Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 747

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    А дали не е по-правилно да се съгласим с поставените от МЗХ условия, но да се поставят условия по бъдещи наши искания, които евентуално предстои да се обсъждат. Все пак говорим за стратегии.
    Ти не знаеш какви са курвенските номера, които от МЗХ вече не един път са ни прилагали. Хакратко ще ти кажа какво ще се случи:

1. В Петък някои пчелари ще отидат на срещата, която всъщност не е с ранг на Работна група, и всичко изприказвано на нея няма да има никакъв правен смисъл.
    2. Важното за МЗХ е друго - те ще пуснат един присъствен лист, на който ще се сдобият с няколко пчеларски подписа
    3. След това този лист може да бъде използван за прокарването на каквото си искат, без значение какво се е приказвало на срещата и какви "решения" са се вземали.

Така стана с деминимиса. На срещата изприказвахме една камара критики, дадохме една камара отрицателни доводи, дори и писахме протестни писма за простотията с бележките от изкупвачите на мед. В действителност какво се скучи? Ами решиха си сами какво да пишат в мярката за деминимиса, след това приложиха към нея списъка с пчеларските подписи, и така дефакто "узакониха" измислиците си. А върви после доказвай, че нямаш сестра, още повече че тази среща не посмях да я запиша на диктофон, защото на нея присъстваше Зам. Министър Цветан Димитров.

Та сега имам зловещото предчувствие, че ще се случи нещо подобно. Има голяма вероятност отново да злоупотребят с присътвения лист и да приложат към него протокол от заседанието, текста на който никога няма да го видим. И после ще се чудим откъде ни е дошло.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ти не знаеш какви са курвенските номера, които от МЗХ вече не един път са ни прилагали. Хакратко ще ти кажа какво ще се случи:

1. В Петък някои пчелари ще отидат на срещата, която всъщност не е с ранг на Работна група, и всичко изприказвано на нея няма да има никакъв правен смисъл.
    2. Важното за МЗХ е друго - те ще пуснат един присъствен лист, на който ще се сдобият с няколко пчеларски подписа
    3. След това този лист може да бъде използван за прокарването на каквото си искат, без значение какво се е приказвало на срещата и какви "решения" са се вземали.

Така стана с деминимиса. На срещата изприказвахме една камара критики, дадохме една камара отрицателни доводи, дори и писахме протестни писма за простотията с бележките от изкупвачите на мед. В действителност какво се скучи? Ами решиха си сами какво да пишат в мярката за деминимиса, след това приложиха към нея списъка с пчеларските подписи, и така дефакто "узакониха" измислиците си. А върви после доказвай, че нямаш сестра, още повече че тази среща не посмях да я запиша на диктофон, защото на нея присъстваше Зам. Министър Цветан Димитров.

Та сега имам зловещото предчувствие, че ще се случи нещо подобно. Има голяма вероятност отново да злоупотребят с присътвения лист и да приложат към него протокол от заседанието, текста на който никога няма да го видим. И после ще се чудим откъде ни е дошло.
    За курвенския номер на присъствения лист ми е ясно, макар и не на такова ниво, но има два варианта: или не подписваш или подписваш с особено мнение, едва след обсъждането. Мисля си обаче, че (пак казвам от стратегическа гледна точка) не е нормално само и единствено да сме в опозиция, а в позицията, в която да поставяме условия. А за да се постигне това, трябва да си извоюваме тази позиция. Това обаче може да се получи со благо (не сме го постигнали), со кротце (не сме го постигнали), со малко кютек ( дано не се стига до там)

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    За курвенския номер на присъствения лист ми е ясно, макар и не на такова ниво, но има два варианта: или не подписваш или подписваш с особено мнение, едва след обсъждането. Мисля си обаче, че (пак казвам от стратегическа гледна точка) не е нормално само и единствено да сме в опозиция, а в позицията, в която да поставяме условия. А за да се постигне това, трябва да си извоюваме тази позиция. Това обаче може да се получи со благо (не сме го постигнали), со кротце (не сме го постигнали), со малко кютек ( дано не се стига до там)
    Да, така щеше да бъде, ако по срещите в София ходеха по-свестни пчеларски "лидери". Днеска обаче не беше така. С изключение на 3-ма човека, всички останали "лидери" бяха изпратили пълномощници, някои от които наистина гласуваха с по-2-3 гласа.

Специално КАЛОЯН КИСОВ в почивката плещеше някакви глупости, че себестойноста на една отводка наистина излизала над 200 лв., а после гласува цената да си остане 109 лв. По този начин бръкна в джоба на едно поне хиляда пчелари, които ще бъдат одобрени за отводки, и извади от него сумарната сума от около 70 000 лева. Най-интересното е, че той дори и не разбра каква простотия е направил.

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Аз съм против промяната в наредба 10 още от самото начало и оставам на същата позиция . Заплахи от рода на ако не я приемете няма да има пари по друга програма изобщо не трябва да се взимат под влияние (чиста проба изнудване). Както работят те така трябва и вие едно по едно без да се съгласявате с нищо което не устройва сектора . Агроекологията е колкото за пчеларите толкова и за земеделците а както казах и преди те са с доста по силно лоби и знаят как да отстояват интересите си . Така че там според мен нещата ще се случат доста по-лесно .

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Съгласен съм с Цветомир. Не трябва да ни се поставят УЛТИМАТУМИ от страна на МЗХ. Да се стремим да се съобразяваме с мнозинството, а не какво ще бъде изгодно за 2/3/5 % от нас. Крайно време е в министерството да се съобразяват с мнението ни!

Поздрави, Г. Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    След като ще можем да си менкаме табелките, както стикерите,защо трябва да си усложняваме живота След като няма да имаме по голяма защита от кражби на кошери, защо трябва да късаме по 2 чифта обувки повече Ако на улесняват с нещо или ни дават по голяма сигурност , тогава да го прилагат

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ... Сам виждаш и производителите на мед - ме им харесва изкупната цена и не го продават. Това е ГОЛАТА ИСТИНА .......
    Добро утро. Само да отбележа, че това не е съвсем вярно. Аз чакам два месеца да ми вземат проби. Продавам мед от много години, такова чудо не е имало. Изкупуването не върви, не заради ниската цена, а по причини, които се скриват. Защо-явно не са удобни на някой.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Добро утро. Само да отбележа, че това не е съвсем вярно. Аз чакам два месеца да ми вземат проби. Продавам мед от много години, такова чудо не е имало. Изкупуването не върви, не заради ниската цена, а по причини, които се скриват. Защо-явно не са удобни на някой.
    Чудиш се защо е така? Защото ти се случва за първи път. Някои сме пък обратно. Ако дойдат до два месеца го мислим за чудо.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Чудиш се защо е така? Защото ти се случва за първи път. Някои сме пък обратно. Ако дойдат до два месеца го мислим за чудо.
    Изобщо не се чудя, отбелязвам факти.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Щом МЗХ иска да контролира движението на кошери по Агроекология за опрашване , да впише в тази наредба, че които кандидатства за опрашване да се чипира според техническата съвместимост с БАБХ. Така ще бъде по лесно за фонд Земеделие да контролира процеса. Така наредба 10 остава без промяна. Колегите ще получат субсидия за опрашването с което ще покрият разходите си за чипиране. Не бива целия сектор да се вкарва в безсмислени разходи. Накрая ще се окаже че за опрашване са кандидатствали 3-4 % от кошерите.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •