Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 443

Преглед на хибрид режима

Коментара е точно в целта. Ако мога да допълня още нещо. Най любимито на българския работодател е да товари с колкото се може повече работа, и ако покажеш че разбираш от нещо което се върши и от съседния отдел, започва и с това да те товари. Но възнаграждението почти винаги остава същото и ако ревнеш за повишение Работодателя има любима фраза и за този случай "какво искаш нали аз ти давам парите и хляба", но аз имам друга фраза работещите и колектива хранят работодателя!
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Към коментара на Бонев ще си позволя да добавя още един фактор, оказал голямо влияние в/у настоящото положение по въпроса. Аз съм от град, който бе със силно развита индустрия - по соца бяхме близо 20 000 човека, работната ръка толкова не стигаше, че на всякъде човек можеше да срещне виетнамци, кубинци и какви ли не още чужденци. Но след Промените, какво се случи - едно по едно предприятията започнаха да намалят производствата си, сетне бяха и изкупени, а после и ликвидирани за скрап. Хиляди хора останаха без работа - не говоря за стотици, а наистина за хиляди. И така - какво се получава в последствие. Получава се това, че квалифицираните така наречени кадри, просто нямаше къде да работят - на никого не бяха нужни, никой не ги търсеше, за никого не представляваха интерес. Съответно и техникумите тука, западнаха драстично, съкратиха се паралелки, единия дори го затвориха.

И сега - ето имам един приятел, който е собственик на един металообработващ завод. И ми вика човека - не мога да намеря заварчик. Е как да намери, като повече от 15 години никой не търси заварчик - нито стругари, нито фрезисти, нито инженери, нито ел техници, нито механици и т.н. Града в момента сме под 10 000 човека и който е изучил някакъв занаят, или изчезва в София/ чужбина, или си търси начин за собствен "бизнес". (в кавички, тъй като бизнес е силна дума в случая) Няма как да стане ей така, само щото имаш нужда от определени работници, да ти цъфнат от нищото, при положение, че повече от десетилетие, такива хора просто са нямали съвсем никаква реализация по специалността си. Тъй наречените бизнесмени, понеже са много умни и интелигентни, и са мозъка на обществото, едва сега тепърва почнаха да проумяват, че знанията и уменията не падат от небето - това положение бе предсказвано от много хора, включително и мен, макар да съм бил лапетия тогава: че ще дойде ден, когато ще се търси качествена работна ръка и такава няма да е налична. И резултата от безхаберието и немърливостта, на богаташката клика в България, вече започна да става явен - сега ще дават двойно и тройно по- големи заплати за заварчици, ала такива няма от къде да се намерят.

Факта са продължаващото падение на България е, че парите попаднаха в престъпници, негодници и некадърници - защото, дори и като мутри са некадърни. Мафиите на запад са осъзнали тази проста закономерност, че ще бъдат толкова по- силни и богати, колкото е по- силен и богат народа, от който произлизат и на чиито гръб живеят. Почти всички бизнеси в България, са узурпирани от тъпигьози и престъпници - от такава паплач не може да се очаква подем в икономиката. На такива им дай да режат машини струващи стотици хиляди, че и милиони левове - за да ги продадат на желязо. Само като знам, че има хора, станаха милионери от неизплатени заплати - какво да приказвам повече .... дай им да крадът и това е.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    .....но аз имам друга фраза работещите и колектива хранят работодателя!
    Те и ръцете хранят тялото, но хайде да отрежем главата, за да видим какво ще правят ръцете, краката и всички други органи, които са си въобразили, че са ГОЛЯМАТА РАБОТА.

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Те и ръцете хранят тялото, но хайде да отрежем главата, за да видим какво ще правят ръцете, краката и всички други органи, които са си въобразили, че са ГОЛЯМАТА РАБОТА.

Ми да вземем да отрежем ръцете,краката и всички други органи и да видим какво ще прави главата която си е въобразила, че е голямата работа

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    http://www.dailypress.bg/%D0%BE%D0%B...0%D1%82%D0%B0/
    Значи хората са видяли, че това не е живот, а робство. г-н Матеев казва не сме роби всичко е на доброволни начала. На кой да вярвам незнам и аз
    . Матеев ето ти и причината защо нямаме чужди инвестиции и за всичко за което обвини българският гражданин, че е мързел,неук,неквалифициран ,престъпник на работното си място,сбъркана народопсихология и т.н всичката помия излята по адрес на българският работник тук в интервюто е написано къде са ни проблемите. Забелязвам една тенденция от няколко години насам разни фигури в интернет пространството всеки ден набиват в на хората главите как ние българите сме мързели,негодници,неуки и как трябва да благодарим и целуваме краката на бг работодателя, че ни държи на работа и ни груха с 170 евра. Много харесвам една притча която е озаглавена "Няма да е все така" няма как да не я знаете и тук ще я припомня на всички нечестни бг работодатели, а те след време може пък да ми я напомнят на нас все пак всичко е едно колело

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от npachovski Виж публикацията
    ....... http://www.zarata.org/%D0%BA%D0%BE%D...0%D0%BD%D0%B0/

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Защо Борисов не иска, България да влиза в Шенген? То, че има политически натиск - има. Ама вместо да прави ефтини политически зделки,
    на гърба на хората, по- добре да си ръти картофите.
    Лично мнение.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Защо Борисов не иска, България да влиза в Шенген? То, че има политически натиск - има. Ама вместо да прави ефтини политически зделки,
    на гърба на хората, по- добре да си ръти картофите.
    Лично мнение.
    Човека играе футбол , не ръти картофи. Това, че не иска Шенген къде го прочете.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Те и ръцете хранят тялото, но хайде да отрежем главата,
    И ръцете не могат без главата и обратното, но в една фирма главата си въобразява че може да си сменя постноянно ''ръцете" понеже навън безработни ръце много и какво се случва накрая... Многото ръце който минават през фирмата се разприказват що за стока е главата и в крайна сметка фирмата започва да боксува и да се чуди как да си върне читавите кадри!
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от borifototo Виж публикацията
    Според мен сътворихте Франкенщайн.
    Те не го сътвориха,това си е действителността в работодателската гилдия в България/бил съм работодател до 2010.06.–когато осъзнах,че дирека зад теб е много важен,а не да ловуваш като вълк–единак и сега съм наемник./

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •