Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 24

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Апитрейд в една тема си казаха, че имат собствена лаборатория. Според теб дали ще пратят проба “на кьораво“ в Германия!?! Ти ако си изкупвач, няма ли първо да врътнеш една пробичка в твоята лаборатория, пък тогава да се излагаш-изхвърляш в Германия.
    П.П. Да не мислиш, че германците като купуват мед от цяла европа или почти от цял свят, после си го държат това купеното в Германия. После и те го “джуркат“ и го препродават. Всичко в днешната търговия е “врътки“.
    След първоначалното изследване тук се праща проба от общото количество в Германия. На практика няма как меда да замине и после да бъде върнат. Може би в резултат на някакво допълнително изследване. Някой ден може да научим.

    пп. ако го "джуркат" не са толкова прости да го правят след пробите.

  2. #2
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Мнения
    7,209
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    За разлика от пестицидите и антибиотиците, инвертазата не е вредна съставка в меда. Западните лаборатории обаче са се вманичачили в търсенето на микросъставки, за да проверят дали даден мед е фалшив. И според наложеното от тях становище дори и няколко атома инвертаза са индикация за фалшив мед, което е ПЪЛНА ЛЪЖА И ИЗМАМА. Върви обаче доказвай на западняците, че нямаш сестра .....

    За който не знае, посредством вафли, кифли, торти или бонбони ние ядем по 1 милион пъти по-големи количества инвертаза отколкото въобще е възможно да изядем с меда. Да, ама кифлите не ги обявяват за фалшиви, а меда го обявяват. Тъпо нали ...........

    Мислех да си мълча, но ще изплюя камъчето, защото ме е яд ...........
    Та инвертазата, диастазата и всички други ензими са температурно нестабилни, така че ако искате да се оттървете от тях след инвертирането на сиропа, просто за половин час го загрейте до 80 градуса, и после бързо го охладете, за да не се получи много ХМФ. Това с нагряването от гледна точка на здравето на пчелите и хората е една напълно безсмислена операция, но заради простотията на немските лаборатории ще се наложи да се прави.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •