Привет, да се включа и аз , че VIP-автор не се става лесно(с тези две мнения за две години).Глобалната картина за България е ясна , в по -малките фирми една и съща ситуация , работниците шикалкавят, скатават се и ако могат на дребно шмекеруват, жалко за което . Работодателя от своя страна също ,шмекерува на дребно спрямо държавата , спрямо работника и спрямо потребителя на предлаганите услуги. КОе е причина и кое следствие незнам , някъде е заложено в така често срещания термин народопсихология . Г-н Матеев е прав ,според мен в много твърдения , но са прави и хората който са в опозиция (в много твърдения). Но не всеки може да постигне всичко ,просто за някои е дарба аз не мога да стана оперен певец , не мога да рисувам или да свиря на пиано , това не значи че трябва да съм в друг дял или каста на обществото. Редно е съвестните работници да бъдат поощрявани , а другите обратно но действителността не винаги е такава. Правилния за мен начин е всеки да променя себе си ,а не да учи другия . Някой иска ръководен пост ама без много отговорности някои искат по-голямо възнаграждение ама по малко отговорности и т.н. Гледаме другите понякога завиждаме понякога ги псуваме , после излизаме навън хвърляме си фаса (защото и другите така правят), хвърляме хартийката от мазната баничка (ми другите така правят ) и после абе в България е много лошо. Е такова е ,ако искаш. Жалко ама е такова на всички нива и работник и работодател. Благодаря