Той Данчо се шегува с вас,ама вие му обяснявайте за зелето 3 страници.
DSCN4941.JPG
Той Данчо се шегува с вас,ама вие му обяснявайте за зелето 3 страници.
DSCN4941.JPG
Абе колеги, с тези хубави торти както не обичам сладкото ще ме излъжитедапроям сладко!
Аз си падам по солените вълчи мезета с хубави питиета , но както гледам тези хубави торти ще накарамжената да се изяви и тя!
Той ще се изяви после.![]()
Нашата рецепта за суджук и наденица
За 1 кг.месо
сол на вкус
чубрица на вкус
кимион 0.4 гр.
индйско орехче 0.2 гр
или 1 орехче на 10 кг. месо
за кюфтета се добавя лук и магданоз
Пълнеж за дивеч
1 франзела нарязана на малки кубчета
пилешки дробчета 500 гр. на малки кубчета
сакам-наденица 500 гр. на малки кубчета
сланина по преценка - на малки кубчета
яйца 6 броя
индйско орехче на вкус
черен пипер на вкус
орегано на вкус
магданоз на вкус
сол на вкус
аз съм го пробвал печено,като мусака но без заливка
и ми се стори по вкусно от мусаката
Майонеза с кисела краставичка
майонезата сия правя от 1 яйце и около 250 мл. олио
за по лека майонеза замествам яйцето с прясно мляко
черен пипер и сол на вкус
1 много малка главичка лук - настъргана и изцедена
1 кисела краставичка настъргана и изцедена
лукът и краставичката се добавят накрая
по магазините се продава,като татарска омачка
и накрая да попитам дали някой не знае
рецептата на соц напитката КОП КОЛА
ще съм му много благодарен
Рецептата ми изпадна от една касапска книга.
Да ви споделя една рецепта за пастарма.Вземам си свинска рибица и я овалвам цялата в сол.Престоява 24 часа в солта , след това я вадя и престоява 12 часа във вода която периодично сменям.Подсушавам и папиросвам с предварително направени подправки.Суши се на проветриво място и след 12-15 дни я почваме.Чудно мезенце за червено винце!
Наздраве!
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))