Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от zurkelai Виж публикацията
    Що се чудите?При последната главна паша слънчогледа в плодника имаше много мед.после в тази суша летяха събираха каквото намерят ама ядяха повече отколкото носеха.От август до средата на септември наливах сиропи със витамини.Сега пчели има факт ама медеца го ядат като фитнес маняк протеин.Тва е положението.То ако не бях цедил магазините и тях щяха да овършеят.Кажете ако желаете защо става така?Аз го отдавам на сушева година.
    Колко много мед имаше в плодника след слънчогледа? ( в КГ приблизително)
    Колко сироп получиха след слънчогледа?
    Колко мед има в момента?
    Как разбра, че сега ядът с бързи темпове, като си на питки, а щом не знаеш колко пило имат значи не си и вадил рамки за да прегледаш?
    Каква система са кошерите?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Някъде бях чел че нормално семейство отглеждащо пило си хапва по 200гр. медец на ден.Първо ядът пресния мед и ако няма запечатаният стар. Та ако след слънчогледа не е имало паша то 1 месец= 6кг. мед то август и септември ще си хапнат 12кг. като нищо.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Някъде бях чел че нормално семейство отглеждащо пило си хапва по 200гр. медец на ден.Първо ядът пресния мед и ако няма запечатаният стар. Та ако след слънчогледа не е имало паша то 1 месец= 6кг. мед то август и септември ще си хапнат 12кг. като нищо.
    А стига...а. а Жорка! Не знам кой го е писал,но е пропуснал да до уточни че с–вото отчува 5–6,че дори и 7 пити с пило,като преобладаващо е откритото пило.Така,че не защитавай този който не си е свършил работата когато трябва и както трябва.Дори и сега продължава да не си я върши,а търси съвет какво да прави.Ако си беше отговорил/свършил работата/ на въпросите поставени от колегата Рости,сега щеше да си върти синджирчето.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    А стига...а. а Жорка! Не знам кой го е писал,но е пропуснал да до уточни че с–вото отчува 5–6,че дори и 7 пити с пило,като преобладаващо е откритото пило.Така,че не защитавай този който не си е свършил работата когато трябва и както трябва.Дори и сега продължава да не си я върши,а търси съвет какво да прави.Ако си беше отговорил/свършил работата/ на въпросите поставени от колегата Рости,сега щеше да си върти синджирчето.
    Добре дошъл.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Добре дошъл.
    Благодаря,добре посрещнал! Благодаря и на Жорката за топлите думи!!! Бях решил повече да не пиша,защото в този форум има много тънко обидни индивиди/а моят език е малко по–остричък/ и бързат да се оплачат на Висше стоящите Ако е спам–изтрий го.

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    Гогол,батка на мен може да пишеш и се караш важното е аджамии като мен да се учат.Мерак са ми тез пчели бре)

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от zurkelai Виж публикацията
    Гогол,батка на мен може да пишеш и се караш важното е аджамии като мен да се учат.Мерак са ми тез пчели бре)
    Това е добре,за мерака.Прочети си пост 556.Не ти прави чест такъв отговор на колегите които искаха да ти помогнат.Сега по същество –в неделя го дават да е слънчево.Не знам колко са ти като бройка.Отваряш ги и проверяваш колко мед имат/1 ДБ пита има 3кг мед,от дъска до дъска/Ако имаш общо 2.5–3 пити пълни–не се притеснявай.ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ КОЛКО ОТ НЕГО Е ЗАПЕЧАТАН –Този мед ще ти е предостатъчен до февруари при покрити 8–9 рамки с пчели/а съм сигурен че ти нямаш повече от 6 покрити рамки–ако греша,поправи ме/.И февруари вече ще им дадеш да си гризкат питки,погачи,може и вита баничка.Както искаш ,така ще ги кръщаваш.А края на март,началото на април–сипвай си сиропеца.Това е,по мое му.Успех.

Наблюдател
    Регистриран
    18.12.2014
    Пчеларски район
    София
    Аз съм пълен новобранец, ама като са ми мерак вече съм прочел 4 книги и съм изгледал не знам колко клипове в мрежата. Миналата година стартирах с две отводки, вече имам 17.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от MuTko Виж публикацията
    Аз съм пълен новобранец, ама като са ми мерак вече съм прочел 4 книги и съм изгледал не знам колко клипове в мрежата. Миналата година стартирах с две отводки, вече имам 17.
    Това как го постигна с купуване на отводки или делене на наличните? Ако е с делене много професионални отводкаджии не могат да го постигнат.
    Винаги може по-добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Тянка, на тези които съм вземал отдолу, сироп не съм слагал. Само ще уточня, че отводките ми са с милерови хранилки. Захар има постоянно. Късните отводки съм ги хранил със сироп до 15 октомври, но сега не можеш да ги различиш от по - ранните. На другия пчелин (ти го знаеш къде е ) , след липата нямаше нищо и там подхраних 3-4 сем. на два пъти с по 3-4 литра сироп в торби. И едно наздраве от мен, че стана ракийно време!
    ПП Добре е човек да прихваща от по - успелите.

Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •