Гогол,батка на мен може да пишеш и се караш важното е аджамии като мен да се учат.Мерак са ми тез пчели бре)
Това е добре,за мерака.Прочети си пост 556.Не ти прави чест такъв отговор на колегите които искаха да ти помогнат.Сега по същество –в неделя го дават да е слънчево.Не знам колко са ти като бройка.Отваряш ги и проверяваш колко мед имат/1 ДБ пита има 3кг мед,от дъска до дъска/Ако имаш общо 2.5–3 пити пълни–не се притеснявай.ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ КОЛКО ОТ НЕГО Е ЗАПЕЧАТАН –Този мед ще ти е предостатъчен до февруари при покрити 8–9 рамки с пчели/а съм сигурен че ти нямаш повече от 6 покрити рамки–ако греша,поправи ме/.И февруари вече ще им дадеш да си гризкат питки,погачи,може и вита баничка.Както искаш ,така ще ги кръщаваш.А края на март,началото на април–сипвай си сиропеца.Това е,по мое му.Успех.
Времето при нас в Търновско беше супер,приключих със свиването на кошерите,доволен от запасите със мед които имат подхраних със инверт.соропче допълнително,интересното е че има още майки които снасят на -2-3 пити преди 3-4 дена са снесени явно това ще е последното пило за сезона.Успех на всички колеги през зимния период,напролет здрави и силни семейства да имаме![]()
Аз съм пълен новобранец, ама като са ми мерак вече съм прочел 4 книги и съм изгледал не знам колко клипове в мрежата. Миналата година стартирах с две отводки, вече имам 17.
Тянка, на тези които съм вземал отдолу, сироп не съм слагал. Само ще уточня, че отводките ми са с милерови хранилки. Захар има постоянно. Късните отводки съм ги хранил със сироп до 15 октомври, но сега не можеш да ги различиш от по - ранните. На другия пчелин (ти го знаеш къде е ) , след липата нямаше нищо и там подхраних 3-4 сем. на два пъти с по 3-4 литра сироп в торби. И едно наздраве от мен, че стана ракийно време!
ПП Добре е човек да прихваща от по - успелите.
Дони, не долавям ирония, и поради тази причина, не съм сигурен? Бъзикаш ли ме за Манол, или си сериозен?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
И двете, брат. Тъжното е че някои хора се потят и ги ядат комарите, а другите ходят до Брюксел всеки уикенд. Сам преценяй на кой искаш да си последовател.
Нищо лошо, радвам се че от цялата работа поне нещо полезно ще свърши (макар и от чисто егоистични мотиви) и странджанжци ще си имат защитена марка мед.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))