Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 57 от 419 ПърваПърва ... 747555657585967107157 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 561 до 570 от общо 4190
    Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Вали, вали около В.Търново. От два месеца е суша и не мога да му се нарадвам. Пожелавам това и на колегите от други региони

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И в Габрово от сутринта до сега превалява вече 3-ти път, но количеството валежи е смешно малко. Според МТО станцията общо за деня е наваляло 2.4 литра на квадратен метър. Това е колкото да намокри тревата, и 20 минути след това да изсъхне.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    IMG_20160925_152740.jpg

Днес отварям да видя как е положението със запасите и какво да видя.Бях ги гледал началото на септември и не беше много розово положението.Купих подобаващо количество захар и го направих на инверт, подготвих се за запасително подхранване а то....Сироп съм давал 3-4 пъти с добавки против нозематозата и то беше по 0,3-0,4л края на август и началото на септември.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    При мен май ще спестя подхранването.Паша има все още.Основния проблем сега при мен са осите толкова не съм виждал никога.Под всеки кошер мой да намериш по 3-4 умрели.
    Много са агресивни.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    При мен май ще спестя подхранването.Паша има все още.Основния проблем сега при мен са осите толкова не съм виждал никога.Под всеки кошер мой да намериш по 3-4 умрели.
    Много са агресивни.
    Слагай капани мед и оцет , влизат като слепи вътре
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Общо взето положението не е добре при мен.Наблюдавам драстично намаление на меда в плодниците.Още два кошера загуба,меда там пчели няма.Наблюдавах също голям летеж което за мен не е хубаво по това време на годината.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Общо взето положението не е добре при мен.Наблюдавам драстично намаление на меда в плодниците.Още два кошера загуба,меда там пчели няма.Наблюдавах също голям летеж което за мен не е хубаво по това време на годината.

Летежа според мен не е проблем,дори е полезен!При голямо намаление на меда в плодниците, почни по-рано с питките(примерно началото на декември).

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Щом са активни все още, значи гледат пило и от там висока консумация на храна. Най-вероятно късното пило да се дължи на високи нива на акара.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Днес, им дадох малко соя, да видя как ще реагират. Само докато се завъртяха и след 15-20 минути новината се разнесе, бързо
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Щом са активни все още, значи гледат пило и от там висока консумация на храна. Най-вероятно късното пило да се дължи на високи нива на акара.

За пилото бих се съгласил защото всичките майки са млади 2016 година,но акар не видях по пчелите никъде.

Страница 57 от 419 ПърваПърва ... 747555657585967107157 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •