Аз имах такива проблеми с 3-4 сем. ,но им сложих торби със сироп в началото на септември.
Аз имах такива проблеми с 3-4 сем. ,но им сложих торби със сироп в началото на септември.
Колко много мед имаше в плодника след слънчогледа? ( в КГ приблизително)
Колко сироп получиха след слънчогледа?
Колко мед има в момента?
Как разбра, че сега ядът с бързи темпове, като си на питки, а щом не знаеш колко пило имат значи не си и вадил рамки за да прегледаш?
Каква система са кошерите?
Някъде бях чел че нормално семейство отглеждащо пило си хапва по 200гр. медец на ден.Първо ядът пресния мед и ако няма запечатаният стар. Та ако след слънчогледа не е имало паша то 1 месец= 6кг. мед то август и септември ще си хапнат 12кг. като нищо.
При мен се е случвало семейства миналата година на пролет като ги отворя от 8 рамки 6 с мед ще кажеш че не са яли нищо,а има семейства умряха от глад март месец.
А стига...а. а Жорка! Не знам кой го е писал,но е пропуснал да до уточни че с–вото отчува 5–6,че дори и 7 пити с пило,като преобладаващо е откритото пило.Така,че не защитавай този който не си е свършил работата когато трябва и както трябва.Дори и сега продължава да не си я върши,а търси съвет какво да прави.Ако си беше отговорил/свършил работата/ на въпросите поставени от колегата Рости,сега щеше да си върти синджирчето.
Здравей адаш.Както винаги имаш право.
Писано е от проф. Кашковский (Сибир -Кемеровска област) но за пролетно развитие. Даваш минимум 8 кг. мед напролет на семейство и не ги пипаш 40дни причината 1 ровене в кошера = 3 дни семейството се възтановява като някой чувствителни майки спират да снасят тези дни.
Тази теория за възстановяването на живота в семейството след отваряне никога не ми се е вързвала. Като сложа основа точно на третия ден я виждам ЦЯЛАТА осеменена. Как така са се възстановявали, чак и майките не снасяли, а в същото време изградили и майката осеменила?
Чел съм писанките за кошерите дето ги били отписали и не ги отваряли пък те взели че избухнали и на база на тази случка цяла теория изградили ама нещо ми издиша.
Излишното ровене си е излишно, ама чак пък да не ги поглеждаме....
1-наред с медовите венци по питите с пило имаше 3 а някъде малко повече цели пълни плодникови
2-от начало през ден по 500мл.но по средата на септември 1торба с 2литра сироп.
3-както писах днес сложих за втори път питки.още при първия път мед имаше останал само по първите пити 3пити от дясно на ляво
4-дадан блат
За мен нещо не е както трябва. Или колега премълчаваш нещо или си ровил яко и си вадил мед все пак от плодника.
Всички знаят, че от ДБ много не разбирам, НО да поразсъждаваме. Ако в целия плодник след сълнчогледа има само три пити с мед то трябва по време на слънчогледа да имало адски много пило. От това следва да не е имало мед в магазините, а колега казваш, че мед в магазините имало. Не виждам и как меда е в едната страна на плодника, а всички знаем, че ако няма разместване на пити от пчеларя няма как меда да не е от двете страни. Ако меда беше както си трябва е възможно през август и септември да са изяли венците от средните 3 до 4 пити защото толкова е било пилото максимум през тези два месеца. Тоест сега ако от една десятка са останали средните 3 пити без венец може просто да се стесни и всичко ще си дойде на мястото.
Колега, дълбоко се съмнявам, че семействата могат да изкарат от октомври до март само на питки.
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))