Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1686

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Мнения
    684
    Пчеларски район
    Габрово
    Баво Тянко ! Ето и по-добрия заместител на шкембе чорбата.

    ПРЯСОЛ. за ора естете
    Ползва се по всяко време и гони влашки таласъми из аморфата.

    7/8 уклея изчистени се слагат на скарата за се пекнат /става и всяка речна твар дето шава/, покрай тях се слагат 3-4 червени чушки , два домата и две три люти чушлета. Обелва се глава, чесън и се смачкват скилитките на едро. Домата и чушките се обелват след, което в тенжера са слагат: Рибата ,както е цяла ,чушките нарязани на лентички /аз ги дърпам по дължина с вилицата/ лютите чушки ги накълцвам на едро, домата обелвам и също намачквам на едро, добавям и чесъна . Сол и черен пипер на вкус / пипера обичам да е повечко/ може да се сложи дивисил или магданоз. Това всичкото се залива с вряла вода около литър и половина два.

    Силно препоръчвам да се консумира с ракия или сутрин след употребата на ракия!

    Айде и некои тънкости. Матриала за водата е добре да е от снежна вода 80 % иииии 20 % зелева чорба.
    Този пост е редактиран от Remi; 17.10.2016 в 12:40. Причина: Щот сте арни
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

  2. #2
    Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Мнения
    466
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Баво Тянко ! Ето и по-добрия заместител на шкембе чорбата.

    ПРЯСОЛ. за ора естете
    Ползва се по всяко време и гони влашки таласъми из аморфата.

    7/8 уклея изчистени се слагат на скарата за се пекнат /става и всяка речна твар дето шава/, покрай тях се слагат 3-4 червени чушки , два домата и две три люти чушлета. Обелва се глава, чесън и се смачкват скилитките на едро. Домата и чушките се обелват след, което в тенжера са слагат: Рибата ,както е цяла ,чушките нарязани на лентички /аз ги дърпам по дължина с вилицата/ лютите чушки ги накълцвам на едро, домата обелвам и също намачквам на едро, добавям и чесъна . Сол и черен пипер на вкус / пипера обичам да е повечко/ може да се сложи дивисил или магданоз. Това всичкото се залива с вряла вода около литър и половина два.

    Силно препоръчвам да се консумира с ракия или сутрин след употребата на ракия!
    Човече, върна ме 30 години назад във времето, някъде из гънките на Тетевенския балкан, Рибарица,Черни вит, Бог знае къде, но ми е останал невероятен спомен !Опъваш люта ракия и сърбане от едни големи калени паници. Пиеш и плачеш. Ред сълзи, ред сополи. Кеф!!!!!! Там му казваха саламура,което е същото и препичаха пъстърва, но това с технологията ми убягваше . Благодаря много и при първа сгода ще го задействам.

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    Че ти е тъпа мотиката, е видно? Ама поне изстиска ли ряпата?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

  4. #4
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Мнения
    7,997
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Че ти е тъпа мотиката, е видно? Ама поне изстиска ли ряпата?


    Аз и не изстискана я ям.35см пържола нямам по голяма мотика

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,062
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    За Друмев, че снощи ме ядоса малко! Да види кво прайм ние и без да четем!
    Ашколсун бе! Преди седмица агънце, днеска яренце, къде е тръгнал Друмев с бута, дето го е приготвил брат му и му е дал едно парченце та с чужда пита помен да прави.

  6. #6
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Мнения
    7,997
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Не е луд тоя дето яде баницата да знаеш Калине.

  7. #7
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,062
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Не е луд тоя дето яде баницата да знаеш Калине.
    Той брат ти ще чуе от нейде и тогаз ще питаш къде с-рат гладните

  8. #8
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Мнения
    7,997
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Е той чете бре смей ли да мъцне на момента ще бъде уволнени ще разбере де ходят гладните.

  9. #9
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    Да, ама аз нямам време да кисна в морето. Сиреч, нямам толкова риба! И едрата я отделям за скарата! Так хубаво се е омазнил, че поема питието като карагенанче!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

  10. #10
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    20161022_153003.jpg


    Емииии, щом си рекъл! Няма да ти чупя, хатъра я! И вино върви, и ракия, но най- върви пчеларска раздумка. Наздраве!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

 

 
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •