Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 443

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Матеев искам да те питам на кой тип капитализъм си привърженик, на Американския, на Европейския или на Китайския?
    Също искам да те питам колко мислиш че може да съществува капитализъм без войни?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Матеев искам да те питам на кой тип капитализъм си привърженик, на Американския, на Европейския или на Китайския?
    Също искам да те питам колко мислиш че може да съществува капитализъм без войни?
    Нямам представа, дори и не съм ги проучвал подробно какви са им разликите. Мене ме интересува именно само аспекта с МОТИВАЦИЯТА - тоест какви права ми дава съществуващата система. Забележи - системата не ми е дала пари - дала ми е само ПРАВОТО ДА СЕ ОПИТАМ ДА ГИ СПЕЧЕЛЯ. Това за мене е достатъчно като мотивация, и аз наистина под въздействието на тази мотивация цял живот съм се трудил на 120%, включая и през почивните дни.

Значи системата (модела) работи, като не мога да го кажа това същото за социализма. Тогава нямах никаква мотовация да направя нещо за обществото, защото никой нямаше да ми каже браво за това.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Нямам представа, дори и не съм ги проучвал подробно какви са им разликите. Мене ме интересува именно само аспекта с МОТИВАЦИЯТА - тоест какви права ми дава съществуващата система. Забележи - системата не ми е дала пари - дала ми е само ПРАВОТО ДА СЕ ОПИТАМ ДА ГИ СПЕЧЕЛЯ. Това за мене е достатъчно като мотивация, и аз наистина под въздействието на тази мотивация цял живот съм се трудил на 120%, включая и през почивните дни.

Значи системата (модела) работи, като не мога да го кажа това същото за социализма.
    Работи, стига да имаш качества и амбиции. Аз не успорвам твоите постижения и всички не могат да прогресират по същия начин. Казвам че има експлоатация при отношенията работодател-работник, не навсякъде но ги има. Което съответно рефлектира в отношенията работник-работодател.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Целта на модела беше да ни накара да работим по-здраво, отколкото работехме в социализма. И тази цел наистина е изпълнена, поне по отношение на 80-90% от хората. И ако нямаше други държави, по-развити от нас, щяхме наистина да се чувстваме по-добре и по-щастливи. Това е така защото в основата на щастието се крие СРАВНЕНИЕТО, а не АБСОЛЮТНАТА СТОЙНОСТ на постиженията.

Иначе ако вземем да се сравняваме с живота в миналото, ами че то и най-бедния човек има екстри на цивилизацията, на които би завидил дори и един египетски фараон. Да, ама това не ни прави щастливи.

Интересни тези но ако Матеев беше на мястото на работника нямаше да говори така. Аз съм сигурен че ако някой му предложи 600-700 лв да бачка по 12-13 часа на ден в пека едва ли би приел. Просто неговата камбанария е друга по на високо е от нашата. От високо живота изглежда някак си по хубав от колкото на ниско. Вола е хубаво животно за чорбажията си, но все е в браздата докато е жив, никой не го пита почива ли му се или много ли му идва работата ...
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Хайде да ви кажа и за последното, че имам друга работа - да уча за държавен изпит.

Най-голямото оръжие на властимащите всъщност се явява дадената на всички ГЛАСНОСТ. Мислим си, че тя е едно голямо постижение на демократичното общество, но истината е съвсем друга. Истината е, че гласноста чисто психологически позволява да се РАЗТОВАРИ НАПРЕЖЕНИЕТО и СТРЕСА от неуредиците в живота. Човек публично напсува властимащите в публичното пространство, и след това си ляга спокоен, че не е стоял безучастен, а се е борил със системата. И остава пасивен до следващия път, когато системата отново го преебе, и отново му даде правото да си излее мъката в публичното пространство.

Та именно гласноста е нещото, което спомага за поддържането на стабилна система. Плюйте управляващите колкото си искате, и така ще се успокоите, а те ще го преместят в другия крачол и ще продължат така, както си знаят.

Ако я няма гласноста, напрежението постепенно ще се натрупва, и когато достигне до критични размери, ще прерастне в революция. Друг е въпроса дали тази революция ще доведе до нещо по-добро или по-лошо. Това няма значение - важното е че всички едновременно са отприщили напрежението, изляли са го, и след това са се прибрали в къщи горди от постигнатото. И понеже не знаят какво да правят с новопостигнатата "свобода", безропотно като овце ще се оставят някой друг да я употреби в тяхна вреда. Тоест ще дойдат други властимащи, които пак ще започнат да действат по същия начин просто защото няма друг начин. И пак ще започне да се натрупва напрежение в масите, което пак след определен брой години ще доведе до революция. И всичко това защото е нямало гласност. Сега обаче вече я има ......

Та да живее ГЛАСНОСТА - най-великото изобретение на властимащите в наше време. Плюйте ги в публичното пространство и след това доволни от себе си опъвайте хамута.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Айде и аз за последно да ви представя двете гледни точки

http://www.aaanything.net/wp-content...y_assholes.jpg
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •