Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 424

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Димитров Виж публикацията
    Здравейте! И аз си купих от пчеларски център южен 2 броя финландски кошери.Първоначално взех два кошера лр , но без хранилки ,защото нямаха в наличност.Платих предварително хранилките и чаках да ми ги пратят два месеца .Общо взето скъпа работа .Като голям недостатък според мен е това ,че между дъното и корпуса няма пластмаса и като всичко е заклеено и самото отлепяне е голяма мъка без да повредиш цялоста на кошера.Ако някой е намерил начин без да наранява дъното и корпуса моля да сподели . Също така и на мен в пчеларски южен неми дадоха пластмаска за затваряне на мрежата отдолу и единият капак е спукан по дължина ,но това го видях в последствие . Обслужването там е на ниско ниво според мен .Ще видим как ще е през зимата,аз мисля че вътре е по топло зимата и по хладно лятото ,но очавах за тези пари да е нещо по истинско и неси оправдава парите,може би ако се взима на едро и цената е по ниска да .
    Моите впечатления за Пчеларски център Южен и за полистиролните кошери са абсолютно същите. И аз купи за проба два кошера и забелязвам същите недостатъци. Дъното още не са го заклеили, защото съм ги купил скоро и още не съм правил такава ротация. Единствено добро впечатление ми направи човекът, който отговаря на телефона за консултациите за полистиролните кошери. Мисля да опитам и полските кошери. При тях не ми харесва малката дебелина на корпусите - само 2.5 см. Всичко друго ми харесва, но още не съм работил с тях.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Моите впечатления за Пчеларски център Южен и за полистиролните кошери са абсолютно същите. И аз купи за проба два кошера и забелязвам същите недостатъци. Дъното още не са го заклеили, защото съм ги купил скоро и още не съм правил такава ротация. Единствено добро впечатление ми направи човекът, който отговаря на телефона за консултациите за полистиролните кошери. Мисля да опитам и полските кошери. При тях не ми харесва малката дебелина на корпусите - само 2.5 см. Всичко друго ми харесва, но още не съм работил с тях.
    За обслужването в център южен и аз съм на същото мнение като вас,даже последния път се ядосах и си тръгнах без да купя нищо,сега в момента се кооперирахме още с няколко пчелари и повечето неща ходим да си ги взимаме директно от производителите на нужните консумативи,като идеята е да ги взимаме на цени на едро.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    За съжаление, финландските полистиролни кошери ги внася и продава единствено Пчеларски център Южен. Там е проблемът.

Автор
    Регистриран
    30.08.2011
    За съжаление, финландските полистиролни кошери ги внася и продава единствено Пчеларски център Южен. Там е проблемът.
    На грешно мнение си ,,,,,,, http://beehoneyportal.com/pchelen-ko...idove-kosheri/,,,,https://www.google.bg/webhp?sourceid...B4%D0%B8%D0%B2,,

Моите полистиролни кошери досега мишки и съсли не са ги закачали. Ако го има този проблем то не е от това дали са дървени или полистиролни. Ако ги има тези гадинки и им се създадат условия за живот в кошерите, те ще се намъкват вътре от каквото и да са направени.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от inio33 Виж публикацията
    Сайтът на Макрева ООД не функционира, а телефонът на магазина в Пловдив е закрит.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Сайтът на Макрева ООД не функционира, а телефонът на магазина в Пловдив е закрит.
    Преди 5-6 години тъкмо колегата от Бургас ми изпрати пчелогонки по 80ст. влизам в магазина на Макрева и опаа същите пчелогонки които тя вероятно е купила по 50ст. се продаваха по 3 лева. Излязох и повече не съм стъпил в магазина, няма и да стъпя-ако още съществува.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    А някой правил ли е някаква статистика/наблюдения как се развиват семействата през пролетта в полистиролните кошери спрямо дървените?....според мен през ранната пролет дървените по-добре се затоплят от слънцето през деня, особено ако са боядисани с по-тъмен цвят, и се съответно се подгрява и повече семейството вътре в кошера, парите нямат никакво значение - кой кошер е най-добър за нашата географска ширина - тва е въпросът!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Имам един въпрос за тоя кошер Как го обезпаразитявате вътрешно?

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2015
    Пчеларски район
    Община Димитровград
    Производителя препоръчва да се мият с 4%-тов разтвор сода каустик.. или същото можело да се постигне с една таблетка за съдомиална машина, разтворена в 5 лтр вода .

Maintenance and care of the BeeBox Hive
    The outside surface of the BeeBox Hives should be painted with oil or water based paint to protect them from UV radiation and to ease cleaning. All surfaces of the hive tops, the bottom boards and the feeders should be painted. Painting may be done by brushing, rolling or spraying. Light colours are recommended to be used in hot climates and darker tones in cold climates.
    Polystyrene does not rot, wrap or absorb moisture. Therefore the maintenance of the hive is minimal and the first painting will last for tens of years. Parts soiled by bees can be washed gently by hand, or with a steam washer. Careful steam washing will remove almost all pathogens. If the bee colonies have had major problems with bee diseases the boxes can be disinfected by washing them with a 4 % solution of sodium hydroxide (NaOH). The same can be achieved by washing the hive parts with a solution of dishwasher detergent powder. A solution of one tablet in 5 litres of water is of appropriate strength. Virkon S is a disinfectant widely used in Europe. A 2 % solution of this disinfectant will kill all bacteria and spores of bee diseases when sprayed on pre-cleaned hive surfaces. Virkon S is biologically degradable and is not harmful to bees. The active ingredients are among others potassium monopersulfate 50% and organic acids.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •