Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 45 от 75 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 441 до 450 от общо 747
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Владо-Gillan Виж публикацията
    аз съм ясен, застанал съм с името си
    И аз Remi за какво спорим?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Имам още една новина от днешната среща на Работната група по НПП 2017-2019, която според мене я класифицирам като лоша, но ще ви я кажа безпристрастно, пък вие сами преценете.

Та в петък отново ни свикват в София на среща, като този път ще обсъждаме каква ще е съдбата на проектонаредбата за промяна на Наредба 10. Още от сега обаче ни казаха, че ако не сме съгласни с жълтите табелки и с проследяването на кошерите, да забравим за даването на пчеларите на пари за опрашване посредством промяната на наредбата за Агроекология.

Доколкото разбрах, Петък е последния срок, в който в наредбата за Агроекология може да залегне даването на директни пари на пчеларите за опрашителна дейност. Засега това е невъзможно поради липсата на ПРОСЛЕДЯЕМОСТ НА ВСЯКО ЕДНО ПЧЕЛНО СЕМЕЙСТВО. Поне така ни казаха в ултимативен тон.

С две думи трябва да избираме между следните ДВА ГУБЕЩИ ВАРИАНТА:

1. Съгласяваме се с жълтите табелки и въобще с промените в Наредба 10, като така си навличаме един бог знае колко други допълнителни проблеми, но за сметка на това ще включат пчеларството в Наредбата и бюджета на мярката за Агроекология, и поне някои от пчеларите могат да получат доста пари за опрашване.

2. Продължаваме да бойкотираме промяната в Наредба 10, като така със сигурност губим Агроекологичните плащания през следващата година. Колкото до натиска да приемем жълтите табелки - вероятно той ще продължи и за в бъдеще по всеки един възможен повод, свързан с даването на някакви пари на пчеларите от страна на държавата.

Та избирайте, защото аз не мога да избера. Каквото и решение да вземем и после да го отстояваме, все ще сме виновни. В единия случай всички пчелари ще ни критикуват, че сме се съгласили с жълтите табелки, а в другия - че сме пропуснали шанса за Агроекологични плащания. Направо си мисля в Петък да не ходя, пък да става каквото ще става, но няма аз да съм виновния за това, което ще се случи. А то все ще е лошо .........

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Аз съм против табелките и против пари за опрашване давани от ДФЗ. Тези пари пак ще са нагласени за определени хора. Ще ни измислят невъзможни правила и за пореден път ще изкривят пазара. ПРОТИВ СЪМ.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Много голям процент от пчеларите са ТВЪРДО ПРОТИВ въпросните промени в Наредба 10(още повече, че самата наредба е противозаконна). Така, че не мисля че трябва по какъвто и да е начин да сме склонни на пазърлъци, още повече "да ни ги нахендрят" тия табелки за някакви си голи обещания, за това че единици ще могат да се възпозват от агроекологични плащатия за опрашване. Не е нужно да сме врачки или пророци, за да видим до какво ще доведат тези табелки в средносрочен план - изхвърляне на пчелните семейства от населените места.
    Аз съм твърдо против промените в Наредба 10.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И аз съм склонен да продължим да се борим против табелките, защото как ще изглежда наредбата за Агроекологични плащания не се решава от нас, а от някой друг. Ние дори не сме поканени да си кажем мнението, така че дори и да ни включат, то това най-вероятно пак ще защитава интересите на арендаторите, а не на пчеларите.

Така че спорен мене този път са сложили вмирисано сирене в капана за мишките ......

Проблемът обаче се състои в това, че МЗХ ще прогърмят медиите, че пчеларите сами са се отказали от Агроекологичните плащания. И опитайте се да познаете от първия път кой ще излезе главния виновник .......

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    А дали не е по-правилно да се съгласим с поставените от МЗХ условия, но да се поставят условия по бъдещи наши искания, които евентуално предстои да се обсъждат. Все пак говорим за стратегии.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    А дали не е по-правилно да се съгласим с поставените от МЗХ условия, но да се поставят условия по бъдещи наши искания, които евентуално предстои да се обсъждат. Все пак говорим за стратегии.
    Ти не знаеш какви са курвенските номера, които от МЗХ вече не един път са ни прилагали. Хакратко ще ти кажа какво ще се случи:

1. В Петък някои пчелари ще отидат на срещата, която всъщност не е с ранг на Работна група, и всичко изприказвано на нея няма да има никакъв правен смисъл.
    2. Важното за МЗХ е друго - те ще пуснат един присъствен лист, на който ще се сдобият с няколко пчеларски подписа
    3. След това този лист може да бъде използван за прокарването на каквото си искат, без значение какво се е приказвало на срещата и какви "решения" са се вземали.

Така стана с деминимиса. На срещата изприказвахме една камара критики, дадохме една камара отрицателни доводи, дори и писахме протестни писма за простотията с бележките от изкупвачите на мед. В действителност какво се скучи? Ами решиха си сами какво да пишат в мярката за деминимиса, след това приложиха към нея списъка с пчеларските подписи, и така дефакто "узакониха" измислиците си. А върви после доказвай, че нямаш сестра, още повече че тази среща не посмях да я запиша на диктофон, защото на нея присъстваше Зам. Министър Цветан Димитров.

Та сега имам зловещото предчувствие, че ще се случи нещо подобно. Има голяма вероятност отново да злоупотребят с присътвения лист и да приложат към него протокол от заседанието, текста на който никога няма да го видим. И после ще се чудим откъде ни е дошло.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ти не знаеш какви са курвенските номера, които от МЗХ вече не един път са ни прилагали. Хакратко ще ти кажа какво ще се случи:

1. В Петък някои пчелари ще отидат на срещата, която всъщност не е с ранг на Работна група, и всичко изприказвано на нея няма да има никакъв правен смисъл.
    2. Важното за МЗХ е друго - те ще пуснат един присъствен лист, на който ще се сдобият с няколко пчеларски подписа
    3. След това този лист може да бъде използван за прокарването на каквото си искат, без значение какво се е приказвало на срещата и какви "решения" са се вземали.

Така стана с деминимиса. На срещата изприказвахме една камара критики, дадохме една камара отрицателни доводи, дори и писахме протестни писма за простотията с бележките от изкупвачите на мед. В действителност какво се скучи? Ами решиха си сами какво да пишат в мярката за деминимиса, след това приложиха към нея списъка с пчеларските подписи, и така дефакто "узакониха" измислиците си. А върви после доказвай, че нямаш сестра, още повече че тази среща не посмях да я запиша на диктофон, защото на нея присъстваше Зам. Министър Цветан Димитров.

Та сега имам зловещото предчувствие, че ще се случи нещо подобно. Има голяма вероятност отново да злоупотребят с присътвения лист и да приложат към него протокол от заседанието, текста на който никога няма да го видим. И после ще се чудим откъде ни е дошло.
    За курвенския номер на присъствения лист ми е ясно, макар и не на такова ниво, но има два варианта: или не подписваш или подписваш с особено мнение, едва след обсъждането. Мисля си обаче, че (пак казвам от стратегическа гледна точка) не е нормално само и единствено да сме в опозиция, а в позицията, в която да поставяме условия. А за да се постигне това, трябва да си извоюваме тази позиция. Това обаче може да се получи со благо (не сме го постигнали), со кротце (не сме го постигнали), со малко кютек ( дано не се стига до там)

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от keser Виж публикацията
    Матеев, изкривяваш информацията и маниполираш общественото мнение. Агроекологията няма нищо общо с наредба 10. Вие лидерите се излагате като кифладжии като се съберете с колеги. Срам ме е, че такива хора като теб смеят да ме представляват. Мислите само за ГЪЗОВЕТЕ СИ. Ти знаеш какво си направил днес, всички са възмутени от арогантноста ти! Незнам до кога от МЗХ ще си губят времето с Вас.
    Вероятно зад акаунта на keser се крие или Калоян Кисов, или Иван Кънев от Русе. Само те двамата закъсняха за работната група и влязоха буквално 30 секунди след като Силвия Василева направи това съобщение за Наредба 10 и нейната взаимообвързаност с Агроекологичните плащания.

Съдейки обаче по простотията на изразяването, склонен съм да си мисля, че само един единствен човек е склонен на такова просташко поведение, и това е именно КАЛОЯН КИСОВ. И именно той с простотията си и с разсъжденията си на дете от детската градина заби нож в гърба на много пчелари, но за това ще разказвам по-подробно утре.

Както и да е - Силвия Василева каза, че ще получим мейл с официална покана за срещата в петък, но отсега се знае, че тя ще е от 14 часа в зала Малък колегиум на МЗХ.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    За курвенския номер на присъствения лист ми е ясно, макар и не на такова ниво, но има два варианта: или не подписваш или подписваш с особено мнение, едва след обсъждането. Мисля си обаче, че (пак казвам от стратегическа гледна точка) не е нормално само и единствено да сме в опозиция, а в позицията, в която да поставяме условия. А за да се постигне това, трябва да си извоюваме тази позиция. Това обаче може да се получи со благо (не сме го постигнали), со кротце (не сме го постигнали), со малко кютек ( дано не се стига до там)
    Да, така щеше да бъде, ако по срещите в София ходеха по-свестни пчеларски "лидери". Днеска обаче не беше така. С изключение на 3-ма човека, всички останали "лидери" бяха изпратили пълномощници, някои от които наистина гласуваха с по-2-3 гласа.

Специално КАЛОЯН КИСОВ в почивката плещеше някакви глупости, че себестойноста на една отводка наистина излизала над 200 лв., а после гласува цената да си остане 109 лв. По този начин бръкна в джоба на едно поне хиляда пчелари, които ще бъдат одобрени за отводки, и извади от него сумарната сума от около 70 000 лева. Най-интересното е, че той дори и не разбра каква простотия е направил.

Страница 45 от 75 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •