Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 172

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Интересно ми е някой би ли си продал меда на цена по 4лв.? В магазина меденките скочили с 10ст., ако продължава така може пак да започнат да ги правят с мед вместо с захар.
    Аз продавам меда ми на тенекии от 5 до 6 лева зависи как се спазарим и за сега върви добре, вярно по 2-3 тенекии не е като всички на куп, но какво да се прави.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Защо си продават меда на 4лв?В отглеждането на пчели си има стратегия,но и да продадеш също си трябва.Аз тая година пробвах едно ново начинание в продажбата на мед.Малко нещата не се получиха,но грешката беше изцяло моя в изчисленията за пашата.Цената на която ми изкупиха макар и малка част беше 7,00лв/кг за слънчоглед.В момента има 250кг букет/люцерна билки/ който също върви много добре на 10лв буркан на теники 7,50лв/кг.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    В момента има 250кг букет/люцерна билки/
    Как я извади тая люцерна? При мен на единия пчелин (3 кошера и 8 отводки) имаше 15дка люцерна. Цъфтя около 2 седмици след слънчогледа и не видях кьорава пчела в люцерната. Нито за нектар, нита за прашец. При мен ако са работили след слънчогледа, е било по бурените в поясите. Но не и в люцерната.
    П.П. Май ще започнат ланшните заядлици...кой продава на морето, кой продава у софето, кой по 4 кинта тенекето.....

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Акацията тази година вървеше 7,20-7,30лв/кг
    За слънчогледа офертите са 4,20-4,50лв/кг. Пчеларите явно са доволни от тази цена и продават. Ако някой има друго инфо да сподели ако иска.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Акацията тази година вървеше 7,20-7,30лв/кг
    За слънчогледа офертите са 4,20-4,50лв/кг. Пчеларите явно са доволни от тази цена и продават. Ако някой има друго инфо да сподели ако иска.
    Доволни-недоволни, трябва да се яде. После го няма филма : обра се меда и цената се вдигна. Китайски, украински, колкото щеш. Та по-добре 4,50 отколкото -3,80 лв.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Така е, и аз съм в кюпа. Трябват ми и оборотни средства, захар, лекарства.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Тази цена 3,80-4,20 си е отпреди 10 години една и съща а замислете се преди 10 години какви бяха заплатите и сега какви са,моята лично като специалист в промишлена сфера е скочила 3пъти,преди 10 години получавах 500лв. към момента получавам 1500лв.Та тези 3.80-4.20лв. към момента са безкрайно ниска цена и по мое мнение изобщо не си заслужава човек да се занимава с пчеларство освен като хоби.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    Тази цена 3,80-4,20 си е отпреди 10 години една и съща а замислете се преди 10 години какви бяха заплатите и сега какви са,моята лично като специалист в промишлена сфера е скочила 3пъти,преди 10 години получавах 500лв. към момента получавам 1500лв.Та тези 3.80-4.20лв. към момента са безкрайно ниска цена и по мое мнение изобщо не си заслужава човек да се занимава с пчеларство освен като хоби.
    Това е съвсем логично! Ти получаваш заплата за труда си, а той поскъпва непрекъснато, особено на специалистите. Меда е продукт, стока чиято цена се определя от пазарните условия. Стоките поскъпват също, но не с темповете на труда. Решението е в намаляване на себестойността за сметка на интензификация на труда.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Това е съвсем логично! Ти получаваш заплата за труда си, а той поскъпва непрекъснато, особено на специалистите. Меда е продукт, стока чиято цена се определя от пазарните условия. Стоките поскъпват също, но не с темповете на труда. Решението е в намаляване на себестойността за сметка на интензификация на труда.
    Интензификацията на труда се намалява с по модерни и по производителни средства (машини),които са прекалено скъпи и няма как да се изплатят за кратък период от време при тези изкопни цени на меда.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Съвсем логично е който изкарва добри пари по друг начин и едровата цена на меда не го устройва - да се откаже от производство на мед за продажба на едро.
    Между другото - някога се смяташе за нормално съотношението цена на едро мед/захар да е 3/1. Даже и при 2/1 съм пчеларствал. Сега е добре.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •