ ЗАЧИТАТ. Това също навява за некомпетентност и непознаване на механизмите на МЗХ.

Запознай се с този документ, за да разбереш как работи електронното деловодство на МЗХ, и за в бъдеще да не приказваш неверни неща:
    http://www.mzh.government.bg/MZH/Lib...b0_4.sflb.ashx

Ето една извадка:
    Чл. 68. Движението и съгласуването на приетите в министерството по електронната поща, по Интернет или на физически носител електронни документи, подписани с УЕП, се извършва по реда, установен за документите на хартиен носител.

Страница 48 от 75 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •