Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 43

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    ..................Начина е друг.
    И какъв е, би ли споделил.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    И какъв е, би ли споделил.
    Да си говорят хората за твоя мед. Да се питат един друг - откъде е взет и кой го продава.Те да ми се кланят, а не аз на тях.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Да си говорят хората за твоя мед. Да се питат един друг - откъде е взет и кой го продава.Те да ми се кланят, а не аз на тях.
    Добре. Но по какво твоя мед се различава от меда на съседа ти пчелар? Продавате го на една и съща цена или макс 1 лв разлика в едни и същи разфасовки.Ако искам да си купя 1 буркан мед и нямам познати дето да те препоръчат как да избера между двамата ви?
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Добре. Но по какво твоя мед се различава от меда на съседа ти пчелар? Продавате го на една и съща цена или макс 1 лв разлика в едни и същи разфасовки.Ако искам да си купя 1 буркан мед и нямам познати дето да те препоръчат как да избера между двамата ви?
    Само, че съм се избръснал сутринта, а комшията не, може да доведе до там, че да вземат тоз тъй важен буркан от мен и да разберат, че моя мед е по качествен, а не е като вида на комшията ми. Матеев го беше описал много отдавна, но кой да чете? Много неща са важни за да се случи да вземат туй буркаче и повече да не съмняват в това което им даваш, но и ти нямаш право на грешка - иначе отлиташ.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Питали ли са ви : вашият мед , какви болести лекува. Ако е : да -- какво отговаряте?
    Начи, аз щото съм срамежлив, и отговарям нещо такова:
    - Охооооо! Какви болести ли? Слепите- проглеждат, глухите- чуват, а сакатите- хвърлят патериците, и на бегом към сергията. Бездетните майки, само като минат покрай меда, и прихващат. Бабите почват да спят по цяла нощ, а дядовците- започват да мислят за глупости. Немите, като хапнат една лъжица мед, и проговарят- Откъде го купи това чудо?
    А сега сериозно....Моят начин да повиша продажбите на дребно, е да увелича добива на мед!!! Щото не ми стига. От друга страна, благодаря на Борката, че ме светна за останалото! Борка, някои колеги наистина нямат възможност да продават на дребно! А на други-просто не им се занимава......
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    А сега сериозно....Моят начин да повиша продажбите на дребно, е да увелича добива на мед!!! Щото не ми стига.
    С баничките верно много мед отива. За рапицата може да пуснеш кифли с мед ,това ще са най-лековитите закуски в окръга. Жалко за отсрещната болница -остана без пациенти, а след нея и ти без клиенти.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Колега, има и манов, и акациев, липов, абе каквото ти душа иска! А букет от билки- още повече!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ами хвана се на Друмев на хорото и виж какво се получи. Излезе, че искаш да крадеш идеи. Ако беше се развила темата какви ли не щуротии щяхме да чуем? Не е късно де.
    Еми да изтрия тия две страници с ненужни посто и да опитаме отново?

Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Сега ми щукна друг въпрос. Може ли в магазин, който не е за храни, да се продава мед? Естествено на производител регистриран по наредбата. Предполагам, че отговора е не, но не съм сигурен?
    Отговорът е - ДА с едно уточнение зависи от магазина

Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Споделено от Димитър Димитров в фейса в група Пчела Добрич. Не мога да копирам написаното от него, но това е сайта в който си продава меда.
    http://www.flohmarkt.at/suche/essen-trinken/honig
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    "Ако искате сами да си продадете медът в западна Европа, както аз почнах да го правя, можете директно да публикувате сами своите обяви в сайтовете им за купуване/продаване на мед, както правят много хора и от източна Европа, от Унгария, Румъния, Полша и др. Като пример ще Ви дам един австрийски сайт, където можете да видите обявите на тези хора и където можете всички Вие български пчелари да го правите също, не се осланяйте само на българските прекупвачи ( да Ви режат главите). Обърнете внимание, че пчеларите си посочват цената на видовете мед сами, а не както при нас "на колко ще ми го купиш"...., и няма предлагана ЦЕНА НА ЕДРО под 4 евро !! "
    Ей, да не задръстите сега Дунав мост-2.
    Не си мислете че е толкова лесно. Но ако знаете език и сайтове подобни на този които е пуснал инж. Димитров и имате желание може да опитате.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •