Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 424

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от inio33 Виж публикацията
    Сайтът на Макрева ООД не функционира, а телефонът на магазина в Пловдив е закрит.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Сайтът на Макрева ООД не функционира, а телефонът на магазина в Пловдив е закрит.
    Преди 5-6 години тъкмо колегата от Бургас ми изпрати пчелогонки по 80ст. влизам в магазина на Макрева и опаа същите пчелогонки които тя вероятно е купила по 50ст. се продаваха по 3 лева. Излязох и повече не съм стъпил в магазина, няма и да стъпя-ако още съществува.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    А някой правил ли е някаква статистика/наблюдения как се развиват семействата през пролетта в полистиролните кошери спрямо дървените?....според мен през ранната пролет дървените по-добре се затоплят от слънцето през деня, особено ако са боядисани с по-тъмен цвят, и се съответно се подгрява и повече семейството вътре в кошера, парите нямат никакво значение - кой кошер е най-добър за нашата географска ширина - тва е въпросът!

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    А някой правил ли е някаква статистика/наблюдения как се развиват семействата през пролетта в полистиролните кошери спрямо дървените?....според мен през ранната пролет дървените по-добре се затоплят от слънцето през деня, особено ако са боядисани с по-тъмен цвят, и се съответно се подгрява и повече семейството вътре в кошера, парите нямат никакво значение - кой кошер е най-добър за нашата географска ширина - тва е въпросът!
    До преди 5 години имах 60 % дървени и 40 % полистиролни кошери. Сега имам само полистиролни, а дървените ги продадох.
    При полистиролните кошери толеранса в температурите през деня и през нощта е много по-малък. В студените утрини пчелите на дървените са на кълбо, докато при полистиролните кълбата са разпуснати.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    До преди 5 години имах 60 % дървени и 40 % полистиролни кошери. Сега имам само полистиролни, а дървените ги продадох.
    При полистиролните кошери толеранса в температурите през деня и през нощта е много по-малък. В студените утрини пчелите на дървените са на кълбо, докато при полистиролните кълбата са разпуснати.
    Полистиролните кошери финландски ли са или полски? Финландските са дебели 40мм, а полските само 25мм

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Полистиролните кошери финландски ли са или полски? Финландските са дебели 40мм, а полските само 25мм
    Аз от полските имам с 5 см дебелина

Илиев
    Който е закупил полистиролни или пластмасови кошери е оставил дървените, има доста изписано по тази тема, по трудно е за човек да ги приеме като нещо по добро, психика. Другото е, че по три годишната програма само дървени можеш да закупиш и при въпрос преди 3 год , защо само дървени, ми отговориха от министерството, че така са решили, за да подпомогнат отрасъла дървообработване.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Полски, ЛР. В интерес на истината стандартният ЛР е точно с 25 мм дебелина на стените. И аз си харесах първоначално финладските, но фактът, че полските са окантовани с пластмасови лайсни взе превес. Слепването с прополис е незначително ( при разлепване се чува само едно "Цък"). А при мен прополис - дал господ. Като си спомня при дървените какво напъване беше... А това, че полистиролните са значително по-леки си е голям плюс.

Моите полистиренови са производство на Lyson. Тези, които съм показал на 22 стр. в тази тема и дебелината им е 35 мм.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •