Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6769

Преглед на хибрид режима

Какви капани ползваш? Аз тази година нямам никакъв успех с моите.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Какви капани ползваш? Аз тази година нямам никакъв успех с моите.
    Медена вода от промивка на разпечатките, може и с малко захар и 10-15 капки оцет, за да не влизат пчелите. Разтвора наливам в пластмасови бутилки по 1,5л минерална вода. Режеш и обръщаш гърловините на шишетата. Има го описано някъде из форума... В някой от шишетата сипвам и по малко бира. Предпочитат се от стършелите. Не съм забелязал да имат предпочитания към конкретна марка . Периодично трябва да се изхвърлят умрелите оси и стършели, за да има къде да влизат следващите жертви. За трета или четвърта година работя така и съм доволен.
    За пролетта ми препоръчаха една отрова, която се сипва в 2л вода и смятам да накисна малко риба в нея, която да покрия с едра мрежа да не я ядат котки и кучета - това е по една руска рецепта...руснака обясняваше, че осите хранят с рибата пилото си и така затриваш целите им колонии. При ранна пролет смятам, че би дало голям ефект при борбата с осите.
    Keep Walking...

Благодаря. И аз с такива шишета, но при вариант само с бира, ниищо не става. С подсладена вода (без мед) пак резултата е мижав. Оцет не съм слагал, но ше пробвам до година.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Благодаря. И аз с такива шишета, но при вариант само с бира, ниищо не става. С подсладена вода (без мед) пак резултата е мижав. Оцет не съм слагал, но ше пробвам до година.
    Юрий, от няколко години прилагам друг метод, но при мене няма много оси и те влизат, но основно са стършели. Когато разтапям стари пити в восъкотопилката, черната чорба след като стегне восъка я взимам и наливам бира в нея, оставям я на пчелина известно време да повкисне, като през това време ако ям някакви плодове, отдпадаците ги хвърлям вътре. Наливам в стъклени шишета от безалкохолни с дълго тясно гърло. Каквото влезе там си остава.

Благодаря за идеята, ще пробвам и нея.

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2013
    Моите капани ги правя от шишета на кола,защото са по твърди ,на зоната,където се разширява,изрязвам малко П образно прозорче,около 3см.с макетно ножче,така изрязаната част се подгъва на долу,получава се отвор през,който влизат всички гадини.В шишето малко нарязана ябълка,малко оцет,захар или мед и биричка за разкош.За късо време стършели,оси,мухи и разни гадини и шишето до половина.Според резултата,го намирам за сполучлив капан,опитайте и ще се убедите сами!п.п.Капачката затворена!Успех!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тази година оставих кошерите на мрежестите дъна, но ме притеснява дали белките няма да скъсат мрежата. Сложил съм от този вид http://www.pchelarstvo.com/15473/.
    Изглежда ми крехка а при мен е пълно с белки.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Преди 6-7 години семейство белки презимува в тавана на вилата(два етажа!!!!). Тогава нямах пчелички и не се притеснявах, нито съм наблюдавал следите им. Пролетта изрязах клоните на брезата, по които се катереха и филма приключи. Сега обаче се чудя каква стръв и какъв капан да използвам за да не изловя котетата на комшията. Ето това е интересно http://m.vbox7.com/play:6b62ed5cf9 . Вижда се, че материала трябва да е по-солиден. Удобното е, че капана не умъртвява и котките ще минат метър.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •