„Преди години прилагането на антибиоците бе основният проблем за пчелари, след това започна масовото използване на глюкозо-фруктозни сиропи, което наложи изследване на българския мед, пригоден за износ. Сега пред нас е третият голям проблем и това е инвертазата. В много страни от Европа тя е позволена и се прилага, но според мен това е агресивна техника. Моето гледище е, че пчелите трябва да се хранят, преди всичко естествено. В много от пробите мед се установява по-голямо количество инвертаза. Тази година количества от реализираните количества мед на колеги за чужбина, бяха върнати обратно в България, поради подобно наличие, извън определените норми. В една такава ситуация този мед се смята за фалшификат“, допълва Желязкова.

От тук от там ще излезе истината, но колко ли години ще минат, докато си върнем пазарите. После изкупвачите били виновни.Дали наистина не са знаели, какво бъркат пчеларите целогодишно.