Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Жорка може и да бъркам но от бройката идват икономичните единици,а единиците са пари.
    Искам още нещо да напиша по повод програмистите.Има такива като мен и агрото които се бъхтят и си хвърлят парите има и тарикати.
    Тариката има определен брой кошери кандидатства да ги направи същия брой.За това тая година в мярка 6,3 имаше условие да нямаш родова връзка с пчелар.
    В договорите никъде не те задължават да изкараш продукция и това за мен е правилно защото да достигнеш бройката си трябва време ако имаш пари времето не е от значение.Много хора имат лошо мнение за програмистите,че само лапат пари от европата моето мнение е,че само лапачите лапат.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Жорка може и да бъркам но от бройката идват икономичните единици,а единиците са пари.
    Искам още нещо да напиша по повод програмистите.Има такива като мен и агрото които се бъхтят и си хвърлят парите има и тарикати.
    Тариката има определен брой кошери кандидатства да ги направи същия брой.За това тая година в мярка 6,3 имаше условие да нямаш родова връзка с пчелар.
    В договорите никъде не те задължават да изкараш продукция и това за мен е правилно защото да достигнеш бройката си трябва време ако имаш пари времето не е от значение.Много хора имат лошо мнение за програмистите,че само лапат пари от европата моето мнение е,че само лапачите лапат.
    Глас в постиня си Друмев, нали се издаде вече, обяснявай се сега , че нямаш сестра курва.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Самата бройка не ми вдъхва доверие колкото и да е подкован теоритически. Все едно василевса да ми казва как да си гледам кошерите.
    Искам да кажа че не завиждам на никого и не критикувам никого (не ми е в характера) но винаги съм мислел че крайностите са зловредни пример за това са Агро и Василевса. Единият съзнателно довежда пчелите си до границата на оцеляването и възнамерява и занапред да го прави въпреки че е биолог а другият ще прави специален кошер за да се доближи максимално до природата и пчелите да са щастливи.Категорично не осъждам техните похвати единият ще изкара пари другият ще получи духовно удволетворение тоест и двамата са прави.Това са техните си пари и пчели (въобще не ми влиза в работата кой какво прави).
    Но моето мнение че пч. с-во трябва да се разглежда като един организъм със свойте си биологични особености и ние трябва да се съобразяваме с тях като в същото време изкараме някой лев все пак не сме филантропи.Когато се налага да се подхрани със захар да не гладуват когато трябва да направим отводка правим и т.н. трябва да се подържат качествени и здрави пчели в силни семейства да гледаме бройка за която може да се грижим пълноценно за да получим добри резултати като продукция.
    Разбирам че тази моя утопия не е печеливша и не я налагам но аз съм хоби - пчелар а и това е вътрешното ми убеждение повлияно от руската литература например в една тяхна система се твърди че ако бракуваш твърдо и безкомпромисно слабите семейства като ги обединяваш с други то след 3-4г. ще имаш един добър пчелин с много нисък % на слаби с-ва. още една утопия.
    Успех на всички пчелари господ здраве да им дава и на техните пчели все пак с тази наша дейност ние не само изкарваме пари но и косвено правим нещо добро за природата.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Който, не вярва на Матеев, че в пчеларството, няма пари, както казва колегата? Би трябвало, да вярва на Тарту, че там има милиони! Или, остава моята алтернатива, някъде по средата, да си пием ракията.......Аз, вярвам на Матеев.....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Който, не вярва на Матеев, че в пчеларството, няма пари, както казва колегата? Би трябвало, да вярва на Тарту, че там има милиони! Или, остава моята алтернатива, някъде по средата, да си пием ракията.......Аз, вярвам на Матеев.....
    Ако си отглеждаш пчелите нормално - няма пари, но ако ги форсираш и природата помогне малко има много пари, но за сметка на много други фактори, които не са хич за подценяване. Като например един от тях - здравето.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Прочетох всичко,отдавна не бях влизал поради ангажиментите които имах.
    Фаталното число 13 май закупени 10 отводки на 4 рамки- подхранване както си трябва за развитие,за слънчовката бяха станали и изградили даже по един магазин с рамки и средно от кошер извадих-16кг.
    Не помня дати точно но подарените 2 майки от Тарти и 1майка от Матеев-в момента са на 8 рамки пълни и зазимени успешно със доста мед.
    От 10 отводки които закупих си направих също 4бр.нови отводки август месец като закупих също майки в момента са 7-8рамки-тводките ги направих на 4 рамки.
    За догодина обмислям дано се получат плановете-нови 25бр кошери или 36бр.

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    rado76 колега ние сме комшийски села.имам въпрос към теб отвотките ти да не са от Валя от Паскалевец.ако са от нея изкажи мнение за качеството и цената.мерси ако искаш може и на лични

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Здравей,относно отводките не съм ги вземал от Валя,просто искаше 160лв.за отводка(6рамки) ДБ-не съм купувал и майки от нея.Не знам нищо за нейното качество на майките и отводките.Всеки сам си определя цената на неговите продукти пазара е свободен и аз избрах да ги взема от друго място.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ако си отглеждаш пчелите нормално - няма пари, но ако ги форсираш и природата помогне малко има много пари, но за сметка на много други фактори, които не са хич за подценяване. Като например един от тях - здравето.
    И по нормален ги гледах, и по ненормален, ама тия многото пари- не видях! Сигурно, има нещо, което си ми казал по твоя си начин, и не съм те разбрал? За едно си прав- здравето си го разбих!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    И по нормален ги гледах, и по ненормален, ама тия многото пари- не видях! Сигурно, има нещо, което си ми казал по твоя си начин, и не съм те разбрал? За едно си прав- здравето си го разбих!
    То само с гледане не става трябва и да ги пипнеш.
    Щом още не си изгърмял с Нозема , ЕГ или някоя и друга гадост то значи че не си ги достатъчно ненормално гледал
    (по шопско отчувал)

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •