Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 72

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    На първо време нека да се опитаме да си изясним кои са нашите ЦЕЛЕВИ ГРУПИ, за да можем после да ги проучим по-обстойно, и сами ще видите как от това обсъждане ще започнат да излизат отговори на важни въпроси и след това важни за нас изводи за това как да си продадем меда. За да се случи това ще задавам въпроси, на които всички заедно ще се опитваме да отговаряме. Първият и най-важен въпрос е следният:

Защо някой клиент би си купил мед директно от някой пчелар, а не от магазина?

Давайте предложения ........

Аз бих отговорил следното, без претенции да съм изчерпателен:

1. Защото иска да си закупи ГАРАНТИРАНО чист и биологичен продукт, без консерванти и всякакви други химии, с които са наблъскани хранителните продукти.
    2. Защото по принцип няма доверие в качеството на меда, който се продава по търговските вериги. Не се знае какво има вътре в закупеното бурканче.
    3. Защото иска да си закупи мед, по-евтин от магазина.
    4. Защото е взел импулсивно недообмислено решение, обикаляйки около сергията или около щандовете в някой базар (изложение).

Точки 1 и 2 по принцип третират един и същи аспект - ДОВЕРИЕТО към продукта, но те третират две различни целеви групи клиенти с различно ниво на вманиаченост за качествата на храните, които ядат.

Ако вие имате други отговори на зададения въпрос - напишете ги, и след това на база на тези отговори ще преминем към обсъждане на характеристиките на съответните целеви групи от потенциални клиенти на нашия продукт.
    Въпроса трябва да бъде

Защо някой клиент би си купил мед директно от определен пчелар, а не от магазина?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Наблюдател
    Регистриран
    24.06.2016
    Пчеларски район
    с.Пряпорец, общ. Стара Загора
    Като търговец по професия смятам че най-важните фактори за добри продажби мед на дребния пазар СПОРЕД МЕН са следните:
    1 Постоянно качество на продукта.
    2 Добра и уникална опаковка което включва - нестандартен буркан, капачка с печат на тема пчеларство, уникален цветен етикет и евентуално допълнително цветни ленти или панделки за украса на продукта. В една от темите на форума ми направи впечатление сайт за чудесни етикети за мед - http://www.pheli.eu/index_6.htm .
    3 Възможност на клиента да опита меда. Идеята на колегата freelancer_bg за подарък на първия буркан е чудесна като не е задължително той да е 1кг. може и 0.300кг. примерно - клиента пак ще го оцени.
    4 Лични човешки и приятелски контакти с клиентите и искрена широка усмивка за всеки заинтересован от вашия труд.

Всички тези фактори биха ви помогнали да продавате продукцията си на дребно според възможностите на местния пазар на доста по-висока цена на клиенти които ценят качеството, като на тези продажби ще може да разчитате многократно в годините напред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Не знам защо но и аз най-много харесвам слънчогледовият мед.Колкото до онлайн продажбите на мед за съм ЗА с двете ръце.Купувал съм и съм продавал много онлайн и съм доволен.Пък маже да се помисли и за рекламни бурканчета за опитване на меда.Моята жена така получава безплатно рекламни кутии с каталози от различни козметични фирми от които е пазарувала и в тях има малки кутийки и тубички с разни кремове гелове и т.н.Така че същото може да се прави с меда ,да се изпращат рекламни бурканчета за опитване.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •