За киселото зеле нормата е от 2 % до 4 % сол , въпрос на вкус ! Студената вода не може да поеме повече от 4% сол!
Почнаха да ми правят руло Стефани с кайма Стара планина![]()
Мерси на колегите за грамажа на солта,че мама с тия лъжици направо ми разката фамилията![]()
http://www.best-gif.com/wp-content/u...r-this-way.gif
Това не съм аз и това не го се сготвила моята жена![]()
Този пост е редактиран от Remi; 16.11.2016 в 11:17.
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Доста години съм го правил с лъжичка сол в издълбания кочан, но си е играчка. Един килограм морска сол на 30 литра вода и няма грешка. Солта разтварям в тенджера гореща вода и после в кофата със студена колкото се полага и така.
А, да. В последните две години спрях и да го претакам /да го духам/. Плътно наредено с цели и половинки, залято добре със саламурата, затиснато отгоре с притискателен диск
и камък и капака отгоре затворен. И си става екстра.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Той Данчо се шегува с вас,ама вие му обяснявайте за зелето 3 страници.
DSCN4941.JPG
Не се шегувам,довечера ще покажа клип.Само че мисир нямам и ще трябва да се бръкна 1лв за 2 кочана.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))