Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 73 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 730
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Мярка В подвижно пчеларство. Само прикачен инвентар ли може да се вземе? Може ли например да се кандидатства за бус оборудван с центрофуга на 12в за вадене на меда извън стационара? Или само бус, без центрофуга.
    Не, не може да се закупуват превозни средства. За тях трябва да се кандидатства по програмите за развитие на селските региони.

По пчеларските програми се закупува само евтино оборудване с цена до 5000 лв. (интензитет на помощта е 2500 лв.). Просто няма достатъчно пари за по-едри неща. Освен това тази мярка с прикачния инвентар през тази година ще е тестова и по нея ще има сравнително малък бюджет.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Валка тия пари вече са разпределени не си губи времето да кандидатстваш.
    Нищо не е разпределено. Точно обратното - има съмнения дали Българските фирми, производители на прикачен инвентар, ще успеят толкова бързо да се организират и да произведат необходините количества така, щото бюджета по мярката да се усвои.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Г-н Матеев.Аз,че съм прост тракторист,но съм гледал тоя филм.За какво ще се дава тая под точка ако няма да се усвои.Все пак някой умна глава/лоби/ се е сетил за подвижните пчелари.Той и други работи се е сетил,но още не са излезли на яве.Аз не случайно писах преди за таксиметровия пчелар.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Нищо не е разпределено. Точно обратното - има съмнения дали Българските фирми, производители на прикачен инвентар, ще успеят толкова бързо да се организират и да произведат необходините количества така, щото бюджета по мярката да се усвои.
    Например добричката фирма БМД има разработени няколко вида ремаркета за пчели и има капацитета и възможностите но за съжаление по НПП е невъзможно да се закупят дори и най-малките които са за 8-10 кошера... Остават някой гаражни производители където цените са около 1200-2000 лв. но там вече е въпрос на късмет 1. да има фирма и 2. какво ще получиш срещу парите си....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Хем си прав, хем не си - всичко зависи от позицията на коя логика разсъждава дадения пчелар. Има две логики на разсъждение относно парите по пчеларските програми:

1. Нормална логика
    Аз така или иначе вече съм в този бизнес. Така или иначе трябва да си купя това или онова оборудване, защото ми е необходимо за бизнеса или за неговото бъдещо развитие. И ще го купя със или без помощта от ДФЗ. Ако обаче ДФЗ помогне, това ще облегчи финансите ми и ще спомогне за по-бързото реализиране на плановете ми.

2. Сбъркана логика
    Абе там раздават едни пари. Трябва да ги "усвоим" на всяка цена - нищо че ще закупим неща, които не ни трябват, и които не знаем какво да ги правим. Разбира се, че ще направим някаква далавера, посредством която ще превърнем закупените боклуци в чисти пари за ядене, пиене, жени, коли и прочее удоволствия. Само трябва да измислим вярната схема, но в това ние сме много добри.

Примери за сбъркана логика има много. Например закупуване на нещо по програмите и после продаване на половин цена. Набълбукване с отводки без да има собствени пари за закупуване на кошери. Купуване на майки, които после не знае какво да ги прави, и ги продава на безценица. И въобще купуване на неща, които не му трябват, но нали е далавера .......

Та именно хората, склонни да правят далавери, са главните виновници за неусвояването на бюджета. Сключват договор с ДФЗ, и после осъзнават, че нещо схемата с далаверата не е чак толкова розова, колкото са си я мислили преди. И просто се отказват. Голяма работа - една от далаверите се провали, но със следващата ще успея.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    http://dfz.bg/assets/11288/NAREDBA_15_ot_31102016.pdf ето ви и наредбата.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    За бус има мярка 4.1 и то при доказване на необходимост от инвестицията. Има случаи за отрязан разход за закупуване на пикап свързан с модернизиране на пчеларска ферма.
    Този пост е редактиран от Краско; 08.11.2016 в 10:18. Причина: допълнение

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Много ми е интересно какъв е тоя прикачен инвентар, който ще е нов с възможност за регистрация в КАТ и да е с максимална цена 2500лв?И ако все пак се намери някой производител, който да е склонен да направи нещо до тази цена то ще е за около 10-12 кошера.Аз да речем имам 100 семейства, искам да ги кача всичките на подвижно и трябва да си купя 8 ремаркенца ли или едно и да товаря и разтоварвам на ръка???Може и аз нещо да не съм разбрал, ама май има нещо сбъркано

Потребител
    Регистриран
    02.06.2016
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Много ми е интересно какъв е тоя прикачен инвентар, който ще е нов с възможност за регистрация в КАТ и да е с максимална цена 2500лв?И ако все пак се намери някой производител, който да е склонен да направи нещо до тази цена то ще е за около 10-12 кошера.Аз да речем имам 100 семейства, искам да ги кача всичките на подвижно и трябва да си купя 8 ремаркенца ли или едно и да товаря и разтоварвам на ръка???Може и аз нещо да не съм разбрал, ама май има нещо сбъркано
    Ще ти възстановят не повече от 2500 лв. Ремаркето може да струва и 6/7000 лева, но фактурата ти ще е за 5000 лв. и ще получиш 50% от тях които са 2500 лв.

Страница 19 от 73 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •