Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 74 от 107 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 731 до 740 от общо 1063
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от тии75 Виж публикацията
    Допълнително искам да поясня, че помътняването става веднага след приготвянето й, а не след известно време!
    ОК по принцип се прави с дестилирана вода.
    май ако е старичка (преди разтварянето и ) май е пак по тъмна Знам ли .

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Допълнително искам да поясня, че помътняването става веднага след приготвянето й, а не след известно време!
    Каква вода използваш?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Наблюдател
    Регистриран
    20.03.2016
    Пчеларски район
    Смолян
    И трите пъти изворна, като само в единия случай леко побеля. А това дали е проблем?!?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    И трите пъти изворна, като само в единия случай леко побеля. А това дали е проблем?!?
    Аз също имам изворна на пчелина. Но, когато постои известно време, побелява. Сега купувам от аптеката дестилирана. Също и захарта, потъмнява водата. Оцветяването показва, че протича някаква реакция, която си нямам идея добра или лоша е?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Наблюдател
    Регистриран
    20.03.2016
    Пчеларски район
    Смолян
    Захарта наистина когото помътня беше различна за разлика от случаите, когато нямаше проблем. Явно наистина може да е и от зазарта.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Преди години изпплзвах оксалова киселина по друг повод. Химика който ми я продаде каза, че максималната концентрация, при стайна темп. и дестилирана воде е около 85гр на 1л. вода. По голямо количество сухо вещество води до начало на обратна кристализация.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Всеки по-сръчен колега би могъл да си направи сам фогър. На мен ми отне около 3 часа. Мисля че в темата има подробности, но тъй като е доста голяма ще споделя моя опит (сигурно на никой не му се рови ).Видях зор с навиването на медната тръбичка на спирала .Не помня дали я пълних с пресят пясък. За огъване ползвах болт с подходяща дебелина. Тръбичка може да се навие под формата на конус , като се ползва подходящ предмет (получава се по-добро загряване ).За да се избегнат проблемите с гумички и гумени платна, може да се ползва пръскало за прозорци. Тръбичка я огъвах след нагряване с газовата горелка, която после ползвах за фогъра. Успех на колегите конструктори и приятен ден!
    Чел съм, че когато фогъра ще се използва за опушване с ОК, тръбичката не бива да е медна, ама защо беше така не съм запомнил

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Защото медта се окислява и след време ще се запуши.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Моят фогър излезе около 30 лв . Цената няма нищо общо с тази от магазина. Медни тръбички във вторични суровини колкото щеш. И да се запуши навиваш друга и я сменяш. Става за 5 мин. (ако не може да се отпуши ).Самото навиване отнема около 30 мин. след като хванеш чалъма (навил съм 3-4 тръбички за мои приятели ). Фогъра съм го пробвал, работи перфектно, но не съм го ползвал все още като знам каква беля може да ми докара.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от viktor tit Виж публикацията
    Защото медта се окислява и след време ще се запуши.
    Медния окис пада от слаб разтвор на солна киселина - Кислол(магазини за битова химия). Накисвате и получавате чиста мед.

Страница 74 от 107 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •